Menu
WINKELWAGEN

Coördinatie

Coördinatie: De Sleutel tot Effectieve Beweging en Revalidatie

Coördinatie is een cruciaal aspect van ons dagelijks functioneren en speelt een belangrijke rol in zowel sportprestaties als revalidatie. In dit artikel verkennen we de betekenis van coördinatie, waarom het belangrijk is, en hoe je het kunt verbeteren. Of je nu een professional in de fysiotherapie bent of gewoon geïnteresseerd bent in het verbeteren van je fysieke vaardigheden, dit artikel biedt waardevolle inzichten.

Wat betekent Coördinatie?

Coördinatie verwijst naar het vermogen van verschillende lichaamsdelen om soepel en efficiënt samen te werken tijdens bewegingen. Dit is essentieel voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, sporten en revalidatie na blessures. Goede coördinatie helpt je niet alleen om bewegingen nauwkeurig en gecontroleerd uit te voeren, maar vermindert ook het risico op blessures.

Synoniemen voor coördinatie zijn onder andere samenwerking, afstemming en synchronisatie. Deze termen benadrukken het samenspel tussen losse spieren, complete spiergroepen en zenuwen om vloeiende bewegingen te realiseren.

Het Belang van Coördinatie in Fysiotherapie

Coördinatie is van cruciaal belang in de fysiotherapie, omdat het een fundamentele rol speelt in het herstelproces en het verbeteren van de algehele functionele capaciteiten van patiënten. In revalidatieprogramma's helpt het verbeteren van coördinatie de patiënten om bewegingen nauwkeuriger en met meer controle uit te voeren, wat leidt tot een sneller en effectiever herstel. Fysiotherapeuten richting zich vaak op coördinatie oefeningen om de controle over de spieren en het evenwicht te herstellen, waardoor patiënten weer zelfstandig en veilig kunnen bewegen.

Preventie van Blessures

Een goede coördinatie is erg belangrijk voor het voorkomen van blessures. Wanneer je je spiergroepen en zenuwstelsel op een goede manier laat samenwerken met elkaar, kun je bewegingen nauwkeuriger uitvoeren, wat het risico op bijvoorbeeld spierblessures en andere problemen vermindert. Dit is vooral belangrijk bij het trainen, waar snelle en precieze bewegingen vaak vereist zijn.

Verbeterde Prestaties

In de sportwereld kan een verbeterde coördinatie leiden tot betere prestaties. Sporters met een hoge mate van coördinatie kunnen bewegingen vloeiender en sneller uitvoeren, wat hen een groot voordeel geeft ten opzichte van hun concurrenten.

Verbeteren van je Uithoudingsvermogen

Coördinatie speelt ook een belangrijke rol in het verbeteren en ontwikkelen van je uithoudingsvermogen. Wanneer je bewegingen tijdens het trainen efficiënt en vloeiend zijn verbruik je minder energie om dezelfde taken uit te voeren. Dit betekent dat je lichaam minder snel vermoeid raakt, waardoor je langer actief kunt blijven. Door aan je coördinatie te werken kun je de effectiviteit van je ademhaling en hartslag reguleren tijdens inspanning, wat cruciaal is voor het behouden van een hoog uithoudingsvermogen.

Herstel na Blessures

Voor mensen die door middel van een oefening tijdens het trainen herstellen van blessures, is coördinatie een belangrijk onderdeel van hun herstel. Door te werken aan coördinatie oefeningen kunnen patiënten de controle van hun spiergroep herstellen, wat een belangrijk onderdeel is voor een volledig herstel van een blessure. In de fysiotherapie wordt vaak gebruik gemaakt van specifieke handelingen en oefenmaterialen om de coördinatie van hun patiënten te verbeteren.Wat zijn coördinatie oefeningen?

Coördinatie oefeningen zijn activiteiten die ontworpen zijn om de samenwerking tussen verschillende lichaamsdelen te trainen. Er zijn een hoop verschillende oefeningen en materialen die hier voor gebruikt kunnen worden.

Hoe kan ik mijn coördinatie verbeteren?

Er zijn verschillende manieren om je coördinatie te verbeteren:

  • Regelmatig trainen met specifieke coördinatieoefeningen.

  • Gebruik maken van oefenmateriaal zoals balanskussens, oefenballen of een balanstrainer.

  • Werken aan je evenwicht door yoga of pilates.

