Menu
WINKELWAGEN

Kleine instrumenten

Kleine instrumenten

Verbandschaar

Als u een baan in de zorg heeft, weet u dat het hebben van de juiste instrumenten een belangrijk punt is voor effectieve zorg. Zoals de verbandschaar, dit veelzijdige gereedschap wordt gebruikt voor een breed scala aan activiteiten, variërend van het knippen van verbanden tot het verwijderen van kleding in noodgevallen.

De Veelzijdigheid van een Verbandschaar

Een van de meest voorkomende taken waarvoor een verbandschaar wordt gebruikt, is het knippen van verbanden tijdens verbandwisselingen. Door het botte uiteinde van de schaar, de schuine punt, en het scherpe blad van de schaar kan de medisch professional makkelijk en snel handelen zonder de patiënt te pijnigen.

Het wordt ook gebruikt voor noodsituaties, bijvoorbeeld wanneer er een reanimatie plaatsvindt. Dan dienen kledingstukken opengeknipt te worden voor een AED. De verbandschaar is hier dan essentieel om het veilig en snel te doen en zo een leven te redden.

Pincet

De pincet kan gebruikt worden voor het verwijderen van ongewenste haartjes (epileer pincet), het verwijderen van splinters, het aanbrengen van nauwkeurige hechtingen of het sturen van kleine voorwerpen tijdens procedures. Er zijn dus verschillend doeleinden voor een pincet, waardoor er ook veel verschillende soorten pincetten zijn, zoals de epileer pincet, splinter pincet, Oogpincetten, splinterpincetten etc.. Wat voor u de beste pincet is, hangt af van uw gebruiksdoel en waar uw voorkeur bij ligt. Kortom de beste pincet is voor iedereen verschillend.

Precisie bij Medische Procedures

Eén van de meest voor de hand liggende toepassingen van de pincet is bij medische procedures waar precisie vereist is. Of het nu gaat om het plaatsen van hechtingen, het verwijderen van kleine voorwerpen uit wonden of het hanteren van delicaat weefsel tijdens chirurgische ingrepen, de pincet biedt zorgverleners de precisie en controle die ze nodig hebben.

Nagelknippers

Voor het behouden van gezonde en sterke nagels is een nagelknipper een handige tool. Zo houd je het hygiënischer en ziet het er beter uit. De nagelkipper is meestal gemaakt van metaal en heeft ongeveer de lengte van een vinger. Het is een product dat iedereen kan gebruiken en is dus onmisbaar in uw toilettas.

Precisie bij Nagelverzorging

Een nagelknipper biedt precisie bij het knippen van vinger- en teennagels, waardoor zorgverleners en patiënten de gewenste vorm en lengte kunnen bereiken. Dit is vooral belangrijk bij de behandeling van nagelproblemen zoals ingegroeide nagels of schimmelinfecties, waarbij nauwkeurig knippen essentieel is voor het bevorderen van genezing.

Wanneer is nagelknipper "goed"?

Dit hangt natuurlijk af van uw voorkeuren, maar het roestvrijstaal materiaal, goed geslepen en een goede kwaliteit nagelknipper staat natuurlijk wel centraal.

Tekentang

Tekenbeten zijn helaas een veelvoorkomend probleem, vooral tijdens buitenactiviteiten in het voorjaar en de zomer. Het is van cruciaal belang om snel en handig te handelen wanneer je een teek ontdekt op de huid, omdat deze kleine beestjes potentiële dragers zijn van ziekten zoals de ziekte van Lyme. Gelukkig kan een tekentang een nuttig product zijn om teken veilig te verwijderen.

Wat is een tekentang?

Een tekentang is een speciaal ontworpen instrument dat wordt gebruikt om teken veilig uit de huid te verwijderen. Het heeft meestal een pincetachtig ontwerp met dunne uiteinden, waarmee je de teek stevig bij de kop kunt vastpakken zonder het lichaam van de teek samen te knijpen. Dit is cruciaal om te voorkomen dat de teek zijn maaginhoud, inclusief potentieel schadelijke bacteriën, in de wond vrijgeeft.

Zijn verbandscharen geschikt voor gebruik bij kinderen?

Ja, verbandscharen zijn voor zowel volwassenen en kinderen, ze zijn speciaal ontworpen voor het kapot maken van kleding of verband rond om de huid zonder de huid ermee te beschadigen. Ze zijn dus effectief voor alle leeftijdsgroepen.

Zijn er verschillende soorten verbandscharen beschikbaar?

Ja, er zijn verschillende soorten verbandscharen beschikbaar, waaronder rechte, gebogen en gekartelde modellen. De keuze voor het juiste type verbandschaar hangt af van de specifieke behoeften en voorkeuren van de zorgverlener.

