Menu
WINKELWAGEN

Massage olie

Massage Olie: Essentieel voor een Ontspannende Massage

Rustgevende massages, deep tissue massages of sportmassages: de juiste massage olie is essentieel! Er zijn vele verschillende soorten massageolie: van etherische oliën tot neutrale massageolie en van neutrale massageolie tot zoete amandelolie. De juiste massage olie bevordert de ervaring tijdens de massage.

Voordelen van Massage Olie

Massageolie biedt een scala aan voordelen die verder reiken dan alleen het glad maken van de huid. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  1. Hydratatie en Verzachting: Massageoliën zijn doorgaans verrijkt met voedende natuurlijke ingrediënten zoals essentiële oliën en vitamines, die de huid hydrateren en verzachten. Een minerale olie kan een heerlijke massage tot stand brengen.

  2. Verbeterde Glijbaarheid: Een fijne massage van de allerbeste kwaliteit wordt gekenmerkt door een volledige ontspanning, waarbij de gladheid van massage olie de wrijving tussen de handen van de masseur en de huid vermindert.

  3. Aromatherapeutische Effecten: Door verschillende soorten massageolie kan een massage versterkt worden. Zo zijn etherische oliën met een ontspannende geur uit natuurlijke producten een goede massage olie voor het verlichten van stress, het verbeteren van de stemming en het bevorder van het gevoel van ontspanning.

  4. Spierontspanning: Er zijn verschillende soorten massage olie die stijve spieren kunnen verhelpen. Zo kan een warme massageolie op de huid gebruikt worden tijdens de massage om de spieren op te warmen, terwijl een fijne massage olie ook een rustgevende werking op stijve spieren kan hebben na de activiteit.

1. Wat is het verschil tussen massageolie en bodylotion?

Bodylotion is ontworpen voor de hydratatie van de huid, wordt snel door de huid opgenomen en houdt zo de huid soepel. Daarentegen is massage olie speciaal ontwikkeld voor massages, met formules die zorgen voor een goede glijbaarheid en langzame absorptie om voldoende tijd te geven tijden het masseren.

2. Kan ik massageolie gebruiken voor gevoelige huidtypes?

Massage producten zijn die veelvuldig gebruikt worden bij gevoelige huidtypes. Er zijn diverse varianten van massage olie die tijdens het masseren een allergische reactie voorkomt. Zo zijn deze oliën vrij van bepaalde ingrediënten die een allergische reactie kan veroorzaken, zoals geur- en kleurstoffen. De juiste mix van ingrediënten zorgt voor een goed evenwicht, waardoor het de beste massageolie is voor uw soort massage.

3. Hoe kies ik de juiste massageolie?

Bij het kopen van een goede massageolie is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften voor de specifieke soort massage. Zo verlangt de ene persoon naar een olie met een milde geur, terwijl de andere persoon verlangt naar oliën met verschillende geuren. Bij een goede massage wordt gekeken naar een overheersende geur of olie die gemakkelijk opgenomen wordt. Zo kan het gebruik van natuurlijke massage oliën, etherische oliën of essentiële oliën de rustgevende werking ten goede komen.

Tips voor het Gebruik van Massage Olie

  • Test altijd een kleine hoeveelheid van de massageolie op de huid van de ontvanger om eventuele allergische reacties te voorkomen.

  • Verwarm de massageolie tussen je handen voordat je begint met masseren. Zo wordt de heerlijke ontspannende massage op ambachtelijke wijze nog comfortabeler.

  • Pas de hoeveelheid olie aan op basis van de duur en intensiteit van de massage. Begin met een kleine hoeveelheid en voeg indien nodig meer toe. Een natuurlijke massageolie met een ontspannende geur moet tijdens de massage niet te veel gebruikt worden.

