Menu
WINKELWAGEN

Huiddesinfectie

Huiddesinfectie

Bij de gezondheidszorg en schoonheid speelt huiddesinfectie een belangrijke rol bij het voorkomen van infecties. Of het nu gaat om het voorbereiden van een medische ingreep, het uitvoeren van een schoonheidsbehandeling of het toedienen van een vaccin, het desinfecteren van de huid is hierbij belangrijk. In dit artikel leggen we het belang uit van huiddesinfectie en waar het precies voor zorgt.

Gedenatureerde alcohol

Een veel gebruikt ontsmettingsmiddel is gedenatureerde alcohol. Dit is een vloeistof bijzonder geschikt voor het reinigen van de huid, voor het verwijderen van de huidflora. Het verschil tussen gedenatureerde alcohol en normale alcohol/ethanol is dat er bij gedenatureerde alcohol extra chemische toevoegingen zitten om het vloeibaar en oplosbaar te maken, en dus absoluut niet gemaakt is om te consumeren. Dit kan leiden tot ernstige maag beschadigingen en zelfs een coma.

Bescherming tegen Infecties

Desinfectie is een effectieve manier om de oppervlakken van de huid vrij te maken van bacteriën, virussen en andere micro-organismen die infecties kunnen veroorzaken. Door de huid te desinfecteren wordt de kans op infectie kleiner en wordt het aantal bacteriën op de huid verminderd.

Voorbereiding op Medische Procedures

Voor medische ingrepen, zoals injecties, bloedafname of chirurgische procedures. Is het belangrijk dat de huid wordt gedesinfecteerd. Dit voor bescherming tegen infecties. Er wordt dan een watje nat gemaakt met gedenatureerde alcohol en dit over de huid gesmeerd, hierna volgt de medische ingreep zoals bloedafname, inspuiten van injecties of het aanleggen van een infuus.

1. Hoe werkt huiddesinfectie?

Desinfectie werkt door het gebruik van desinfecterende middelen die bacteriën, virussen en andere micro-organismen doden of inactiveren. De desinfectiemiddelen worden aangebracht op de huid en vervolgens ingewreven om een grondige desinfectie te garanderen.

2. Wanneer moet huiddesinfectie worden uitgevoerd?

Huiddesinfectie moet worden uitgevoerd elke keer als de huid wordt doorbroken. Daarbij moeten de handen die de ingreep gaan doen en de huid die wordt doorbroken gedesinfecteerd worden. Als dit niet gedaan wordt, loopt u kans op een huidinfectie.

Conclusie

Desinfectie is belangrijk tegen ziektekiemen tijdens invasieve ingrepen, zodat de steriliteit zo hoog mogelijk is en infecties worden voorkomen. Gedenatureerde alcohol is gemaakt op alcoholbasis en is absoluut niet voor consumptie. Deze producten worden het meest gebruikt in de gezondheidszorg en in de schoonheidsindustrie.

