Menu
WINKELWAGEN

Herstel en Doorbloeding

Fysiomaterialen biedt u een ruim assortiment aan materialen voor spierherstel en doorbloeding.  Dit is een methode waarbij geen medicijnen worden gebruikt om lichte blessures te behandelen en zwellingen tegen te gaan. Deze manier stimuleert de genezing van het letsel.

Hoe stimuleer je een beter Herstel en Doorbloeding:

Koeling ook wel koudetherapie wordt gebruikt voor de behandeling van acute blessures en voor het verlichten van bepaalde soorten pijn. Het ontspant de zenuwuiteinden in de geblesseerde zone en vermindert zo het pijngevoel. Bij Koeling kunt u bijvoorbeeld denken aan een Instant Cold Pack of aan de Coldspray

Warmtetherapie wordt weer gebruikt voor de behandeling van chronische spier en skeletpijn zonder een acute ontsteking. De bloedtoevoer wordt verhoogd waardoor de pijn verzacht word. Het geeft een ontspannende werking op de spieren. Hierbij kunt u denken aan de Sportsbalm Hot Balm 150ml of aan Toco-Tholin Balsem Heet 250ml.

Ook kunnen dry needling naalden zorgen voor een beter herstel. Dry Needling helpt om van spierpijn en stijfheid af te komen. Ook helpt het tegen tintelingen, hoofdpijn, duizeligheid, pijnontwijkend gedrag en voorkomt het bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten. Dit doen ze door op specifieke punten te prikken ook wel de zo geheten triggerpoints genoemd.