Menu
WINKELWAGEN

Wondhechting

Wondhechting kan op verschillende manieren gebeuren. Zo behoren nieten, lijmen en hechtstrips. 

Nieten

Doormiddel van de Stapler worden de zogenaamde haakjes aangebracht. Ze worden vaak gebruikt bij operatieve wonden. Deze sneden zijn namelijk relatief groot, waardoor normaal hechten veel tijd zou innemen. Na een verloop van tijd worden de haakjes verwijderd door de Remover.

Lijmen

Lijmen wordt meestal gedaan bij kleine scheuren in de huid, zoals een scheurtje in het oor. De lijm bevat stoffen die kleven en zo de huid tegen elkaar houdt. Ook zorgen speciale stoffen ervoor dat omliggende weefsels meer stoffen maken om de wond te herstellen. De lijm lost vanzelf op, waardoor een tweede bezoek bij de arts niet nodig is.

Hechtstrips

Hechtstrips worden vooral gebruikt bij kleine wonden en ingrepen. De huidnaden worden tegen elkaar gehouden, waarna de hechtstrip erop wordt geplakt. Doordat de hechtstrip zo sterk kleeft blijven de huidnaden bij elkaar waardoor de wond dichtgroeit.


Merk: Smith & Nephew Model: 19048
Leukostrip wondhechtstrips zijn vervaardigd van 100% polyamide voorzien van een hypo-allergene kleeflaag waarmee een vrijwel pijnloze wondsluiting mogelijk is. Het materiaal is elastisch en rekt mee bij eventueel ontstaan van zwelling. Leukostrip komt, nadat de zwelling is afgenomen, weer in haar oo..
€ 2,17
Excl. BTW:€ 1,99
Model: 1911
DERMABOND* is een steriele, vloeibare huidlijm. Het is leverbaar in een voor eenmalig gebruik bestemde applicator in een blisterverpakking. De applicator bestaat uit een breekbare glazen ampul die zich in een plastic flesje met de bijbehorende applicatortip bevindt. Wanneer het vloeibare hechtm..
€ 32,16
Excl. BTW:€ 29,50
Merk: Swann-Morton Model: 4712
Roestvrijstaal scalpel handvat nr 3 welke geschikt is voor mesjes 10, 10A, 11, 12, 14 en 15...
€ 4,78
Excl. BTW:€ 3,95
Merk: Swann-Morton Model: 47121
Roestvrijstalen handvat voor scalpelmesjes met nummer 20, 21, 22, 23, 24, 25, 25A en 26...
€ 4,78
Excl. BTW:€ 3,95
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 4