Menu
WINKELWAGEN

Polsbrace

Polsbraces

Ben je nu je een atleet die extra mobilisering wilt tijdens trainingen of iemand die uit een blessure komt en deze wilt ondersteunen, de polsbrace kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. De polsbrace biedt stabiliteit aan verschillende polsklachten, zoals extra mobiliteit aan een instabiele pols of kan helpen bij vermindering van pijn klachten. In dit artikel leggen we meer uit over de polsbrace, de voordelen, het belang ervan en veelgestelde vragen erover.

Waarom een Polsbrace?

De polsbrace is een extra ondersteuning die meer stabilisatie bied aan de pols. Dit kan zijn na een blessure zoals een botbreuk, kneuzing, voor extra stabiliteit of om pijnklachten verminderen.

Door de brace wordt een pijnlijke pols ondersteunt en gemobiliseerd. Waardoor de pijnklachten na een training of wedstrijd niet erger worden.

De voordelen van het gebruik van een polsbrace

  • Verhoogt de polsstabiliteit en helpt blessures te voorkomen.

  • Versnelt het herstelproces na een blessure.

  • Verbetert de prestaties tijdens sporten door stevige ondersteuning te bieden.

  • Vermindert pijn en ongemak veroorzaakt door overbelasting of letsel.

  • Kan langdurige schade aan de pols voorkomen.

  • Polsbrace is klein en licht en daarom is het makkelijk om de polsbrace mee te nemen.

Bescherming bij Sport en Activiteiten

Atleten, en vooral die een sport beoefenen waarbij er veel druk op de pols komt te staan, zoals tennissers, volleyballers en badmintonners kunnen goed profiteren van het gebruik van een polsbrace. De polsbrace helpt hierbij letsel te voorkomen en bevordert een sneller en veiliger herstel na een blessure. De polsbraces zijn er in verschillende maten zodat voor iedereen de juiste maat polsbrace beschikbaar is.

Comfortabel Dragen en Bewegen

Polsbraces zijn van sterk en licht materiaal zodat de polsbrace makkelijk te dragen is en het lastig kapot gaat. Een sport polsbrace ondersteunt de pols tijdens het sporten, waarbij een sport polsbrace van een ademend materiaal is gemaakt en maximale ondersteuning kan bieden zonder belemmerd te worden in hun activiteiten tijdens het sporten.

Carpaal tunnel syndroom

Carpaal tunnel syndroom is een aandoening waarbij een zenuw wordt gekneld. In de handpalm zijde licht een tunnel waarbij een zenuw doorheen loopt, deze loopt naar de duim, wijsvinger, middelvinger en ringvinger.

Bij het carpaal tunnelsyndroom is de tunnel te nauw en de zenuw te dik daardoor knelt deze zenuw. Er kunnen hierdoor tintelingen ontstaan in de vingertoppen, lichte polsklachten, pijn of een verdoofd gevoel geven in de vingers.1. Wanneer moet ik een polsbrace dragen?

Het wordt aangeraden om de polsbrace te dragen in situaties zoals:

Na een blessure, voor extra ondersteuning van de pols om zo de pols te stabiliseren, maar wel de bewegingsvrijheid te behouden.

Het wordt vaak ook gebruikt voor preventie van verder letsel tijdens het sporten en om pijnlijke bewegingen te onderdrukken.

En als laatste voor activiteiten waarbij een herhaalde beweging voor wordt uitgevoerd en met de polsbrace wordt overbelasting voorkomen.

2. Hoe kies ik de juiste polsbrace?

Bij een polsbrace kopen is het belangrijk om te kijken naar de volgende punten:

  • De mate van ondersteuning die nodig is, afhankelijk van de ernst van de blessure of de intensiteit van de activiteit.

  • De pasvorm en comfort van de brace, zorg ervoor dat deze goed aansluit zonder dat deze te strak zit.

  • Het materiaal van de brace, het is handig om een hoogwaardige polsbrace te nemen van elastisch of verend materiaal. Dat ademend is en daardoor zweet makkelijk kan afvoeren.

3. Kan ik een polsbrace dragen tijdens het sporten?

Ja, er zijn speciaal ontworpen polsbraces voor het sporten, de sport polsbrace biedt een flexibel elastisch materiaal dat snel droogt en daarom ideaal is voor het sporten. Maar het gebruik van een normale polsbrace is bijna even zo effectief voor tijdens het beoefenen van een sport.

Conclusie

De polsbrace is een handig hulpmiddel voor het ondersteunen en mobiliseren van de pols. Het biedt de nodige ondersteuning zonder dat dat ten koste gaat van de bewegingsvrijheid. Door het dragen van de braces bevorderd dat een sneller herstel en voorkomt het blessures. Bij het kopen van een pols brace is het belangrijk om op ondersteuning, pasvorm en comfort te letten. Raadpleeg een medische professional voor het juiste advies. 

