Menu
WINKELWAGEN

Traumazwachtel

De traumazwachtel, ook wel emergency bandage of noodverband genoemd, kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid. De traumazwachtel zorgt, veel meer nog dan snelverband voor een goede compressie op de wond. De drukklem van de zwachtel zorgt namelijk voor veel meer druk dan iedere, andere zwachtel in ons assortiment.

Gebruik Traumazwachtel

Vanwege de grote druk die de traumazwachtel uitoefent, is het niet raar dat deze bandage enkel bij traumatische ongelukken met flinke bloedingen worden gebruikt. Naast het feit dat met de drukklem veel meer compressie kan worden gegeven, zorgt de bandage ook voor veel steun. Het is om die reden altijd verstandig om één exemplaar in uw bedrijf of woning aanwezig te hebben voor het geval dat er ernstig ongeval plaatsvindt, waarbij wond- of snelverband niet afdoende is. Ook het Oranje Kruis noemt de traumazwachtel een nuttige toevoeging op uw EHBO-materialen.

Afmeting Traumazwachtel         

Onze traumazwachtel heeft een afmeting van 15 cm breed en 4,5 meter lengte.

Model: 1510
Het Oranje Kruis heeft de trauma zwachtel (emergency bandage) opgenomen in haar aanvullende richtlijnen. Kenmerken: Geïntegreerde drukklem; zorgt voor meer directe druk op de wond - Geïntegreerd sluitingsmechanisme - Niet-verklevend kompres - Elastisch traumazwachtel houdt kompres op z'n plaats - St..
€ 11,17
Excl. BTW:€ 10,25
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 1