Menu
WINKELWAGEN

Cupping

Cupping Set: Een effectieve therapie voor pijnverlichting en ontspanning

De cupping behandeling is een eeuwenoude therapie met zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde. Deze methode wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt in de moderne fysiotherapiepraktijk. De cupping massage biedt een effectieve en unieke manier van masseren door middel van siliconen cups om pijn te verlichten, spierspanning te verminderen en ontspanning te bevorderen. De cupping behandeling kan met zijn hoge zuigkracht verklevingen in het bindweefsel, verklevingen in het littekenweefsel en rimpels effectief behandelen.

Wat is een cupping set?

Een cupping set bestaat uit verschillende siliconen cupping cups van hoogwaardige kwaliteit die vacuüm worden gezogen op de huid. De cups zijn verkrijgbaar in kleine cups, medium cups etc.. De cupping behandeling wordt vaak toegepast op specifieke delen van het lichaam wat de bloedcirculatie verhoogt, om spierspanning te verminderen en de huid te ontgiften. Een verbetering in de doorbloeding zorgt voor ontspannende en kalmerende gevoelens.

Toepassingen van een cupping set

Het gebruik van een siliconen cupping set biedt verschillende toepassingsmogelijkheden in de fysiotherapiepraktijk, waaronder:

  • Pijnverlichting: Cupping kan effectief zijn bij het verlichten van verschillende soorten pijn, waaronder spierpijn, rugpijn en hoofdpijn. De zuigkracht van de cups helpt de bloedcirculatie te verbeteren en triggerpoints te behandelen, wat kan leiden tot verlichting van pijn.

  • Spierherstel: Door de siliconen cupping set op specifieke spiergroepen te plaatsen, kan een cupping massage helpen bij het verminderen van spierspanning en het bevorderen van spierherstel na intensieve trainingen of blessures. Wanneer de cups vacuüm op de huid gezogen zijn, wordt het lichaam gestimuleerd om afvalstoffen op te ruimen en voedingsstoffen aan te voeren.

  • Ontspanning: Siliconen cupping heeft ook een ontspannend effect op het lichaam en de geest. De diepe massages die worden veroorzaakt door het vacuüm van de siliconen cups kunnen stress verminderen en een ontspannende en kalmerende werking hebben.

1. Is cupping pijnlijk?

Het gebruik van een cupping set wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Sommige mensen kunnen een licht ongemak voelen tijdens de behandeling, maar dit is meestal tijdelijk en wordt gevolgd door een gevoel van ontspanning.

2. Zijn er bijwerkingen van cupping massages?

Hoewel bijwerkingen zeldzaam zijn, kunnen sommige mensen na een cupping behandeling tijdelijke roodheid, blauwe plekken of lichte zwelling op de huid ervaren op de behandelde gebieden. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele dagen.

3. Hoe vaak moet cupping worden herhaald voor optimale resultaten?

De frequentie van een cupping behandeling kan variëren afhankelijk van de individuele behoeften en doelen. Sommige mensen ervaren al verlichting na één cupping behandeling, terwijl anderen baat hebben bij regelmatige sessies om langdurige resultaten te behouden.

Conclusie

Een cupping set is een veelzijdig en effectief hulpmiddel voor pijnverlichting, spierherstel en ontspanning in de fysiotherapiepraktijk. Met zijn eenvoudige maar krachtige werking bieden cupping massages een natuurlijke benadering van het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van patiënten. Door cupping op te nemen in het behandelplan kunnen fysiotherapeuten hun patiënten een breed scala aan voordelen bieden.

Model: 4917
De hoogwaardige AcuTop® cupping glazenset bestaat uit 19 acryl cupping glazen met 6 insteekbare magnetische pinnen en een vacuümhandpomp met verlengstuk in topkwaliteit. De cupping-glazenset wordt geleverd met gebruiksaanwijzingen in tien talen. De cupping-glazen zijn gemaakt van speciaal acryl..
€ 54,95
Excl. BTW:€ 45,41
Model: 49165
De cuppingglazen zijn verkrijgbaar in totaal 5 maten en zijn individueel verpakt in een doos. Het cuppingglas is gemaakt van speciaal acrylglas, dat in vergelijking met normaal glas niet kan barsten als het valt en aanzienlijk breukvaster is. Boven het glas bevindt zich een opening waar de..
€ 6,95
Excl. BTW:€ 5,74
Merk: Fasciq Model: 49141
BeschrijvingDeze cupping box bevat 14 cups met 10 verschillende diameters, daardoor is het een veelzijdige box. De cups zijn gemaakt van hoogwaardige siliconen met een speciale grip. Je kan de box gebruiken voor een dagelijkse praktijk maar natuurlijk voor thuisgebruik.Inhoud van de boxFasciq Cuppin..
€ 90,75
Excl. BTW:€ 75,00
Merk: Fasciq Model: 4914
Fasciq Cupping Set of 4Fasciq Cupping Set helpt bij de verbetering van de doorbloeding en het verwijderen van afvalstoffen. Ook zorgt deze techniek voor het verminderen van pijn. De cupping set is geschikt voor diverse lichaamsdelen en zijn zeer makkelijk in te drukken waardoor het vacuüm creëert.&n..
€ 24,95
Excl. BTW:€ 20,62
Model: 49162015
De Siliconen Cupping Cups hebben een stimulerende werking op de huid en onderliggende weefsels (lederhuid en onderhuidbindweefsel). Dit geeft een ontspannen, diepe en comfortabele massage die de bloedcirculatie verhoogt en dode huidcellen verwijdert.Verkrijgbaar in verschillende maten: ..
€ 2,78
Excl. BTW:€ 2,30
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 5