Menu
WINKELWAGEN

Schouderbrace

Schouder brace

Het hebben van een schouder blessure kan behoorlijk vervelend zijn, zoals een instabiel gewricht, schouder pijn bij verkeerde bewegingen of een frozen shoulder. Een schouderbrace kopen kan helpen bij het herstel en kan helpen tegen pijnklachten. In dit artikel gaan we verder in op waarom je kiest voor een schouderbrace en behandelen we de meest gestelde vragen erover.

De voordelen van een schouderbrace

1. Ondersteuning en Stabiliteit.

Een belangrijke functie van een schouderbrace is het bieden van ondersteuning en stabiliteit aan een instabiele schouder. Dat kan na een blessure of wanneer er extra ondersteuning nodig is tijdens alledaagse activiteiten. De schouderbrace helpt bij de belasting op de schouder te verminderen en behoudt zo de juiste lichaamshouding.

2. Pijnverlichting

Een ander belangrijk doel van een schouderbrace is het verlichten van pijnklachten zoals schouderklachten waarbij verrekkingen, kneuzing of ontstekingen de oorzaak zijn. De schouderbrace zit strak om de schouder waardoor de schouder wordt gestabiliseerd zonder dat het ten koste gaat van de bewegingsvrijheid. Hierdoor wordt het maken van ongewenste bewegingen tegen gehouden waardoor de schouder optimaal kan herstellen.

3. Bevordering van Herstel

Het dragen van een schouderbrace helpt bij de genezing van het schoudergewricht en zorgt voor een snel herstel. Door de schouder in een comfortabel positie te houden kan het schoudergewricht zich makkelijker herstellen. Tijdens dagelijkse activiteiten wordt de schouder goed ondersteunt om zo verdere schade te voorkomen.

Wat zijn de verschillende soorten schouderbraces?

Er zijn verschillende soorten schouderbraces voor verschillende doelen, Enkele schouderbraces zijn:

  • Schouder immobilisatie braces: Dit zijn braces die de schouder volledig vast zetten, ze worden gedragen na een ernstige blessure of wanneer de schouder erg pijnlijk is.

  • Schouder compressie braces: Deze elastische schouderbrace bied compressie aan een relatief instabiel gewricht. Je hebt in deze braces bijna volledige bewegingsvrijheid, maar het biedt wel de nodige stabiliteit.

  • Schouder stabilisatie braces: Deze braces helpen om de schouder te stabiliseren en te beschermen tijdens activiteiten, waardoor het risico op blessures wordt verminderd.

Hoe lang moet ik een schouderbrace dragen?

Hoe lang het dragen van een schouderbrace hangt af van verschillende factoren, zoals de ernst van de blessure en het advies van je medisch professional. Wel wordt het geadviseerd om de schouderbrace te dragen bij activiteiten waarbij de schouder wordt belast om zo de pijnklachten te minderen en verder letsel te beperken.

Zijn schouder braces comfortabel om te dragen?

Sommige schouderbraces zitten comfortabeler dan andere, zoals de neopreen schouderbrace word als minder comfortabel beschouwd doordat deze ook om de borstkas heen zit, maar daardoor wel voordelen biedt die de andere schouderbraces niet bieden.

Over het algemeen zitten de schouderbraces wel comfortabel doordat er rekening mee word gehouden tijdens het ontwerpen. Ze zijn gemaakt van ademende materialen en zorgen voor een goede ventilatie en vochtregulatie. Het is belangrijk om de juiste brace maat te kiezen, zodat de schouderbrace niet te los of te strak zit tijdens het dragen.

Conclusie

De schouderbrace helpt bij een instabiele schouder, pijn aan de schouders, of het extra ondersteunen van de schouder. Bij een schouderbrace dragen word een beter en sneller herstel bevorderd. Er zijn verschillende soorten schouderbraces zoals Schouder stabilisatie braces, schouder compressie braces en schouder immobilisatie braces. De schouder zijn comfortabel uitgerust doordat ze goed ventileren en helpen bij de vochtregulatie te regelen. De duur van hoe lang u een schouderbrace draagt, hangt af van verschillende factoren zoals het advies van uw zorg professional en de ernst van de blessure.