Hoe kan ik mijn pincetten onderhouden?

Pincetten moeten worden bewaard in een schone en droge omgeving, bij voorkeur in een steriele verpakking of container om besmetting te voorkomen.

Kan ik een tekentang hergebruiken?

Ja, tekentangen zijn ontworpen om herhaaldelijk te worden gebruikt. Zorg er wel voor dat u nadat u een tekentang heeft gebruikt deze goed schoonmaakt en desinfecteert.

Zijn er verschillende soorten tekentangen?

Ja, er zijn verschillende soorten tekentangen op de markt, waaronder pincetten, lassotangen en tangen met een speciale grijptechnologie. Het ligt aan uw voorkeur voor welke tang u kiest.

Conclusie

Het investeren in goede instrumenten is belangrijk om goede zorg te verlenen. Zo kunt u preciezer te werk gaan en het verbetert de effectiviteit ervan. We bieden hiervoor een breed scala producten aan zoals verbandscharen, nagelknippers, tekentangen en pincetten. Zorg ervoor dat u de instrumenten onderhoudt waardoor u hygiënischer te werk kunt gaan en de levensduur hierdoor verlengt.

Model: 4703
De Chirurgische schaar spits/spits 14 cm heeft twee spitse punten. De schaar is gemaakt van RVS en is verkrijgbaar in een rechte en een gebogen versie...
€ 4,95
Excl. BTW:€ 4,09
Model: 4704
De Chirurgische schaar spits/stomp 14 cm heeft één spitse en één stompe punt. De schaar is gemaakt van RVS en is verkrijgbaar in een rechte en een gebogen versie...
€ 4,95
Excl. BTW:€ 4,09
Model: 4703
De Chirurgische schaar stomp/stomp 14cm heeft twee stompe punten. De schaar is gemaakt van RVS en is verkrijgbaar in een rechte en een gebogen versie...
€ 4,95
Excl. BTW:€ 4,09
Model: 47051
De eerste hulp schaar, oftewel allesknipper, kan gebruikt worden om verbanden te knippen, maar ook kledingstukken in geval van nood. De handvatten van deze 14 cm lange schaar zijn met plastic omkleed. ..
€ 2,54
Excl. BTW:€ 2,10
Model: 20145630
De mondstoppen zijn van NBR-rubber. De monstoppen lopen schuin af en in de afmetingen is dit als volgt aangegeven: diameter smalle onderkant x diameter brede bovenkant x hoogte mondstop. De mondstoppen zijn een prettig hulpmiddel voor de kaakfysiotherapeut. Door de verschillende afmetingen is het mo..
€ 3,15
Excl. BTW:€ 2,60
Model: 20145630
De mondstoppen zijn van NBR-rubber. De monstoppen lopen schuin af en in de afmetingen is dit als volgt aangegeven: diameter smalle onderkant x diameter brede bovenkant x hoogte mondstop. De mondstoppen zijn een prettig hulpmiddel voor de kaakfysiotherapeut. Door de verschillende afmetingen is het mo..
€ 28,44
Excl. BTW:€ 23,50
Model: 47106
Een gebogen uitvoering van de nagelschaar, zodat nagels van vingers en tenen rond kunnen worden geknipt...
€ 7,08
Excl. BTW:€ 5,85
Model: 4701
Vast onderdeel in iedere verbandtrommel: handzame verbandschaar, speciaal ontworpen voor het makkelijk knippen van verbandmaterialen of het losknippen van tape. De verbandschaar is gemaakt van gematteerd RVS. ..
€ 4,76
Excl. BTW:€ 3,93
Model: 47013
Vast onderdeel in iedere verbandtrommel: handzame verbandschaar, speciaal ontworpen voor het makkelijk knippen van verbandmaterialen of het losknippen van tape. De verbandschaar is gemaakt van gematteerd RVS en is voor linkshandige personen. De linkshandige verbandschaar is verkrijgbaar in 14 cm en ..
€ 12,25
Excl. BTW:€ 10,12
Merk: Swann-Morton Model: 4712
Roestvrijstaal scalpel handvat nr 3 welke geschikt is voor mesjes 10, 10A, 11, 12, 14 en 15...
€ 4,78
Excl. BTW:€ 3,95
Merk: Swann-Morton Model: 47121
Roestvrijstalen handvat voor scalpelmesjes met nummer 20, 21, 22, 23, 24, 25, 25A en 26...
€ 4,78
Excl. BTW:€ 3,95
Merk: Swann-Morton Model: 47139
Swann Morton, het meest gebruikte scalpelmesje, Figuur 25. Dit scalpelmes zit verpakt per 5 mesjes en is dus niet steriel. Dit model mesje past op scalpelhouder nr.4. Dit is de grote scalpelhouder. Deze is ook in ons assortiment te vinden...