Conclusie

Massageoliën worden veelal gebruikt voor een ontspannend effect bij het masseren. Een professionele massageolie biedt de uitkomst tijdens het masseren, of het nu gaat om overbelaste spieren, het het verbeteren van de bloedcirculatie of het bevorderen van ontspanning. Met een breed scala aan oliën beschikbaar, is er voor elk huidtype en persoonlijke voorkeur wel een fijne massageolie te vinden. Verschillende soorten massageolie worden veelal gebruikt zodat de uitstekende kwaliteit het beste tot zijn recht komt naar verschillende behoeften.

Merk: Chemodis Model: 2627
Chemoderm 500 ml massage emulsie is een huidvriendelijke massage emulsie met natuurlijke werkstoffen als kamille, allantoin en vitamine E, die voor een bijzondere huidverzorgend effect zorgen. Deze uitgebalanceerde samenstelling van kamille, allantoin en vitamine E voorkomt kleine irritaties, m..
€ 157,06
Excl. BTW:€ 129,80
Merk: Chemodis Model: 2624
Chemoderm 500 ml massage emulsie is een huidvriendelijke massage emulsie met natuurlijke werkstoffen als kamille, allantoin en vitamine E, die voor een bijzondere huidverzorgend effect zorgen. Deze uitgebalanceerde samenstelling van kamille, allantoin en vitamine E voorkomt kleine irritaties, m..
€ 17,42
Excl. BTW:€ 14,40
Merk: Chemodis Model: 2612
Chemodol is een neutrale, professionele massage olie van Chemodis. Door de bijzondere samenstelling van de massageolie is het geschikt voor ieder huidtype en is de Chemodol Massage Olie gemakkelijk met water afwasbaar. De flessen van Chemodol zijn voorzien van een handige sluiting in de dop en zijn ..
€ 116,64
Excl. BTW:€ 96,40
Merk: Chemodis Model: 2609
Chemodol is een neutrale, professionele massage olie van Chemodis. Door de bijzondere samenstelling van de massageolie is het geschikt voor ieder huidtype en is de Chemodol Massage Olie gemakkelijk met water afwasbaar. De flessen van Chemodol zijn voorzien van een handige sluiting in de dop en zijn ..
€ 12,83
Excl. BTW:€ 10,60
Merk: Chemodis Model: 2622
Chemotherm Massage Olie is een massagelotion met een licht verwarmend effect. Deze massageolie is ideaal om de spieren te verwarmen voor een sportwedstrijd. Ook kan Chemotherm Massage Olie worden gebruikt bij een ontspanningsmassage om stijve spieren een stimulans te geven. De Chemotherm is om die r..
€ 157,06
Excl. BTW:€ 129,80
Merk: Chemodis Model: 2619
Chemotherm Massage Olie is een massagelotion met een licht verwarmend effect. Deze massageolie is ideaal om de spieren te verwarmen voor een sportwedstrijd. Ook kan Chemotherm Massage Olie worden gebruikt bij een ontspanningsmassage om stijve spieren een stimulans te geven. De Chemotherm is om die r..
€ 17,42
Excl. BTW:€ 14,40
Merk: Chemodis Model: 2617
Chemovine 5 liter is een heldere massage olie die door de speciale samenstelling haarwortelontsteking tegengaat en daardoor uitstekend geschikt is voor massage van de behaarde huid. Chemovine 5 liter wordt goed door de huid opgenomen en maakt het weefsel soepel, waardoor er een goede grip ontstaat. ..
€ 125,42
Excl. BTW:€ 103,65
Merk: Chemodis Model: 2614
Chemovine is een neutrale, professionele massage olie van Chemodis Massage Oliën. Door de bijzondere samenstelling van Chemovine gaat het haarwortel-ontsteking tegen en is het de ideale massage olie voor de behaarde huid. Chemovine Massage Olie is gemakkelijk met water afwasbaar. De flessen van Chem..
