Menu
WINKELWAGEN

Dynaband

Ontdek de Voordelen van de Dynaband voor Je Fysieke Training

Weerstandsbanden kunnen door iedereen gebruikt worden: in de fitness, tijdens het revalideren of bij een warming up. De theraband kan dankzij de verschillende sterktes een effectief hulpmiddel zijn voor verschillende oefeningen. Fysiotherapeuten schrijven deze fitness elastieken voor bij de revalidatie van blessures met eenvoudige oefeningen.

Wat is een Dynaband?

Een Dynaband, ook bekend als weerstandsband of oefenband, is een elastische band gemaakt van latex of ander materiaal, die wordt gebruikt om weerstand toe te voegen aan verschillende oefeningen. De thera band biedt een progressieve weerstand die de spieren uitdaagt en versterkt.

Voordelen van het Gebruik van een Dynaband

Het gebruik van een weerstandsbanden biedt diverse voordelen voor zowel beginners als ervaren sporters:

  • Verbeterde Spierkracht: Door weerstand toe te voegen aan oefeningen, helpt de Dynaband bij het opbouwen van spierkracht en -massa.

  • Verbeterde Flexibiliteit: Dynamische rekoefeningen met de Dynaband worden gebruikt om de flexibiliteit van de spieren te verbeteren, waardoor het risico op blessures vermindert.

  • Veelzijdigheid: Door de verschillende weerstanden, verschillende sterktes en verschillende maten kunnen de oefenbanden gebruikt wordt voor een breed scala aan oefeningen.

  • Gemakkelijk mee te nemen: Door het compacte formaat, het lichte gewicht en de hoge kwaliteit is de dynaband makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld de sportschool. Het gebruiken van de oefenbanden tijdens de warming up voor het sporten of voor de krachttraining is hierdoor zeer eenvoudig.

1. Hoe kies ik de juiste Thera band?

Het kiezen van de juiste weerstandsband hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan het doel van de training, zoals de revalidatie van een blessure of het trainen van de spieropbouw. De producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarbij elke kleur een ander weerstandsniveau beidt. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor de verschillende doeleinden van oefeningen.

2. Zijn Dynabanden geschikt voor alle fitnessniveaus?

Oefenbanden zijn geschikt voor alle fitnessniveaus. Door de verschillende weerstanden in elasticiteit van de thera band kunnen bij alle oefeningen de juiste banden gebruikt worden. De intensiteit van de oefening kan geregeld worden door de band strakker of minder strak te houden.

3. Zijn er specifieke oefeningen die ik met een Dynaband kan doen?

Er zijn geen specifieke oefeningen gebonden aan een bepaalde oefenband. De multifunctionaliteit van de thera band staat het toe dat vele oefeningen uitgevoerd kunnen worden. Verschillende spiergroepen kunnen getraind worden: zoals schouders, rug, arm, handen, etc.. De fysiotherapeut kent vele oefeningen, maar ook het internet staat vol met verschillende trainingen.

Tips voor Effectief Gebruik van de Dynaband

  • Het trainen met met een te lichte weerstand doet minder kwaad dan trainen met een te zware oefenband. Het is beter om naarmate de spieropbouw verbetert de weerstand van de theraband op te bouwen naar een andere kleur.

  • Zorg dat de uiteinden van de dynaband veilig geplaats zijn voordat je begint met het uitvoeren van de oefeningen.

  • Zorg dat je de oefenbanden gebruikt zoals aangegeven door de fysiotherapie, om de spieren zo goed mogelijk te trainen.

Conclusie

De theraband is een effectief hulpmiddel bij het trainen met weerstand. Het versterken van de spieren rondom belangrijke gewrichten met oefeningen door middel van een theraband is van belang als je de spieren wilt versterken, flexibiliteit wilt verbeteren of blessures wilt voorkomen. Dankzij het lichte gewicht en het compacte formaat zijn oefenbanden eenvoudig mee te nemen, waardoor je zowel thuis als onderweg kunt trainen. Patiënten kunnen met weerstand banden de kracht in spiergroepen in de borst, benen, handen, etc. makkelijk vergroten.