Model: 393730
De DEB Original Foam Wash is een licht geparfumeerde schuimzeep voor de handen. De DEB Original Foam Wash is te gebruiken in sanitaire ruimtes in kantoren en openbare voorzieningen.De DEB Original Foam Wash heeft de volgende eigenschappen:Met huidconditioners om de huid te hydrateren en uitdroging t..
€ 89,95
Excl. BTW:€ 74,34
Hygiëne Zuil Hygiëne Zuil
-50 %
Model: 392170
LAATSTE EXEMPLAAR, HEEFT KORT GEDIEND ALS SHOWMODEL - LAAG GEPRIJSD!Deze RVS standaard is 1,80 meter hoog en bevat diverse hygiëne artikelen. De indeling van de RVS onderdelen is zelf in te vullen. De zuil wordt geleverd zonder producten. In de afbeelding ziet u een voorbeeld, met de volgende produ..
€ 240,79 € 482,79
Excl. BTW:€ 199,00
Merk: Purell Model: 20143949
De kleine Purell LTX7 700ml No Touch aanraakvrije dispenser van 700 ml is ideaal voor kleine ruimtes. Dankzij een groot doorkijkvenster, kijkglas en glasheldere navulflacons kunt u eenvoudig controleren of moet worden bijgevuld. Kan op elk moment in een gesloten dispenser worden veranderd ..
€ 72,54
Excl. BTW:€ 59,95
Model: 39551
De Super Grip Lavit gaat zweethanden tegen en zorgt voor een optimale grip in elke situatie, of het nu tijdens het sporten is of tijdens het werk Super Grip Lavit geeft houvast!De Super Grip Lavit is eenvoudig aan te brengen als een handcrème, even in laten trekken en de handen blijven droog.Na gebr..
€ 8,96
Excl. BTW:€ 8,22
Merk: Hypogeen Model: 39211
Deze huidvriendelijke bacterieremmende en bacteriedodende gel is een ideaal product, wanneer water en zeep ontbreken. Vaak staat onze huid bloot aan bacteriën die problemen kunnen veroorzaken. Voor een snel desinfecterend resultaat, brengt u een kleine hoeveelheid Dermotect Handwash Gel aan op uw ha..
€ 4,49
Excl. BTW:€ 3,71
Merk: Reymerink Model: 3925
Alcohol 70 procent wordt gebruikt om de huid te reinigen, instrumenten te desinfecteren en oppervlakken mee schoon te maken. De gedenatureerde alcohol wordt daarom vaak gebruikt bij het desinfecteren van de huid voor een dry needling behandeling. Naast de Gedenatureerde Alcohol kunt u bij ons o..
€ 9,50
Excl. BTW:€ 7,85
Merk: Reymerink Model: 39262021
Alcohol 80% wordt gebruikt om instrumenten, huid en opervlakken mee te reinigen en schoon te maken. De Alcohol mag alleen op een intacte huid worden gebruikt.Veiligheidsvoorschriften Podior 80%-          Niet geschikt voor consumptie. Inname van A..
€ 9,50
Excl. BTW:€ 7,85
Merk: Hypogeen Model: 39212
Deze huidvriendelijke bacterieremmende en bacteriedodende gel is een ideaal product, wanneer water en zeep ontbreken. Vaak staat onze huid bloot aan bacteriën die problemen kunnen veroorzaken. Voor een snel desinfecterend resultaat, brengt u een kleine hoeveelheid Hypogeen Hand wash Gel aan op uw ha..
€ 7,95
Excl. BTW:€ 6,57
Merk: Romed Model: 39381
Deze Alcoholdoekjes zijn geïmpregneerd met alcohol en zijn per stuk verpakt. De Alcoholdoekjes zijn speciaal ontworpen om gladde en niet-poreuze oppervlakken als ook medisch materiaal te reinigen en voor tussentijdse desinfectie van kleine oppervlakken. ..
€ 3,01
Excl. BTW:€ 2,49
Merk: Romed Model: 3938
Romed hygiënische reinigingsdoekjes, 20x11cm, 80% ethanol 5% isopropanol en water, per 110 doekjes in een dispenser...
€ 5,99
Excl. BTW:€ 4,95
Merk: Reymerink Model: 3933
Podiskin is een effectief desinfectiemiddel tegen bacteriën en gisten op de huid. Podiskin heeft een optimale terugvettende werking waardoor een schrale huid wordt voorkomen.Toepassing- Reinig eerst het te behandelen oppervlak met een reinigingsmiddel.- Onverdund gebruiken en minimaal 30 se..
€ 13,49
Excl. BTW:€ 11,15
Model: 3922
De hand sanitizer alcoholgel wordt gebruikt bij het desinfecteren van de handen, wanneer water niet beschikbaar is. Deze jerrycan van 5 liter kan kleinere dispensers aanvullen. De handgel dient goed ingewreven te worden en droogt daarna vanzelf op. De handsanitizer heeft een ethanolpercentage van 66..
€ 62,92