€ 13,85
Excl. BTW:€ 11,45
Model: 2660
Gemakkelijk warme massageolie met de Elektrische Olie Verwarmer. Binnen 15 tot 20 minuten heeft u opgewarmde massageolie met een constante temperatuur van 60°. De Elektrische Olie Verwarmer wordt geleverd met een pompfles. Deze kunt u vullen met de gewenste massageolie. De pompfles wordt verwarmd do..
€ 59,95
Excl. BTW:€ 49,55
Model: 26602
De Flessen t.b.v. elektrische olieverwarmer 250 ml (3 stuks) bestaan uit Polypropeen Plastic (PP) en worden geleverd met pompje. De pompflesjes worden geleverd per set van 3 stuks. De flesjes zijn geschikt om te verwarmen d.m.v. de olieverwarmer, maar zijn ook zeer eenvoudig mee te nemen...
€ 7,49
Excl. BTW:€ 6,19
Merk: Foxx Sportscare Model: 2666
De Foxx Alpine Olie 500 ml is een milde massageolie met natuurzuivere latschenkiefer (bergdenolie) en beproefde planten oliën. De olie wordt snel in de huid opgenomen en is uitstekend om in te masseren. De Foxx Alpine Olie 500 ml werkt huidbeschermend en bevordert de doorbloeding. De speci..
€ 15,49
Excl. BTW:€ 12,80
Merk: Foxx Sportscare Model: 2663
De Foxx Basic Olie 500 ml is een neutrale basis massage olie. De olie is uitstekend te gebruiken als basis mengolie samen met bijvoorbeeld etherische oliën of voor direct gebruik. De Foxx Basic Olie 500 ml is geschikt voor massage van de behaarde huid. ..
€ 11,74
Excl. BTW:€ 9,70
Merk: Foxx Sportscare Model: 2662
De Foxxoheat 500 ml is een massage-emulsie met een licht verwarmende werking. De olie is uitstekend geschikt voor het opwarmen van de spieren bij sport of in de fysiotherapie praktijk. ..
€ 15,55
Excl. BTW:€ 12,85
Merk: Foxx Sportscare Model: 2661
De Foxxorub 500 ml is een stimulerende, verwarmende massageolie. De olie werkt verzachtend en rustgevend. Het is een uitstekend smeermiddel voor het opwarmen van spieren tijdens koud en vochtig weer, en bij topprestaties van langere tijdsduur. De Foxxorub 500 ml helpt tegen koude voeten en..
€ 24,08
Excl. BTW:€ 19,90
Merk: Chemodis Model: 2630
Olivine 5 liter is een massage olie is 100% plantaardig en hypo-allergeen. Deze olie is een zorgvuldig samengestelde mix van meerdere plantaardige oliën waaronder sesam-, koolzaad- en zonnebloemolie aangevuld met vitamine E. Olivine bevat geen emulgatoren en conserveermiddelen. Deze olie is goed in ..
€ 160,08
Excl. BTW:€ 132,30
Merk: Chemodis Model: 2628
Olivine 500 ml is een massage olie die 100% plantaardig en hypo-allergeen is. Deze olie is een zorgvuldig samengestelde mix van meerdere plantaardige oliën waaronder sesam-, koolzaad- en zonnebloemolie aangevuld met vitamine E. Olivine bevat geen emulgatoren en conserveermiddelen. Deze olie is ..
€ 17,79
Excl. BTW:€ 14,70
Merk: Chemodis Model: 201426305
100% puur natuur. De natuurzuivere amandelolie met vitamine E is heel geschikt als basisolie in de aroma-therapie. Alle soorten etherische oliën kunnen aan deze olie toegevoegd worden...
€ 13,79
Excl. BTW:€ 11,40
Merk: Toco-Tholin Model: 26019
Toco-tholin natumas neutraal is een wat vettere, natuurlijke massage-olie met vitamine E, zonder toevoeging van etherische oliën. Speciaal voor de masseur die hoge eisen stelt aan een olie en voorkeur geeft aan een neutrale geur. Zeer geschikt voor bijvoorbeeld Hot-Stone massageInformatie Toco- ..