Waarom is coördinatie belangrijk voor ouderen?

Naarmate we ouder worden, neemt onze coördinatie vaak snel af. Dit kan leiden tot een verhoogd risico op vallen en verwondingen, en de beweging en flexibiliteit van het lichaam neemt af. Door te oefenen kunnen ouderen hun evenwicht en stabiliteit verbeteren, wat bijdraagt aan hun algehele veiligheid en lenigheid, waardoor het bewegen soepeler zal verlopen.

Hoe kan fysiotherapie helpen bij coördinatieproblemen?

In de fysiotherapie kunnen gepersonaliseerde oefenprogramma's gemaakt worden die gericht zijn op het verbeteren van de coördinatie. Er wordt dan gebruik gemaakt van een verscheidenheid aan technieken en hulpmiddelen om patiënten te helpen om de controle in hun beweging terug te krijgen en verder te ontwikkelen.

Tips en Oefeningen voor het Verbeteren van Coördinatie

Voor het verbeteren van je coördinatie zijn bepaalde aspecten erg belangrijk, bijvoorbeeld de juiste lichaamshouding, het verdelen van een goede variatie aan oefeningen, goed oefenmateriaal en nog veel meer. Hier staan een aantal tips en oefeningen beschreven:

  • Balans oefening: Sta op één been en probeer je evenwicht te bewaren. Verander van been na enkele seconden.

  • Touwtje springen: Dit verbetert zowel je coördinatie als je cardiovasculaire conditie.

  • Bal gooien en vangen: Gebruik een bal om je hand-oog coördinatie te verbeteren. Varieer in grootte en gewicht van de bal voor verschillende moeilijkheidsgraden.

  • Lijnen lopen: Teken een rechte lijn op de grond en probeer er precies overheen te lopen zonder uit balans te raken.

  • Gebruik van oefenbanden: Oefenbanden kunnen worden gebruikt bij het verbeteren van de coördinatie. Een oefenband kan gebruikt worden bij een groot gedeelte van de oefeningen waarbij je de spieren in je lichaam traint.

  • Krachttraining: Krachttraining kan je algemene coördinatie aanzienlijk verbeteren door de spieren te versterken die nodig zijn voor stabiele en gecontroleerde bewegingen. Krachtoefeningen zoals squats, deadlifts en lunges vereisen een goede balans en lichaamsbeheersing, maar als je deze oefeningen regelmatig traint werk je aan een goede synchronisatie tussen je spieren wat zal bijdragen aan een betere coördinatie.

Gebruik ook oefenmaterialen zoals balanskussens, oefenballen, coördinatieladders en andere nieuwe producten om je personal training uitdagender en effectiever te maken. Oefenmateriaal om de coördinatie te verbeteren bestaat uit een omvangrijk assortiment. Hoogwaardig oefenmateriaal kan hierbij een belangrijke rol spelen.

Conclusie

Coördinatie is van onschatbare waarde voor iedereen die zijn fysieke vaardigheden wil verbeteren of wil herstellen van een blessure. Door te werken aan je coördinatie kun je blessures voorkomen, sportprestaties verbeteren en een snellere revalidatie realiseren. Of je nu een fysiotherapeut bent, een sporter bent, herstellende van een blessure, of gewoon je algehele beweging wilt verbeteren, het integreren en uitvoeren van coördinatieoefeningen in je routine is voor iedereen cruciaal. Bezoek fysiomaterialen.nl voor een breed assortiment aan hulpmiddelen en oefenmaterialen die je kunnen helpen bij het verbeteren van je coördinatie en algehele fysieke welzijn.

