Menu
WINKELWAGEN

Handtraining

Handtrainers: De ultieme tool voor handkracht en revalidatie tijdens het sporten met een goede grip

In de wereld van de fysiotherapie en fitness wordt er veel met de handtrainer getraind om handkracht te verbeteren en te werken aan revalidatie na letsel. Je hebt veel verschillende oefeningen, van beginner tot gevorderden. Voor zowel beginners als voor gevorderden zijn er verschillende oefeningen. Elke handtrainer is anders en heeft andere oefeningen. Je hebt ook variatie van lichaamsdelen die je traint, van je armen naar je polsen tot je handen en handpalm. Laten we duiken in wat handtrainers zijn, hoe ze werken ,waarom ze belangrijk zijn voor jouw welzijn en op welke manier gebruik je ze tijdens de fitness.

Handtrainer gebruiken

Een handtrainer is een product dat is ontworpen om verschillende spiergroepen te trainen met bepaalde oefeningen. Door dat je een sterkere grip hebt is het grote voordeel dat je veel knijpkracht hebt. Je kunt ook kleine spiergroepen trainen in je hand. Je hebt de handtrainers in verschillende merken. Je kan je weerstand in je handen verbeteren door je knijpkracht te trainen of je onderarmspieren trainen.

Voordelen van het gebruik van een handtrainer set

Met een handtrainer kun je heel veel verschillende oefeningen doen. Hier hebben we wat voordelen op een rij gezet:

  1. Verbeterde gripsterkte: Veel oefenen zorgt ervoor dat je sterke vingers krijgt. Met een handtrainer set is dit heel makkelijk mogelijk. Je zal zien dat de weerstand van je handspieren heel snel gaat versterken.

  2. Revalidatie na letsel: een handtrainer is uiteraard erg goed voor het trainen van je hand. Met bepaalde oefeningen kun herstellen van pijnlijke spieren. Als je een goede handtrainer set gebruikt met een betere grip gaat de weerstand van de hand alleen maar sneller ophoog. U zult dan merken dat u erg snel zal revalideren.

  3. Preventie van blessures: Door regelmatig een oefening te doen zal je merken dat je handen en onderarmen meer weerstand bieden. Weerstand van je spieren is heel belangrijk om te trainen. Zeker als je wel een naar de sportschool gaat. Dit is het perfecte product om je armen de juiste weerstand te bieden voor als je gaat sporten in de sportschool. Dit is belangrijk bij oefeningen zoals pull ups of in de ringen.

  4. Verbeterde handmobiliteit: Naast het zorgen voor een sterke grip en versterken van de spieren kan het gebruik van een handtrainer ook helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en flexibiliteit van de hele hand, pols, de vingers en je onderarm.

  5. Stress verlagend: Door een handtrainer te gebruiken zorg je ervoor dat je veel minder last hebt van stress. Het heeft een zelfde soort effect op je als je in de fitness zit.

1. Wat is het optimale aantal herhalingen bij het gebruik van een handtrainer (knijpen)?

  • Het optimale aantal keer dat je moet knijpen in een handtrainer kan variëren, maar over het algemeen wordt aanbevolen om te beginnen met 10-15 herhalingen per oefening en dit geleidelijk te vergroten naarmate je sterke handen krijgt. Je zal zien dat je het ook in je vinger en arm voelt en je snel sterke handen hebt.

2. Is een handtrainer geschikt voor mensen van alle leeftijden?

  • Ja, in principe kunnen mensen van alle leeftijden handtrainers gebruiken. Het is is wel altijd verstandig om oefeningen te vragen bij een trainer. Op die manier zorg je ervoor dat je de juiste oefeningen doet voor jouw leeftijd en lichaamsbouw.

3. Kan het gebruik van een handtrainer helpen bij het verlichten van artritispijn?

  • als je een handtrainer gebruikt dan ben je niet gelijk genezen. Wel helpt het om ervoor te zorgen dat je spieren veel sterker zullen zijn en een sterke grip hebben. Op manier verlicht je wel de kans op klachten. Het zorgt op die manier voor een betere kwaliteit van leven.

Conclusie

Een handtrainer vormt een waardevol hulpmiddel om handkracht te verbeteren, revalidatie na letsel te bevorderen en ongemak te voorkomen. Door regelmatig gebruik van een handtrainer kunnen de spieren in de hand, pols en onderarm versterkt worden, wat van essentieel belang is voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en het verbeteren van sportprestaties. Of je nu herstellende bent van een blessure, artritispijn wilt verminderen of simpelweg je handen krachtiger wilt maken, een handtrainer kan een waardevolle toevoeging zijn aan je trainingsroutine.

Het is altijd raadzaam om voorafgaand aan het starten van een nieuw trainingsprogramma, met name als je al een bestaande blessure of medische aandoening hebt, overleg te plegen met een medische professional. Met consistente en regelmatige training kun je de voordelen van een handtrainer volledig benutten en je handkracht naar nieuwe hoogten tillen. Het is een investering in zowel revalidatie als preventie, waardoor je niet alleen je fysieke gezondheid verbetert, maar ook je algehele welzijn bevordert.