€ 10,29
Excl. BTW:€ 8,50
Merk: Toco-Tholin Model: 26015
Toco-tholin Natumas Warm is een massage-olie die zorgt voor een warmtegevoel op de huid. Tevens beschermt Toco-Tholin Natumas Warm, tegen kou en regen omdat deze olie wat vetter is. Het kan goed gebruikt worden om de spieren en gewrichten goed in te masseren voor de actie of warming- up.  G..
€ 14,82
Excl. BTW:€ 12,25
Merk: Toco-Tholin Model: 2602
Toco-Tholin Medimas Massageolie is een geurende, frisse olie, die vooral gebruikt voor ontspanningsmassages. De geneeskrachtige kruiden, die in de Toco-Tholin Medimas Massageolie zitten, zorgen voor een betere doorbloeding. Zo houdt Medimas massageolie je spieren en gewrichten soepel.Informatie ..
€ 11,98
Excl. BTW:€ 9,90
Merk: Toco-Tholin Model: 2601
Toco-Tholin Natumas Massageolie is vooral binnen de sport een veelgebruikte olie. Doordat de Natumas wat vetter is dan de gemiddelde olie, beschermt het de spieren en gewrichten tegen de kou en regen. Om die reden wordt de Toco-Tholin Natumas Massageolie vlak voor de warming-up aangebracht. De Natum..
€ 11,98
Excl. BTW:€ 9,90
Merk: Röwo Model: 2642
Röwo basis massageolie is een neutrale olie met Bisabolol, met uitstekende massage eigenschappen: prikkelvrij, contactintensief, huidvriendelijk, laat zich eenvoudig uitspreiden, spaarzaam in gebruik en loopt niet snel droog.Gebruik Röwo basis massageolieRöwo basis massageolie is een neutral..
€ 21,18
Excl. BTW:€ 17,50
Merk: Röwo Model: 26442
Röwo Sport Massageolie 1 liter zorgt voor perfect grip, terwijl de massage niet ruw wordt. De Rowo Liprosens olie is perfect voor het masseren van atleten en sporters. Het belangrijkste bestandsdeel van de Rowo Sport massageolie is de Mentha Arvensis Leaf olie, welke zorgt voor een fris en ener..
€ 22,95
Excl. BTW:€ 18,97
Merk: Röwo Model: 26425
Röwo Thermo Olie is een massageolie met een verwarmende werking. Deze olie is ideaal ter ondersteuning van de warming-up en het stretchen gedurende het sporten. De Röwo Thermo Olie is uitermate huidvriendelijk product.De inhoud van dit product is 1 liter...
€ 25,71
Excl. BTW:€ 21,25
Merk: Sixtus Model: 26362
Sixtus Sport Frisse GelDe Sixtus Sport Frisse Gel is een huidvriendelijke gel die uitermate geschikt is om te gebruiken na een inspanning. Zo is de Frisse Gel goed te gebruiken tegen vermoeidheidsverschijnselen en spierkrampen. Door bebruik van de Sixtus Sport Frisse Gel herstel je sneller, dit kom..
€ 17,91
Excl. BTW:€ 14,80
Merk: Fysioline Model: 2649
Fysioline Coco Lotion is een anhydrische (watervrije) massage lotion op kokosnootbasis die vettig wordt door verwarming van de huidtemperatuur. Maakt de huid soepel voor massage. De lotion is ook geschikt voor de behaarde huid en is zeer zuinig in gebruik.De Fysioline massageproducten zijn no..
€ 30,95
Excl. BTW:€ 25,58
Merk: Fysioline Model: 2648
Fysioline Massage Crème is een dikke paraffine massage crème. Ook geschikt voor de zeer behaarde huid. De crème is zuinig in gebruik, huidverzorgend en bevat geen conserveringsmiddelen.De Fysioline massageproducten zijn no.1 in Scandinavië. De massageproducten zijn geurloos, zuinig in gebruik en m..