Merk: Neural Trainer Model: 584916
De Neural Trainer is een trainingssysteem dat bestaat uit 6 LED modules die verschillende nummers, letters, kleuren en vormen kunnen laten zien. De verschillende opties zijn toe te passen voor de verschillende visuele, cognitieve en fysieke vaardigheden van atleten. De Neural Trainer wordt gebr..
€ 998,25
Excl. BTW:€ 825,00
Merk: Neural Trainer Model: 584919
De Neural Trainer accessoires set (6 stuks) dient als hulpmiddel voor de Neural Trainer. Hierdoor kunnen de LED modules op verschillende manieren bevestigd worden om zo effectief mogelijk te trainen.Inhoud Neural Trainer accessoires set (6 stuks)1x Draagtasje voor accesoires6x Klitten..
€ 177,87
Excl. BTW:€ 147,00
Merk: Blazepods Model: 202158491
Voor de Blazepods zijn er verschillende adaptersets beschikbaar. Met adapters kunnen de trainingen beter, intensiever of diverser gemaakt worden. Zo bieden wij de Blazepod Podbase, Blazepod Adapterset Pionnen en de Blazepod Functional Adapterset aan.Blazepod Adapterset PionnenDeze adapterset maakt h..
€ 45,98
Excl. BTW:€ 38,00
Merk: Blazepods Model: 584911
Voor de Blazepods zijn er verschillende adaptersets beschikbaar. Met adapters kunnen de trainingen beter, intensiever of diverser gemaakt worden. Zo bieden wij de Blazepod Podbase, Blazepod Adapterset Pionnen en de Blazepod Functional Adapterset aan.Blazepod Functional AdaptersetDeze adapterset bied..
€ 30,25
Excl. BTW:€ 25,00
Merk: Blazepods Model: 584915
Voor de Blazepods zijn er verschillende adaptersets beschikbaar. Met adapters kunnen de trainingen beter, intensiever of diverser gemaakt worden. Zo bieden wij de Blazepod Podbase, Blazepod Adapterset Pionnen en de Blazepod Functional Adapterset aan.Blazepod PodbaseDe Podbase is perfect voor el..
€ 60,44
Excl. BTW:€ 49,95
Merk: Blazepods Model: 20215849
De Blazepod Trainingkit is uitermate geschikt om je reactievermogen te verbeteren. Bij verschillende oefeningen in de fitness kan het reactievermogen getraind worden.De Blazepods zijn kleine pods, welke door aanrakingsgevoelige sensoren uw training verbeteren. De Pods kunnen op verschillende ma..
€ 585,00
Excl. BTW:€ 483,47
Merk: Cawila Model: 999273
Met de Cawila Pro Markeerschijvenhouder kunt u de markeerschijven gemakkelijk bij elkaar houden. Ligt gemakkelijk in de hand. De markeerschijvenhouder is 32cm lang.(De markeerschijvenhouder wordt geleverd exclusief de markeerschijven op de foto).     ..
€ 3,51
Excl. BTW:€ 2,90
Merk: Cawila Model: 2014999288
Coördinatieringen. Coordinatieringen in de kleuren geel, rood, blauw en groen. Verkrijgbaar in twee diameters. Stevig polyethyleen. ..
€ 3,00
Excl. BTW:€ 2,48
Merk: Cawila Model: 201499929
Coördinatiering. Coordinatieringen in de kleuren geel, rood, groen en blauw. Verkrijgbaar in twee diameters. Stevig polyethyleen. ..
€ 4,01
Excl. BTW:€ 3,31
Merk: Cawila Model: 999290
De Coördinatieringen Set bestaat uit het volgende:5 x Coördinatieringen klein Ø 50 cm 5 x Coördinatieringen groot Ø 70 cm 1 x Coördinatieringen Tas Groot Deze set is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De meest gekozen combinaties zijn voor u samengesteld. Tevens zijn al..
€ 37,95
Excl. BTW:€ 31,36
Merk: Cawila Model: 2014999292
Ringentas. Hoogwaardige tas voor het vervoer van coördinatieringen in twee verschillende formaten. De maat Klein heeft een diameter van 52 cm en is geschikt voor ca. 15 ringen met een doorsnede van 50 cm. De maat Groot met de doorsnede van 72 cm is geschikt voor ca. 15 ringen met de diameter va..
€ 9,92
Excl. BTW:€ 8,20
Merk: Mediart-Judan Medical BV Model: 999240