Merk: Basko Model: 990395liL
Basko Ryno Lacer II (19 cm) wordt gebruikt als ondersteuning van de pols, het duimzadelgewricht en het duimbasisgewricht. Het kan ingezet zowel worden als conservatieve als postoperatieve behandeling. De orthese is uitermate geschikt voor het gebruik bij reumatische aandoeningen. Deze polsorthese bi..
€ 57,00
Excl. BTW:€ 52,29
Merk: Lohmann en Rauscher Model: 9721
De Cellacare Manus Comfort Polsbandage: De Cellacare Manus Comfort Polsbandage zorgt voor een goede stabilisatie van het polsgewricht en vermindert de ophoping van het vocht in het bindweefsel. Deze polsbrace is zeer geschikt ter preventie en behandeling van blessures. &n..
€ 31,05
Excl. BTW:€ 28,49
Merk: LP Support Model: 990317
De LP Support pols-duimbrace geeft de pols warmte en steun die helpt bij ontsteking van het binnenkapsel van de peesschede (tenosynovitis), Carpaal Tunnel Syndroom en als algehele polssteun. De brace beschikt over een optimale pasvorm en voelt daarbij zeer comfortabel aan. Het stevige neopreen mater..
€ 15,95
Excl. BTW:€ 14,63
Merk: Orliman Model: 202392203
De Orliman Duimspica Lang is een lange pols-duim brace. De Orliman Duimspica Lang is een polsbrace die ook de duim omvat. De pols-duimbrace zorgt voor immobilisatie van het pols- en het duimgewricht. De baleinen bij de pols en duim zorgen voor de stabiliteit, terwijl de bewegingsvrijheid van de..
€ 62,50
Excl. BTW:€ 57,34
Merk: Orliman Model: 92204
De Orliman Manutec Fix is een spalk die al jarenlang gebruikt wordt bij blessures aan de pols, omdat hij de maximale stabiliteit aan de pols geeft. Doordat de Orliman Manutec fix een spalk is met gaten erin, kun je hem ook met gemak in de zomer dragen doordat er veel ventilatie plaatsvindt.De Manute..
€ 49,95
Excl. BTW:€ 45,83
Merk: Orliman Model: 92212
De Orliman Sport Polsbandage is een licht bandage, dat geschikt is voor beginnende instabiliteit van de pols. De polsbandage is goed te gebruiken bij het sporten, t doordat de bandage gemaakt is van goed ademende stof. De Orliman Sport Polsbandage zit uitermate comfortabel doordat hij naadloos is. D..
€ 24,95
Excl. BTW:€ 22,89
Merk: Push Braces Model: 9801
De Push Care Polsbrace biedt compressie rond het polsgewricht, waardoor het stabiliteitsgevoel in het gewricht wordt verbeterd. Deze compressie kan naar eigen behoefte worden ingesteld. Het polsgewricht wordt niet geïmmobiliseerd, waardoor voldoende bewegingsvrijheid wordt behouden om activiteiten u..
€ 35,95
Excl. BTW:€ 32,98
Merk: Push Braces Model: 9807
De Push Med Polsbrace biedt een hoge mate van ondersteuning en bescherming aan het polsgewricht, zonder daarbij de handfunctie te beperken. De anatomisch gevormde baleinen limiteren de palmair en dorsaal flexie, zonder deze volledig te blokkeren. Door middel van een eenvoudig aan te leggen elastisch..
€ 69,95
Excl. BTW:€ 64,17
Merk: Push Braces Model: 9808
De Push Med Polsbrace Splint biedt rust aan het polsgewricht, zonder daarbij de handfunctie te beperken. De brace is eenvoudig met één hand rond de onderarm, het polsgewricht en de hand te sluiten. Een circulaire, niet-elastische verbinding zorgt ervoor dat de navormbare spalk nauw aansluit op de an..
€ 55,95
Excl. BTW:€ 51,33
Merk: Push Braces Model: 2972017
De Push Sports Polsbrace is zeer geschikt bij aanhoudende pijn aan of lichte instabiliteit van de pols.De baleinen in de brace limiteren het buigen en strekken van de pols op een remmende manier, wat voor de gebruiker prettig aanvoelt en waardoor sporten goed mogelijk blijft. De mate van compres..
€ 34,95
Excl. BTW:€ 32,06
Merk: Push Braces Model: 3072017
Bij lichte overbelastingsklachten aan de pols is de Push Sports Polsversteviger een zeer geschikte oplossing.De polsversteviger biedt compressie en ondersteuning rond de pols waardoor pijnklachten tijdens het sporten verminderen. Door het slanke en comfortabele materiaal voelt de brace prettig a..
€ 22,50
Excl. BTW:€ 20,64
Merk: Secutex Model: 990394
Secutex Polsversteviger geeft steun aan het polsgewricht en heeft tevens een stabiliserende functie. De maatvoering is universeel. ..
€ 14,72
Excl. BTW:€ 13,50
Merk: Thuasne Model: 9110
Werking Dynastab Dual -          Bied je polsgewricht rust-          De brace werkt pijnstillend door warmte-          Helpt bij de genezing van ban..
€ 32,95
Excl. BTW:€ 30,23
Merk: Thuasne Model: 9182
Werking Ligaflex Classic-          Biedt je polsgewricht rust-          Werkt pijnstillend door warmte-          Extra stabilisatie door het bevestiging..
€ 39,95
Excl. BTW:€ 36,65
Model: 9214
Werking Thuasne Ligaflex Manu:·   Biedt stevige steun aan je polsgewricht, duim en duimkolom·   Geeft extra stabilisatie door het bevestigingssysteem (dubbele riem)·   Biedt ook handpalmondersteuningProductinformatie Thuasne Ligaflex Manu:· &n..
€ 45,95
Excl. BTW:€ 42,16
Merk: Thuasne Model: 91861
LigaflexDe Ligaflex Pols/Duim brace van Thuasne geeft je maximale ondersteuning en bescherming. De Thuasne Ligaflex geeft steun aan het polsgewricht de duim en duimkolom voor als deze instabiel zijn. de druk die de Thuasne Ligaflex Pols/Duim brace geeft is goed te regelen. GebruiksgemakHij is gema..
€ 45,95
Excl. BTW:€ 42,16
Merk: Zamst Model: 20229812
De Zamst Filmista Polsbrace zorgt voor stabilisatie van het polsgewricht. De polsband bevat geen harde materialen en kan voor verscheidene sporten gebruikt worden als vervanger van tape. Het materiaal heeft drie verschillende lagen om te zorgen voor de ideale balans tussen stabilisatie, compres..
€ 34,95
Excl. BTW:€ 32,06
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 17