Menu
WINKELWAGEN

Buisverband en Netverband

Buisverband

Buisverband, ook wel bekend als tubigrip is een hulpmiddel dat bekend is in de medische wereld voor het te behandelen lichaamsdeel waarbij lichte druk wordt uitgevoerd op de blessure. Het wordt voor meerdere doeleindes gebruikt in ziekenhuizen, bij fysiotherapeuten en in revalidatie centrums. In dit artikel gaan we dieper in wat het is en waarvoor het wordt gebruikt.

Wat is buisverband?

Buisverband kan een naadloos katoenen buisvormig verband dat op verschillende lichaamsdelen kan worden aangebracht. Het is ontworpen om comfortabel te passen met goede bewegingsvrijheid en biedt zachte, gelijkmatige compressie. Door zijn veelzijdigheid is buisverband geschikt voor verschillende medische en therapeutische doeleinden. Tubigrip wordt bij ons verkocht in twee lengtes waarbij u de hele rol kunt kopen of 1 meter ervan waardoor u de benodigde lengte kunt bemachtigen.

Bandafix netverband

Dit elastische netverband is uitermate geschikt voor het vastmaken van wondverbanden zonder gebruik te maken van pleisters of andere fixatiemiddelen. Ook als de te behandelen plaatsen moeilijk te verbinden zijn, wordt gebruik gemaakt van Bandafix netverband. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld het verbinden van een hoofdwond. Ook in de wielrennerij is Bandafix netverband een populair hulpmiddel.

Hoe wordt tubigrip/buisverband gebruikt?

De tubigrip wordt gebruikt voor het ondersteunen van de gewrichten van ellebogen, enkels, knieën en polsen. Na een blessure waarbij het gewricht zwak is en zo via tubigrip/buisverband extra ondersteuning biedt. Tubigrip wordt vaak gebruikt bij poliklinische patiënten.

Tubigrip kan ook helpen bij diverse aandoeningen waarbij oedeem de oorzaak is. Tubigrip bandage zorgt ervoor dat gelijkmatige druk wordt uitgevoerd en zo zwelling, veroorzaakt door oedeem minder wordt. Door de elastische draden wordt gewenste druk gelijkmatig naar het lichaam toe gebracht.

Ook kan het gebruikt worden voor stabilisatie na een verstuiking of verrekking. Buisverband kan helpen bij het stabiliseren en beschermen van het gewricht bij een blessure tijdens het genezingsproces.

Bescherming tijdens sportactiviteiten: Sporters gebruiken vaak buisverband om kwetsbare gewrichten te beschermen en te ondersteunen tijdens trainingen en wedstrijden.

Soorten Buisverband

Buisverband komt in diverse maten dat aangegeven wordt met de letters A t/m K. Waarbij de maat A het kleinst is en de maat K het grootst. Ze worden vaak gekoppeld aan een lichaamsdeel zoals bijvoorbeeld maat A aan de pols en maat f aan het dijbeen, maar maat A kan ook gebruikt worden voor het been. De Juiste maat tubigrip is per patiënt verschillend en ligt aan de omtrek van het lichaamsdeel.

Tubifast en tubigrip worden vaak door elkaar gehaald, doordat het beide buisverband is, maar naar een ander doel streeft. Waarbij tubigrip zorgt voor compressie om het gewricht en het behandelen van oedeem, zorgt tubifast voor het bedekken van brandwonden en is goed bruikbaar tegen andere wonden. Tubifast komt vaak in plaats van letters in kleuren, in de volksmond wordt er wel gezegd tubigrip geel of tubigrip blauw. Doordat tubifast alleen in kleuren komt, weet men dat het om tubifast gaat en niet om tubigrip. Vaak wordt ook netverband geassocieerd met tubigrip, maar Netverband maakt het mogelijk om bijvoorbeeld snel kompressen te wisselen en de wond te inspecteren zonder de gehele bandage te moeten verwisselen.

1. Is buisverband geschikt voor alle lichaamsdelen?

Ja, het is bedoeld voor bijna alle lichaamsdelen, ze worden aangeboden in verschillende maten die aangegeven staan met letters A t/m K.

2. Kan buisverband gewassen en hergebruikt worden?

Ja, buisverband kan worden gewassen en hergebruikt. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen voor het reinigen en onderhouden van het verband om de elasticiteit en functionaliteit te behouden.

3. Is buisverband geschikt voor mensen met een gevoelige huid?

Ja, buisverband is gemaakt van zacht en ademend materiaal, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid. Het minimaliseert ook het risico op huidirritatie of allergische reacties.

Conclusie

Buisverband is een veelzijdig en effectief hulpmiddel voor verschillende medische en therapeutische toepassingen. Het kan helpen bij ondersteunen van gewrichten, helpen tegen oedeem en beschermen van een gewricht dat verzwakt is. Het buisverband komt in verschillende maten dat is aangegeven met letters, om zo de juiste maat te vinden. Het is gemaakt van een naadloos katoen en is buis vormig. Je kan dit verband vinden bij in een ziekenhuis, revalidatie centrum, gipskamer of bij een fysiotherapeut.

Model: 4201
Bandafix, wijdmazig buisverband: voor het fixeren van verbanden zonder gebruik van pleisters of andere fixatiemiddelen.Gebruik Bandafix:Het elastische netverband heeft een wijdmazige structuur, deze zorgt voor een optimale ventilatie. Het netverband past zich aan iedere lichaamsvorm aan. Wo..
€ 0,82
Excl. BTW:€ 0,75
Model: 4201
Bandafix, wijdmazig buisverband: voor het fixeren van verbanden zonder gebruik van pleisters of andere fixatiemiddelen.Gebruik Bandafix:Het elastische netverband heeft een wijdmazige structuur, deze zorgt voor een optimale ventilatie. Het netverband past zich aan iedere lichaamsvorm aan. Wo..
€ 12,70
Excl. BTW:€ 11,65
Model: 4215
Tubigrip buisverbandDit steun- en drukgevende Tubigrip buisverband wordt onder andere toegepast bij lichte vormen van oedeem en na een gipsbehandeling. Ook bij spataderen en verrekking van banden of pezen wordt Tubigrip buisverband veelvuldig toegepast. Omdat de zwachtel / het buisverband..
€ 2,17
Excl. BTW:€ 1,99
Model: 4215
Tubigrip buisverbandDit steun- en drukgevende Tubigrip buisverband wordt onder andere toegepast bij lichte vormen van oedeem en na een gipsbehandeling. Ook bij spataderen en verrekking van banden of pezen wordt Tubigrip buisverband veelvuldig toegepast. Omdat de zwachtel / het buisverband..
€ 17,99
Excl. BTW:€ 16,50
Model: 530921
De vingerbob HACCP Blauw is een buisvormig elastisch vingerverband dat geschikt is voor het verbinden van vingers en tenen zonder gebruik van pleisters. De vingerbob HACCP is uitgerold zo'n 20cm lang en is op maat knipbaar. De vingerbob HACCP is zowel per stuk als per 100 stuks verkrijgbaar.   ..
€ 0,55
Excl. BTW:€ 0,50
Model: 221217
De vingerbob wit is een buisvormig elastisch vingerverband dat geschikt is voor het verbinden van vingers en tenen zonder gebruik van pleisters. De vingerbob wit is uitgerold zo'n 20cm lang en is op maat knipbaar. De vingerbob wit is zowel per stuk als per 100 stuks verkrijgbaar. Daarnaast biedt Fys..
€ 0,44
Excl. BTW:€ 0,40
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 6