€ 23,95
Excl. BTW:€ 19,79
Merk: Fysioline Model: 2646
Fysioline Massage Lotion is een product van een nieuwe generatie plantaardige grondstoffen (PEG vrij). De lotion zorgt voor een goede massage grip en is gemakkelijk met water afwasbaar. Deze huidvriendelijke massage lotion bevat vitamine E, is pH neutraal, geurloos, vrij van conserveringsmiddel..
€ 21,95
Excl. BTW:€ 18,14
Merk: Fysioline Model: 2652
Fysioline Soft Massage Olie is een olie die speciaal geschikt is voor een gevoelige en atopische huid. Ook zeer geschikt voor gezichtsmassage en goed te gebruiken bij Hot Stone Massage. De olie is PEG-vrij, zuinig in gebruik en gemakkelijk met water afwasbaar...
€ 25,95
Excl. BTW:€ 21,45
Merk: Fysioline Model: 2645
Fysioline Vita Lotion is een professionele massage lotion, die zorgt voor een goede massage grip. De Fysioline Vita Lotion is zeer geschikt voor sportmassage. De Vita Lotion bevat vitaminerijke avocado olie evenals ontspannende sandelhout extract. De lotion is geurloos en kleurloos en is zeer geschi..
€ 20,95
Excl. BTW:€ 17,31
Merk: Sportsbalm Model: 36312021
ENERGIZE OILDe Sportsbalm Energize Oil is een spierverzorgende olie die de doorbloeding stimuleert. Voor het beste effect gebruik je het tijdens milde en warme omstandigheden (temperaturen boven de 20°C). Door het stimuleren van de doorbloeding ontstaat er enerzijds een betere toevoer van zuurst..
€ 14,95
Excl. BTW:€ 12,36
Model: 2641
Weleda Massageolie is een verwarmende en ontspannende olie de spieren soepel houdt, gevoelige spieren verzacht en stijve en stramme spieren weer soepel maakt. De olie laat zich prettig over je huid verdelen en zorgt voor een goed contact met de huid tijdens een massage. Werking: Naast een verwa..
€ 21,99
Excl. BTW:€ 18,17
Merk: FIT Model: 35136
Voordelig FIT producten inslaan? Dan is het FIT Actiepakket zeker een aanrader. Het pakket bevat drie eenheden van FIT Sportbalsem, namelijk: 500, 100 en 10 ml. Daarnaast ontvangt u bij bestelling van het FIT Actiepakket ook nog een fles FIT Massageolie van 500 ml. Met het FIT Actiepakket bespa..
€ 66,42
Excl. BTW:€ 54,89
Merk: FIT Model: 2653
De FIT professional care massageolie is afgestemd op de professionele gebruiker zoals sportmasseurs/verzorgers, fysiotherapeuten en medische specialisten en kenmerken zich door een hoogwaardige samenstelling, effectieve en dermatologische verantwoorde producten. De FIT professional care massage ..
€ 12,95
Excl. BTW:€ 10,70
Merk: Volatile Model: 36435
De Volatile Massageolie 250 ml is kan worden gebruikt voor de bestrijding van diverse klachten maar ook voor een ontspanningsmassage of verzorging van de huid.De massageolie bestaat uit een hele lijn aan verschillende oliën. Alle olie heeft dezelfde basis namelijk, 10% jojobaolie en 90% amandelo..
€ 10,49
Excl. BTW:€ 8,67
Merk: Volatile Model: 36436
De Volatile Massageolie 1 liter kan worden gebruikt voor de bestrijding van diverse klachten maar ook voor een ontspanningsmassage of verzorging van de huid.De massageolie bestaat uit een hele lijn aan verschillende oliën. Alle olie heeft dezelfde basis namelijk, 10% jojobaolie en 90% amandeloli..
€ 29,95
Excl. BTW:€ 24,75
Merk: Chemodis Model: 20142631