Merk: Moves Model: 20165802
De Oefenband in ons assortiment is van het merk MSD. We hebben van dit merk nog meer producten, zoals het schouderkoord, de Oefentubes en de Loops. Hier onder staat een link met daar een aantal oefeningen die u kunt uitvoeren met de Oefenbanden van MSD.Gebruik van de Oefenband 1,5 meter:De o..
€ 3,75
Excl. BTW:€ 3,10
Merk: Moves Model: 20145801
De Oefenband in ons assortiment is van het merk MSD. We hebben van dit merk nog meer producten, zoals het schouderkoord, de Oefentubes en de Loops. Hier onder staat een link met daar een aantal oefeningen die u kunt uitvoeren met de Oefenbanden van MSD.Gebruik van de Oefenband 5,5 meter:De o..
€ 10,25
Excl. BTW:€ 8,47
Merk: Moves Model: 58024
De Oefenband in ons assortiment is van het merk MSD. We hebben van dit merk nog meer producten, zoals het schouderkoord, de Oefentubes en de Loops. Hier onder staat een link met daar een aantal oefeningen die u kunt uitvoeren met de Oefenbanden van MSD.Gebruik van de Oefenband 22,5 meter:De oefenban..
€ 33,99
Excl. BTW:€ 28,09
Merk: Moves Model: 201558011
De Oefenband in ons assortiment is van het merk MSD. We hebben van dit merk nog meer producten, zoals het schouderkoord, de Oefentubes en de Loops. Hier onder staat een link met daar een aantal oefeningen die u kunt uitvoeren met de Oefenbanden van MSD.Gebruik van de Oefenband 45,5 meter:De ..
€ 48,50
Excl. BTW:€ 40,08
Merk: Moves Model: 5800
De Oefenband 1,5 meter dispenser (25st.) in ons assortiment is van het merk MSD. We hebben van dit merk nog meer producten, zoals het schouderkoord, de Oefentubes en de Loops. Hier onder staan enkele links met daar een aantal oefeningen die u kunt uitvoeren met de Oefenbanden van MSD.Gebruik va..
€ 72,30
Excl. BTW:€ 59,75
Oefenbanden 1,5 meter Combideal
-7 %
Merk: Moves Model: 5808
Op zoek naar Oefenbanden van 1,5 meter en wilt u trainen met verschillende sterktes? De Combideal van Fysiomaterialen.nl is dé ideale uitkomst! Vijf verschillende sterktes met heel veel voordeel. Met de Oefenbanden 1,5 meter Combideal bespaart u 7,5%! Op zoek naar meters oefenband? Bekijk dan eens d..
€ 22,17 € 23,96
Excl. BTW:€ 18,32
Oefenbanden 45,5 meter Combideal
-7 %
Merk: Moves Model: 58082
Op zoek naar Oefenbanden van 45,5 meter en wilt u verschillende sterktes? De Combideal van Fysiomaterialen.nl is dé ideale uitkomst! Zeven verschillende sterktes met heel veel voordeel. Met de Oefenbanden 45,5 meter Combideal bespaart u 7,5%! Op zoek naar minder meters oefenband maar wel variatie? B..
€ 516,11 € 557,96
Excl. BTW:€ 426,54
Oefenbanden 5,5 meter Combideal
-7 %
Merk: Moves Model: 58081
Op zoek naar Oefenbanden van 5,5 meter en wilt u trainen met verschillende sterktes? De Combideal van Fysiomaterialen.nl is dé ideale uitkomst! Zeven verschillende sterktes met heel veel voordeel. Met de Oefenbanden 5,5 meter Combideal bespaart u 7,5%! Op zoek naar minder meters oefenband maar wel v..
€ 85,73 € 92,67
Excl. BTW:€ 70,85
Merk: Moves Model: 5825
Het MoVeS Deuranker is gemaakt van een stevige stoffen band, voorzien van een knobbel. Deze knobbel kan aan de achterzijde van de deur worden geplaatst, waardoor er kracht kan worden gezet op de lus die zich aan de andere zijde van het MoVeS Deuranker bevindt. De Oefenband of Oefentube kan door ..
€ 3,75
Excl. BTW:€ 3,10
Model: 5800
De Oefenband Clip maakt het mogelijk om geen knopen hoeven te leggen in elastische oefenbanden. U kunt de uiteinden over elkaar leggen, en hier vervolgens de clip op klikken. In de Oefenband Clip Groot past de oefenband in zijn volledige breedte, terwijl de band in de Oefenband Clip Klein ..
€ 1,95
Excl. BTW:€ 1,61
Merk: Moves Model: 5826
De Moves Soft Handles zijn Oefenband handvatten. De Oefenband handvatten beschikken over een lus, waaraan de oefenband geknoopt kan worden. Hierdoor heeft de oefenband een handig handvat, waardoor u meer grip heeft op de band. Doordat u de band nu makkelijker en beter vast kunt houden, kunnen uw oef..
€ 11,31
Excl. BTW:€ 9,35
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 11