Menu
WINKELWAGEN

Elleboogkrukken

Elleboogkrukken

Wanneer het gaat om herstel van de onderste ledematen kunnen de loopkrukken goed van pas komen. Ze bieden een goede ondersteuning voor zware en lichte blessures. Ze bieden stabiliteit met het lopen en bieden stukje comfort. In dit artikel duiken we dieper in op alles wat je moet weten over elleboogkrukken, van hun functionaliteit tot het kiezen van het juiste paar en het omgaan met veelvoorkomende vragen.

Wat zijn elleboogkrukken?

Elleboogkrukken, ook wel loopkrukken genoemd, zijn handige hulpmiddelen die u ondersteunen tijdens het lopen wanneer u een blessure heeft opgelopen aan de onderste ledematen. Zoals een fractuur, operatie, verzwikking of ruptuur.

Ze bestaan uit een elleboogsteun waar de arm in gaat, een handvat met een ergonomische handgreep, een steel van een hard materiaal waarbij de hoogte verstelbaar is waardoor u de juiste maat kunt aanpassen naar uw behoefte.

Vaak worden de krukken gebruikt per paar, maar soms ook per 1, wanneer de blessure te licht is voor beide krukken of al verder bent in het herstel. De krukken kunnen apart zowel links als rechts gebruikt worden.

Door het verdelen van het lichaamsgewicht op de ellebogen wordt de last deels opgevangen. Waardoor iemand met een mindere mobiliteit zich makkelijk kan verplaatsen. Er zijn verschillende modellen en merken voor de krukken zodat er voor iedereen zijn er elleboogkrukken is die voldoen aan zijn of haar behoefte.

Voordelen van het gebruik van elleboogkrukken

Het gebruik van loopkrukken biedt verschillende voordelen voor mensen die herstellende zijn van een blessure of extra mobilisering nodig hebben.

  • Stabiliteit: Krukken bieden ondersteuning tijdens het lopen, door de extra steun en de ergonomische houding sta je stabieler. Waardoor het risico op vallen wordt verminderd.

  • Verlichting van gewicht: Door het gewicht van het lichaam te verdelen over de armen en de ellebogen, wordt het gewicht deels opgevangen en komt er minder druk te staan op de benen, waardoor de pijn en het ongemak wordt verminderd.

  • Onafhankelijkheid: Het gebruik van elleboogkrukken stelt mensen in staat om zelfstandig te blijven bewegen en hun dagelijkse activiteiten uit te voeren tijdens het herstelproces.

De Handvaten

De handvatten zijn op een speciale manier ontworpen door anatomisch gevormde handvatten. Daardoor hebben de handvatten precies de vorm van de menselijke handen, hierdoor zijn ze erg comfortabel. Er zijn veel verschillende handgrepen beschikbaar en is dus voor iedereen een handvat die voldoet aan zijn of haar behoefte.

Gesloten of open manchet

Het verschil tussen een open manchet en een gesloten manchet is hoeveel ruimte er zit tussen de beugel zit. Bij een half open manchet is dit een u vormige beugel waarbij de helft open is en een gesloten manchet zit 1 tot 3 cm tussen en is dus niet helemaal gesloten.

De gesloten manchet zorgen er wel voor dat je er moeilijker uit kan en dus steviger vastzit aan de krukken. De open manchet is makkelijker aan en uit te doen en is dus meer coulant dan de gesloten manchet, de open manchet wordt ook vaker gekoppeld met lichtere blessures en de gesloten manchet vaker met zwaardere blessures.

Hoe kies je de juiste elleboogkrukken?

Het kiezen van de juiste elleboogkrukken is belangrijk voor een effectief herstel en comfort. Hier zijn een paar punten waar u rekening mee kunt houden:

  1. Hoogteverstelling: Zorg ervoor dat de krukken op verschillende hoogtes kan worden versteld en daarom in verschillende maten komt.

  2. Gewichtscapaciteit: Controleer het maximale gewicht wat de krukken aan kunnen.

  3. Handgreep: Kies krukken met anatomisch gevormde handvatten. Deze zijn speciaal gevormd voor het menselijk hand en bieden op deze manier de juiste comfort.

  4. Materiaal: Elleboogkrukken zijn meestal gemaakt van een lichtgewicht zoals aluminium. Zodat het makkelijker is om je er mee te verplaatsen. De elleboogkrukken zijn ook in verschillende kleuren verkrijgbaar.

1. Zijn elleboogkrukken geschikt voor langdurig gebruik?

Ja, over het algemeen zijn elleboogkrukken gemaakt voor langdurig gebruik. Het wordt wel aangeboden om af en toe pauze te nemen tussen het lopen.

2. Hoe stel ik mijn elleboogkrukken op de goede manier in?

De handvatten moeten rond pols hoogte zijn waarbij de ellebogen licht gebogen zijn. Leun op de elleboogkrukken en zorg ervoor dat u een rechte rug heeft.

3. Kan ik elleboogkrukken gebruiken op trappen?

Ja, maar er wordt aangeraden om de leuning goed vast te houden en op de trap maar een kruk te gebruiken.

4. Zijn er speciale elleboogkrukken voor kinderen beschikbaar?

Ja, u kunt krukken kopen speciaal gemaakt voor kinderen. Hiervan zijn de afmetingen wat kleiner en het gewicht lichter.

Conclusie

Elleboogkrukken zijn een handig en effectief hulpmiddel voor een veilig en snel herstel. Ze zijn makkelijk mee te nemen en erg coulant. Ze worden gebuikt na een fractuur, ruptuur, verzwikking en na een operatie. De elleboogkrukken hebben een lange steel, een open of gesloten manchet, een normaal handvat of anatomisch gevormde handvatten.

Model: 4828
De elleboogkrukken gesloten manchet hebben een gesloten manchet voor de arm en een in hoogte verstelbare handgreep. Het gebruikersgewicht van de elleboogkrukken is 130 kg...
€ 35,04
Excl. BTW:€ 32,15
Model: 48286
Thuasne Globetrotter krukken: De Globetrotter krukken zijn van hoge kwaliteit. De elleboogkrukken zijn vervaardigd uit lichtgewicht materialen en bieden veel comfort dankzij de ergonomisch gevormde handgrepen.-          De Globetrotter krukke..
€ 32,95
Excl. BTW:€ 30,23
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 2