Model: 5894
Deze Cando Digi-Extend wordt vaak gebruikt om de kracht, bewegelijkheid en flexibiliteit van de vingers te verbeteren. Deze vingertrainer wordt veelvuldig gebruikt om voor verschillende strek- en buigoefeningen van de vingers. Digi-ExtendDoor het strekken en buigen van de vingers worden de spie..
€ 32,61
Excl. BTW:€ 26,95
Model: 5899
De Foam Handtrainer is optimaal voor krachttraining van de hand, vingers en duin. Tevens helpt de Foam Handtrainer ook om de onderarmspieren te verstevigen. De ergonomische vorm zorgt ervoor dat de trainer goed in de hand ligt en goed is in te knijpen...
€ 3,57
Excl. BTW:€ 2,95
Merk: Saehan Model: 5615
De hydraulische hand dynamometer van Saehan is een betrouwbaar instrument vooor het meten van de knijpkracht in de hand. Door de stevigheid voelt de patiënt de handgreep niet bewegen. De verstelbare handgreep kan in veschillende posities gezet worden, waardoor deze in iedere hand past. Het ..
€ 300,02
Excl. BTW:€ 247,95
Merk: Moves Model: 5892
De Fitness bar van Moves is een handig en multifunctioneel hulpmiddel bij revalidatie, fitness en fysiotherapie. Met behulp van de Fitness bar kunnen schouders, armen, polsen en handen uitstekend worden versterkt. Dit hulpmiddel is verkrijgbaar is verkrijgbaar in verschillende sterktes; Geel (zeer l..
€ 17,24
Excl. BTW:€ 14,25
Model: 58471
Het Power Web is het nieuwe, ideale oefenmateriaal voor de handen, vingers en polsen. Het is uitermate geschikt om de flexibiliteit en kracht te trainen op een gevarieerde manier. Ook kan er met het Power Web gewerkt worden aan revalidatie van de hand, vingers of pols. Door de ruime diameter van het..
€ 37,52
Excl. BTW:€ 31,01
Merk: Moves Model: 58952021
De Squeeze Ball is een zachte stressbal, gemaakt uit een dikke gel. De bal wordt gebruikt voor therapie aan de vingers en handen. Door de vorm wordt de knijpbal gebruikt voor revalidatie- en fysiotherapie oefeningen. De gel is ook verkrijgbaar in ei-vorm. De knijpballen zijn verkrijgbaar in verschil..
€ 7,87
Excl. BTW:€ 6,50
Merk: Moves Model: 58962021
De MSD Squeeze Egg heeft een ergonomisch doordachte vorm, zeer doeltreffend voor revalidatieoefeningen en versteviging van verzwakte of beschadigde vingers, handen en polsen. De MSD Squeeze Eggs zijn speciaal ontwikkelde oefenballetjes, in 5 kleuren/sterktes die deel uitmaken van een progressie..
€ 7,87
Excl. BTW:€ 6,50
Merk: Moves Model: 20145897
Theraflex is geschikt voor de revalidatie en de krachttraining van vingers en handen. Theraflex is een kneedmassa, die niet-giftig, schoon, niet vettig en latexvrij is. De kneedpasta voelt aangenaam, kleeft niet vast en is kleurecht (laat niet af). Door het oefenen met de Theraflex stimule..
€ 8,35
Excl. BTW:€ 6,90
Merk: Tunturi Model: 20145893
Met de verstelbare handknijper wordt niet alleen het krachtvermogen in de spieren in de arm en hand getraind, maar ook het uithoudingsvermogen van de spieren. Daarnaast wordt met de verstelbare handknijper de grip in de handen verbeterd. De vergeten spieren in de armen en handen worden getraind met ..
€ 13,92
Excl. BTW:€ 11,50
Merk: Moves Model: 58982021
De Flex-ion vingertrainer is een geschikt hulpmiddel bij het herstellen van een hand-of vingerblessure. Ook worden de vingertrainers gebruikt om de spieren te versterken, voor bijvoorbeeld drummers en gitaristen. Door de speciale bouw van de vingertrainer worden de vingers geïsoleerd om zo elke ving..
€ 18,95
Excl. BTW:€ 15,66
Model: 5967
De voetroller met noppen van Mambo Max is multifunctioneel inzetbaar. De voetroller wordt meestal gebruikt om de spieren in de voetzool te masseren. Tevens worden zo de zenuwen geprikkeld, waardoor de doorbloeding verbetert. Ook wordt de roller gebruikt als handtrainer, om de kracht in de handen en ..
€ 8,17
Excl. BTW:€ 6,75
Model: 5966
Door te trainen met een egelbal of massagebal kunt u uitstekend de reflexen, mobiliteit, flexibiliteit en kracht verbeteren in uw vingers, handen en onderarmen. Daarnaast wordt een bal ook veel gebruikt als oefenmateriaal voor het verbeteren van de grip. Deze bal zorgt er tevens voor dat d..
€ 2,42
Excl. BTW:€ 2,00
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 12