Merk: Essity Model: 99102
De behandeling van sleutelbeenfracturen bestaat uit de zorgvuldige fixatie van de schoudergordel en de longitudinale extensie van het sleutelbeen. Actimove Clavicula Comfort is speciaal ontwikkeld voor een tijdbesparende en patiëntvriendelijke therapie die volledig voldoet aan de eisen die..
€ 63,55
Excl. BTW:€ 58,30
Merk: Essity Model: 481845
De Actimove Mitella bied ondersteuning en immobilisatie van de schouder. Dit kan bijvoorbeeld na een operatieve ingreep aan de schouder, bij een schouder fractuur of kwetsuur van omliggende weken delen.Kenmerken Actimove Mitella:·         Rompband im..
€ 13,68
Excl. BTW:€ 12,55
Merk: Essity Model: 48190
Actimove Sling Comfort:De Actimove Sling Comfort bied hulp om de arm in de gewenste positie te immobiliseren om de genezing te bevorderen. Het is een niet rekbare draagriem van comfortabel schuim die je kan instellen in de gewenste lengte.Afmeting: 5,5cm x 1,7mtr..
€ 11,17
Excl. BTW:€ 10,25
Merk: Blackroll Model: 99112021
De Blackroll Posture, is een gebruiksvriendelijke en effectieve rug correctie gordel om elke dag, of je nu sport of aan het werk bent, je houding te verbeteren. Deze houdingstrainer brengt je bovenlichaam automatisch in een rechte houding, waardoor je borstspieren worden verlengd. Een positieve ..
€ 37,50
Excl. BTW:€ 30,99
Merk: Lohmann en Rauscher Model: 99101
Breuken steunen— het rugzakverbandCellacare Clavicula is een kant-en-klaarbandage volgens het rugzakprincipe. Het wordt gebruikt voor posttraumatische of postoperatieve fixatie van schouder en bovenarm. Het trekt als het ware de schouders naar achteren voor het bij elkaar houden van de clavicula..
€ 38,63
Excl. BTW:€ 35,44
Merk: LP Support Model: 9910
De LP 901 Clavicula Brace zorgt voor een rechte rug houding. De clavicula brace trekt je schouders naar achter zodat je kan voorkomen dat je een ingezakte houding krijgt. De brace is daarom ook goed geschikt voor als je elke dag op kantoor zit, je krijgt dan in ieder geval geen rugklachten. De LP..
€ 24,95
Excl. BTW:€ 22,89
Merk: Klinion Model: 481825
De Klinigrip Sling is gemaakt van zacht foam en hierdoor kan de blauwe armsling eenvoudig op lengte worden geknipt. Een doos bevat 2 rollen van 12 meter die beide 5,5 centimeter breed zijn. Hierbij worden ook 14  Y-vormige klittenbandsluitingen meegeleverd. De Klinigrip Sling kan gebruikt worde..
€ 57,72
Excl. BTW:€ 52,95
Model: 4818
De klinigrip mitella katoen is een driekanten doek ter immobilisatie van de arm. De mitella is vervaardigd van katoen (viscose). De klinion mitella is verpakt in een zakje, inclusief gebruiksaanwijzing en veiligheidsspeld. De kleur van de driekanten doek is wit en de afmeting is 96 x 96 x 136cm...
€ 2,13
Excl. BTW:€ 1,95
Model: 48181
De mitella vliesstof is een driekanten doek ter immobilisatie van de arm. De mitella is vervaardigd van vliesstof (nonwoven). De kleur van de driekanten doek is wit en de afmeting is 96 x 96 x 136cm...
€ 0,75
Excl. BTW:€ 0,69
Merk: Orliman Model: 9912
De ventilerende rechthouder is een sleutelbeen ondersteuner voor een constant betere houding van de rug en schouders. Naast het verbeteren van de houding ondersteunt de GM 030 bij sleutelbeenfracturen. De ventilerende rechthouder is bijzonder doeltreffend voor jongeren met een slechte houding of nei..
€ 39,95
Excl. BTW:€ 36,65
Merk: Push Braces Model: 98135
Push Med schouderbraces bieden goede immobilisatie van het schoudergewricht, zonder overmatige belasting van nek en schouders. De Push Med Schouderbrace Plus is uitgerust met een extra band over de niet-aangedane schouder. Deze band garandeert via een comfortabele ondersteuning van hand en pols, een..
€ 48,95
Excl. BTW:€ 44,91
Merk: Push Braces Model: 9813
De Push Med Schouderbrace biedt een effectieve stabilisatie van de arm bij de behandeling van diverse schouderblessures. De positie kan zo worden ingesteld dat de arm optimaal wordt ondersteund. Het aantrekken van de brace is eenvoudig en is ook door de patiënt zelf gemakkelijk te doen. Ieder fixati..
€ 49,95
Excl. BTW:€ 45,83
Merk: Thuasne Model: 9911
De Thuasne Ligaflex Sleutelbeenbrace is een immobilisatiegordel voor het sleutelbeen, en is o.a. geschikt bij de behandeling van sleutelbeenbreuken en bij geïrriteerde of gescheurde spieren, pezen en aanhechtingen. Het dragen van deze brace zorgt voor pijnverlichting, geeft rust en ontspanning. De T..
€ 42,50
Excl. BTW:€ 38,99
Merk: Thuasne Model: 91391
Werking Thuasne Schouderbrace-          Geschikt bij lichte instabiliteit, overbelasting en voor preventief gebruik tijdens sporten-          Beperkt ongewenste bewegingen en geeft effectief ondersteuni..
€ 34,95
Excl. BTW:€ 32,06
Merk: LP Support Model: 9909
De LP 754 Schouderbrace is een zeer geschikte brace om mee te sporten of om mee te werken. De LP754 biedt u optimale stabiliteit zonder dat het de beweeglijkheid hindert. De Schouderbrace werkt het beste tegen overbelasting, Artrose/Slijtage en zwellingen.De Lp754 Schouderbrace is voorzien va..
€ 49,00
Excl. BTW:€ 44,95
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 15