Deze draagriem is geschikt voor het dragen10 mini horde of coordinatieringen.Ideaal om de materialen mee te nemen en op een goede manier op te bergen...
€ 5,99
Excl. BTW:€ 4,95
Merk: Cawila Model: 999202
De dubbele speedladder (ook wel training- of loopladder) wordt veel gebruikt voor revalidatie doeleinden, het verbeteren van snelheid, coördinatie training en voetenwerktraining voor verschillende sporten zoals boksen en voetbal. Door de dubbele treden kunt u nog doeltreffender trainen.Gebruik v..
€ 54,95
Excl. BTW:€ 45,41
Merk: Cawila Model: 999330
De Classic fluit van Cawila is zwart en bevat geen balletje. De fluit is gemaakt van polyacetaal...
€ 3,63
Excl. BTW:€ 3,00
Merk: Cawila Model: 99930
Deze clip kan verschillende slalom-/dwarsstokken met elkaar verbinden.Doormiddel van deze clip, met een diameter van 25 milimeter, kunnen verschillende objecten gevormd worden voor verschillende trainingsoefeningen...
€ 2,36
Excl. BTW:€ 1,95
Merk: Pure2Improve Model: 9992879
Deze Hexa-Hoops kunnen op vele verschillende manieren gebruikt worden. De hoops kunnen op verschillende manieren aan elkaar gemaakt worden, zodat ze voor veel verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. De set bestaat uit zes Hexa-Hoops en vijf verbindingsclips. De hoops hebben een doorsnede va..
€ 23,60
Excl. BTW:€ 19,50
Merk: Cawila Model: 9992341
De hordenset is verkrijgbaar in twee varianten:Variant 1:15 horden (5x 15 cm - 5x 30 cm - 5x 45 cm) inclusief 2 draagtassenVariant 2:30 horden (10x 15 cm - 10x 30 cm - 10x 45 cm) inclusief 3 draagtassenDe kleuren kunnen afwijken van de afbeeldingen..
€ 119,79
Excl. BTW:€ 99,00
Merk: Cawila Model: 999238
De Horden- en Slalomset 2-in-1 van Fysiomaterialen.nl is een trainingsset die neergezet kan worden als een slalomset of een hordenset. De set bestaat uit:10x Trainingsstang 1,6 meter 5x Trainingsstangen 1 meter1x Stangentas (voor 30 stangen)10x Trainingsstangen clip10x S..
€ 160,33
Excl. BTW:€ 132,50
Merk: Cawila Model: 999237
De Hordenset Flex is een set met 10 flexibele horden inclusief een handige opberg/draagtas. De set bevat 5 rode en 5 gele horden die zowel op 15 centimeter hoogte kunnen worden ingesteld als op 32 centimeter.Gebruik van de Hordenset Flex:De hoogte van de horden zijn verstelbaar. Dit kan je ..
€ 84,95
Excl. BTW:€ 70,21
Merk: Cawila Model: 999301
Hordentas. Hoogwaardige tas voor het vervoer van mini horden in twee verschillende formaten. De Hordentas Klein heeft een afmeting van 55 x 35 x 35 cm en is geschikt voor ca. 7 horden met een maximale hoogte van 32 cm. De Hordentas Groot kan ca. 18 horden van verschillende hoogtes vervoeren en ..
€ 17,91
Excl. BTW:€ 14,80
Merk: Cawila Model: 999331
Het Cawila scheidsrechterkoord is gemaakt van nylon en heeft een metalen karabijnhaak. De lengte van het koord is 49 cm lang en wordt geleverd in de kleur zwart...
€ 1,82
Excl. BTW:€ 1,50
Merk: Cawila Model: 07012017
Per stukDe Markeerschijf groot is voorzien van vier inkepingen aan de bovenzijde om eventueel trainingsstangen in te plaatsen. U kunt kiezen uit de kleuren rood of geel. Wilt u liever een complete set van 10 Markeerschijven groot inclusief houder, klikt u dan hier.Afmetingen markee..
€ 2,29
Excl. BTW:€ 1,89
Markeerschijf klein (10 stuks)
-23 %
Merk: Cawila Model: 2802019
Markeerschijven van soft plastic Diameter 20cm   Hoogte 6cm Met uitsparing voor dwarsligger Leverbaar in diverse kleuren10 stuks ..
€ 5,14 € 6,66
Excl. BTW:€ 4,25
Markeerschijf klein (per stuk)
-18 %
Merk: Cawila Model: 2802019
Markeerschijven van soft plastic Diameter 20cm   Hoogte 6cm Met uitsparing voor dwarsligger Leverbaar in diverse kleuren ..
€ 0,54 € 0,67
Excl. BTW:€ 0,45
Merk: Cawila Model: 2015999271