€ 1,08
Excl. BTW:€ 0,89
Model: 4710
Deze handmodel nagelboor wordt geleverd inclusief 3 boortjes en is te gebruiken bij bloedingen onder de nagel. Door een gaatje in de nagel te boren, kan het bloed onder de nagel weg en is de druk van de nagel af. Een setje van 3 nagelboortjes zijn ook los te verkrijgen...
€ 36,95
Excl. BTW:€ 30,54
Model: 47101
Een set nagelboortjes (3st) geschikt voor de nagelboor. Het setje bevat drie losse boortjes met verschillende koppen.LET OP:De Nagelboor wordt niet meegeleverd...
€ 28,13
Excl. BTW:€ 23,25
Model: 47105
Een nageltang uitgevoerd in roestvrijstaal met een rolveer. Dit is een zogenaamde opgelegde tang, de 2 delen scharnieren op een as [zie illustratie]. De tang heeft op het heft een relief [niet te zien op de foto] waardoor je meer grip hebt tijdens het knippen. Lengte is 14cm...
€ 22,99
Excl. BTW:€ 19,00
Model: 4708
Een nagelknippertje voor het snel en gemakkelijk knippen van vingernagels. Met nagelvijl en ketting...
€ 3,09
Excl. BTW:€ 2,55
Model: 4709
Teennagelknipper van professionele kwaliteit met vijl. ..
€ 5,02
Excl. BTW:€ 4,15
Model: 4711
Overtollig eelt aan de voetzolen kan lastig en pijnlijk zijn. Door de eeltrasp voorzichtig over de eeltlaag te halen, kan deze laag dunner worden gemaakt en kunnen eventuele pijnklachten worden verlicht. Tevens voorzien aan de achterzijde van een vijl. ..
€ 8,46
Excl. BTW:€ 6,99
Model: 4707
Deze pincet van roestvrij staal is verkrijgbaar in twee verschillende maten. De RVS pincet is er in 92 mm en 163 mm...
€ 3,33
Excl. BTW:€ 2,75
Model: 4716
Na een tekenbeet moet de teek direct zo dicht mogelijk bij de huid met een tekenpincet gepakt worden. Daarna moet de tekenpincet langzaam omhoog getrokken worden. Op deze manier trekt men de teek uit de huid. Belangrijk is dat de kop niet achterblijft. Daarna moet de beet met bijv. alcohol ontsmet w..
€ 5,02
Excl. BTW:€ 4,15
Model: 47165
Het pincet is gemaakt van kunststof en het meest bekwaam om teken te verwijderen. De tekenpincet kunststof is herhaaldelijk te gebruiken. Belangrijk om te weten is dat het verstandig is om de teek zo spoedig mogelijk te verwijderen, daarmee kan de ziekte van Lyme voorkomen wo..
€ 2,95
Excl. BTW:€ 2,44
Model: 4715
Konisch gevormde mondschroef van nylon materiaal. Te gebruiken om de kaken van de patiënt van elkaar te halen door de schroef tussen de tanden te draaien...
€ 23,41
Excl. BTW:€ 19,35
Model: 48051
Houten tongspatels. Met een tongspatel kan de tong naar beneden gehouden worden, wanneer er een vrij zicht in de keel nodig is. Deze houten tongspatels kunnen ook als zalfspatel worden gebruikt.Afmeting van de spatel is 15 cm bij 2 cm. ..
€ 4,95
Excl. BTW:€ 4,09
Model: 4706
Deze tontang is uitermate geschikt om de tong op een veilige en verantwoorde manier beet te houden door middel van een tang..
€ 26,02
Excl. BTW:€ 21,50
Model: 4820
Veiligheidspelden ( 12 stuks) voor het vastzetten van onder andere driekante doeken...
€ 0,87
Excl. BTW:€ 0,72
Model: 4819
Verbandklemmen worden gebruikt om windsels en zwachtels te fixeren. De klemmen zijn verpakt in een zakje van 6 stuks...
€ 1,09
Excl. BTW:€ 0,90
Model: 2509
Snoerloze haartrimmer door batterij aangedreven is ideaal voor het verwijderen van haartjes op veilige en milde wijze. Inclusief beschermkapje en exclusief batterij. Een haartrimmer is ideaal indien er behaarde lichaamsdelen getapet moeten worden. Deze veilige en snelle manier van scheren is de perf..
€ 15,19
Excl. BTW:€ 12,55
Model: 48351
Een kunststof nagelborsteltje voor de persoonlijke verzorging van de nagels. Afmeting borstel: 9 x 3.5 x 5.5 cm...
€ 1,69
Excl. BTW:€ 1,40
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 28