Excl. BTW:€ 52,00
Merk: Tork Model: 39361
Tork S1 Alcohol Liquid Hand Sanitizer 1L is een vloeibaar desinfecterend product met 80% gedenatureerde alcohol. Hierdoor is het product ideaal wanneer er geen water beschikbaar is. Het is perfect voor voedselvoorzieningen en hygiënisch kwetsbare ruimtes. Deze vulling (420110-55) past in de Tork Dis..
€ 19,30
Excl. BTW:€ 15,95
Merk: Tork Model: 39362
Tork S1 Desinfect Handgel Sanitizer 1L is een desinfecterende handgel. Hierdoor is het product ideaal wanneer er geen water beschikbaar is. Het is perfect voor voedselvoorzieningen en hygiënisch kwetsbare ruimtes. Deze vulling (420103) past in de Tork Dispensers. Voorkom infecties met de zeer e..
€ 21,18
Excl. BTW:€ 17,50
Merk: Chemodis Model: 3928
Chemasept is een dermatologisch verantwoorde universele reinigingslotion met optimale hygiënische werking. Ideaal ter verfrissing van de huid voor en na de massage. Ook verkrijgbaar in jerrycan 5 liter...
€ 9,08
Excl. BTW:€ 7,50
Model: 3913
Cutasept F DesinfectiesprayCutasept F is een kleurloos huiddesinfectiemiddel op propanolbasis met snel intredende werking en een breed werkingsspectrum. Het gebruiksklare Cutasept huiddesinfectiemiddel wordt gebruikt voor zowel preoperatieve huiddesinfectie als voor huiddesinfectie bij bloe..
€ 4,35
Excl. BTW:€ 3,99
Model: 39101
Dutiplast lotion ter ontsmetting van kleine wondjes...
€ 3,13
Excl. BTW:€ 2,59
Merk: Toco-Tholin Model: 3901
Waslotion is heerlijk verfrissend voor de persoonlijke hygiëne na bijvoorbeeld het sporten! Wanneer er geen douche-gelegenheid is voor een grote groep mensen, is Waslotion een uitkomst! Denk aan een marathon, wielerronde of cross. Verzorgers die op het sportveld staan kunnen gemakkelijk hun handen w..
€ 10,04
Excl. BTW:€ 8,30
Merk: Toco-Tholin Model: 3904
Broekenvet is een vertrouwd product voor de wielrenner! Denk daarbij aan het fietsen buiten maar ook aan het populaire spinning in de sportschool! Ook voor paardrijders/sters is Broekenvet zeer geschikt! Ruim opsmeren voor een goede bescherming. Broekenvet bevat vitamine E, wat de huid beschermt teg..
€ 8,17
Excl. BTW:€ 6,75
Merk: Mediart-Judan Medical BV Model: 20143917
Vaseline vervult twee functies: ten eerste houdt het de buitenwereld buiten, het beschermt de huid tegen weersinvloeden bij blootstelling aan de elementen. Ten tweede houdt het de binnenwereld binnen, het vormt een afsluitende barrière tegen het natuurlijke vochtverlies van de huid. Een droge en geb..
€ 4,24
Excl. BTW:€ 3,50
Model: 39402
Aceton is een vloeistof die veel als oplosmiddel wordt gebruikt (o.a. als nagellakremover). Aceton werkt ook desinfecterend...
€ 13,37
Excl. BTW:€ 11,05
Model: 3957
Uw handen kunnen veel te lijden hebben wanneer u ze vaak wast en desinfecteert. Met PH5 handcrème kunt u uw handen terugvetten. Daardoor blijven ze in conditie ondanks de intensieve belasting. Ondanks goede handhygiëne kan het toch voorkomen dat de huid kan uitdrogen. In sommige situaties ontstaan e..
€ 6,41
Excl. BTW:€ 5,30
Merk: Reymerink Model: 392526
De pomp zorgt ervoor dat u snel en eenvoudig de juiste hoeveelheid alcohol uit de jerrycan van 5 liter kan pompen. Heeft u liever een tapkraan in plaats van deze pomp, hebben we deze ook voor u! Zowel verkrijgbaar voor de 70% als de 80% uitvoering...
€ 10,29
Excl. BTW:€ 8,50
Merk: Reymerink Model: 39262
Tapkraan alcohol is een kraan voor een jerrycan van 5 liter.  Het uitschenken van alcohol zonder morsen wordt vereenvoudigd. Eenvoudig op een 5liter jerrycan te draaien en vervolgens zonder morsen verdelen in kleinere hoeveelheden...
€ 9,08
Excl. BTW:€ 7,50
Merk: Klinion Model: 48179
Wegwerp washandjes van non woven, flannellen materiaal. Voorzien van een gestikte naad. Kleur blauw/wit. Het washandje kan gebruikt worden voor het reinigen van het lichaam. De afmeting van de washandjes zijn 15x23cm. Verpakt per 50 stuks. ..
€ 6,95
Excl. BTW:€ 5,74
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 25