De kunststof Markeerschijven groot (10 stuks) zijn voorzien van vier inkepingen aan de bovenzijde om eventueel trainingsstangen in te plaatsen. De Markeerschijven groot worden geleverd inclusief de Cawila Pro Markeerschijvenhouder. De Markeerschijven groot zijn verkrijgbaar in de kleuren geel e..
€ 20,39
Excl. BTW:€ 16,85
Merk: Cawila Model: 99925
Markeerschijven klein per 20 stuks inclusief houder. U kunt uw eigen kleurenset samenstellen. Voor €11,65 (excl. BTW) krijgt u 20 (2x 10 stuks) markeerschijven inclusief een Cawila Pro Markeerschijvenhouder. De markeerschijven klein zijn verkrijgbaar in de kleuren: Blauw, Wit, Geel en Rood..
€ 14,10
Excl. BTW:€ 11,65
Merk: Cawila Model: 9992743
U kunt uw eigen kleurset samenstellen voor €11,65 (excl. BTW). Daarbij krijgt u 20 (2 x 10 stuks) markeerschijven inclusief een markeerschijvenkoord. De markeerschijven klein zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: Blauw, Wit, Geel en Rood. Met de twee opties kunt u twee kleuren kiezen van ..
€ 14,10
Excl. BTW:€ 11,65
Merk: Precision Model: 2021999278
De Markeerschijven Plat Rubber hebben een diameter van 21 cm en zitten per tien stuks verpakt. De Markeerschijven Plat Rubber worden verpakt in een handig tasje.. Dankzij het tasje kunnen de 10 platte markeerschijven eenvoudig worden meegenomen. De Precision platte markeerschijven zijn verkrijg..
€ 23,11
Excl. BTW:€ 19,10
Merk: Cawila Model: 999274
Het Markeerschijvenkoord is een erg handig koord om de markeerschijven bij elkaar te houden. Door het kliksysteem is het toevoegen of het losmaken van de markeerschijven zo gebeurd. Het gehele markeerschijvenkoord kan worden benut om markeerschijven mee te nemen. Door middel van het markeerschijvenk..
€ 3,51
Excl. BTW:€ 2,90
Merk: Cawila Model: 99922
Mini Horden. Kunststof mini horde, ideaal voor het trainen van coördinatie, spring en snelheidstraining. Breedte ca. 45 cm. Hoogtes, 15 cm, 30 cm, 38 cm en 45 cm...
€ 6,90
Excl. BTW:€ 5,70
Merk: Cawila Model: 05012017
Per stukDe perfecte ondersteuning voor de veeleisende trainer. De Multi Markeerschijf is zeer veelzijdig en flexibel. Te gebruiken als marker voor een trainingsvorm of als mini-hindernissen in combinatie met trainingsstangen. Zeer duurzaam en elastisch plastic met inkepingen op 3 versc..
€ 3,03
Excl. BTW:€ 2,50
Merk: Cawila Model: 2014999281
De perfecte ondersteuning voor de veeleisende trainer. De Multi Markeerschijven zijn zeer veelzijdig en flexibel. Te gebruiken als marker voor een trainingsvorm of als mini-hindernissen in combinatie met trainingsstangen. Zeer duurzaam en elastisch plastic met inkepingen op 3 verschillende hoog..
€ 29,50
Excl. BTW:€ 24,38
Merk: Cawila Model: 202299928
De Multi markeerschijven set 15-delig bestaat uit de volgende elementen:Multi Markeerschijven (10 stuks)Deze kunststof Multischijven bevatten inkepingen voor 3 verschillende hoogtes.  De schijven hebben een diameter van 29,5 cm en een hoogte van 16,5 cm.  Ze zijn e..
€ 54,95
Excl. BTW:€ 45,41
Merk: Cawila Model: 2014999285
De multi pion kan op diverse manieren gebruikt worden tijdens het trainen. Naast de markeringsfunctie van de pion is het ook mogelijk deze multi pion te gebruiken als horde. Trainingsstangen kunnen op diverse plaatsen in de pion worden gestoken. Kleuren geel en rood. De kleuren blauw ..
€ 6,04
Excl. BTW:€ 4,99
Merk: Cawila Model: 999287
De Multi Pionnen Set bestaat uit het volgende:6 x Multi Pionnen 3 x Trainingsstangen (1 meter) 1 x Trainingsstangen Tas Klein (voor 30 stangen)De set is verkrijgbaar in de kleur Rood en Geel..
€ 59,23
Excl. BTW:€ 48,95
Merk: Pure2Improve Model: 5844
De Pure2Improve Spots Trainer is een handig hulpmiddel bij verschillende trainingen. Deze kunnen worden gebruikt om posities te markeren of kunnen dienen als looprichting bij reactie oefeningen. De Pure2Improve Spots Trainer bestaat uit 10 genummerde markeerschijven welke zijn ge..
€ 24,95
Excl. BTW:€ 20,62
Merk: Cawila Model: 5873
Twee grote verstelbare nylon gordels met handige snelsluiting waar een ca. 150cm lang nylonkoort is bevestigd. De gordels worden d.m.v. een klittenbandsluiting aan elkaar verbonden en raken los bij een bepaalde weerstand. Bij een oefening dient de ene persoon de bewegingen van zijn partner volgen zo..
€ 11,95
Excl. BTW:€ 9,88
Merk: Cawila Model: 999299
Schotelvoet. Stabiele, zware schotelvoet (ca. 1,2 kg) passend op de trainingsstangen met een doorsnede van 25 mm...
€ 8,17
Excl. BTW:€ 6,75
Merk: SKLZ Model: 5871
De SKLZ Elevation Ladder combineert de 2 beste trainingsmiddelen voor agility training die er zijn: een Agility Ladder en Horden in één product! Het grote voordeel van de agility ladder is dat je de flexibiliteit hebt om de ladder zowel vlak op de grond als verhoogd te gebruiken. Hierdoor ..
€ 56,27
Excl. BTW:€ 46,50
Merk: Cawila Model: 999298
Slalomadapter. Adapter voorzien van een knikelement. Toe te passen op de trainingsstangen van 25 mm. Eenvoudig aan te brengen. Bij lichamelijk contact buigt de slalomstok mee in de looprichting...
€ 5,93
Excl. BTW:€ 4,90
Merk: Cawila Model: 999301
De set bestaat uit het volgende:5 x Trainingsstangen 1,6 meter - Geel of Rood 5 x Schotelvoet 1 x Trainingsstangen Tas Groot..
€ 96,20
Excl. BTW:€ 79,50
Merk: Cawila Model: 999300
De Slalomstok Set Natuurgras bestaat uit het volgende:5 x Trainingsstang 1,6 meter 5 x Slalomadapter  1 x Trainingsstangen Tas Groot..
€ 90,75
Excl. BTW:€ 75,00
Merk: Cawila Model: 99920
Deze speedladder is ontworpen voor het ontwikkelen en verbeteren van behendigheid, snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatievermogen. Bij deze 4,5 meter lange speedladder is de afstand tussen de treden verstelbaar waardoor het mogelijk is om een grote variëteit aan oefeningen te doen. De spe..
€ 18,30
Excl. BTW:€ 15,12
Merk: Cawila Model: 999201
Coördinatieladder 8 meter. Coördinatieladder / trainingsladder met een lengte van 8 meter compleet met tas. De PU tredes zijn verstelbaar. Loopladder voor het trainen van coördinatie en snelheid. ..
€ 34,79
Excl. BTW:€ 28,75
Merk: Cawila Model: 9993218
Deze hesjes zijn ideaal voor trainingen, avondvierdaagse, schoolsport, wandelen en allerlei andere sportieve activiteiten. Deze Trainingshesjes zijn helemaal dicht (geen klittenband) en van 100% licht dragend ademend polyester. De trainingshesjes zijn zeer licht bij het dragen. Je merkt bijna niet d..
€ 4,24
Excl. BTW:€ 3,50
Merk: Cawila Model: 201499283
Trainingsstang  De trainingsstang is gemaakt van slijtvast PE-materiaal.   De trainingsstang heeft een lengte van 1 meter en een doorsnee van 25 mm.   De trainingsstang zijn verkrijgbaar in de kleuren rood, geel, groen en blauw...
€ 2,50
Excl. BTW:€ 2,07
Merk: Cawila Model: 2014999294
Trainingsstangen Tas Klein :         De stangentas is geschikt voor 30 trainingsstangen van 1 meter.          De stangentas heeft een afmeting van 110 cm x 20 cm x 20 cm.Trainingsstangen Tas Groot :      &nbs..
€ 15,13
Excl. BTW:€ 12,50
Merk: Cawila Model: 999302
Met de Warming-Up Set heeft u alles bij de hand om goed aan de wedstrijd te beginnen. Het pakket bestaat uit het volgende.14 trainingshesjes (2 kleuren) Speedladder 4 meter 10 Markeerschijven klein 10 Markeerschijven groot..
€ 74,95
Excl. BTW:€ 61,94
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 48