Een chemodis doseeerpomp voor de 500 ml flessen en 5 liter cans van Chemodis, behalve voor de Chemolan. De Chemolan heeft zijn eigen 5 liter pomp...
€ 3,99
Excl. BTW:€ 3,30
Model: 201448375
De dispenser fles leeg heeft een inhoud van 100, 250 of 500 ml en kan worden gebruikt als navulflesje voor massageolie. Het plastic dispenser flesje is voorzien van een spuitdop...
€ 1,20
Excl. BTW:€ 0,99
Merk: Röwo Model: 26427
Röwo Doseerpomp 1 liter is een speciale pomp voor de 1 liter flacons van de Röwo Massage Oliën. Deze biedt een praktische toepassing van de middelen in de dagelijkse praktijk te gebruiken. ..
€ 5,99
Excl. BTW:€ 4,95
Merk: Röwo Model: 2644
Röwo Doseerpomp 10 liter is een speciale pomp voor de 10 liter kannen van de Röwo Basis Massage Olie biedt een praktische toepassing van de middelen in de dagelijkse praktijk te gebruiken. ..
€ 7,20
Excl. BTW:€ 5,95
Merk: Toco-Tholin Model: 2605
Toco-Tholin doseerpomp is de pomp van Toco Tholin die te gebruiken is bij een 5 liter kan massage olie. Bij gebruik van grote kannen massageolie is een pomp onmisbaar ter voorkoming van morsen en verspilling van de waardevolle olie...
€ 8,89
Excl. BTW:€ 7,35
Merk: Foxx Sportscare Model: 26661
De Foxx Alpine Olie 5 Ltr is een milde massageolie met natuurzuivere latschenkiefer (bergdenolie) en beproefde planten oliën. De olie wordt snel in de huid opgenomen en is uitstekend om in te masseren. De Foxx Alpine Olie 5 Ltr werkt huidbeschermend en bevordert de doorbloeding. De special..
€ 141,87
Excl. BTW:€ 117,25
Merk: Foxx Sportscare Model: 26641
De Foxx Amandelolie 5 Ltr is een huidverzachtende en beschermende biologische Almond Oil met vitamine E. De olie is speciaal geschikt voor droge en gevoelige huid. De Foxx Amandelolie 5 Ltr is 100% plantaardig en is zonder toevoegingen...
€ 112,53
Excl. BTW:€ 93,00
Merk: Foxx Sportscare Model: 2664
De Foxx Amandelolie 500 ml is een huidverzachtende en beschermende biologische Almond Oil met vitamine E. De olie is speciaal geschikt voor droge en gevoelige huid. De Foxx Amandelolie 500 ml is 100 % plantaardig en is zonder toevoegingen...
€ 14,28
Excl. BTW:€ 11,80
Merk: Foxx Sportscare Model: 26631
De Foxx Basic Olie 5 Ltr is een neutrale basis massage olie. De olie is uitstekend te gebruiken als basis mengolie samen met bijvoorbeeld etherische oliën of voor direct gebruik. De Foxx Basic Olie 500 ml is geschikt voor massage van de behaarde huid. ..
€ 89,48
Excl. BTW:€ 73,95
Merk: Foxx Sportscare Model: 26651
De Foxxodol 5 Ltr is een neutrale - niet irriterende hypoallergene - massagelotion voor het op-/verwarmen van spieren voor een wedstrijd, een training of voor de massage in een massage- en fysiotherapie praktijk. De Foxxodol 5 Ltr is geschikt voor ieder huidtype en afwasbaar..
€ 108,30
Excl. BTW:€ 89,50
Merk: Foxx Sportscare Model: 2665
De Foxxodol 500 ml is een neutrale - niet irriterende hypoallergene - massagelotion voor het op-/verwarmen van spieren voor een wedstrijd, een training of voor de massage in een massage- en fysiotherapie praktijk. De Foxxodol 500 ml is geschikt voor ieder huidtype en afwasbaar met water.&n..
€ 12,40
Excl. BTW:€ 10,25
Merk: Foxx Sportscare Model: 26621
De Foxxoheat 5 Ltr is een massage-emulsie met een licht verwarmende werking. De olie is uitstekend geschikt voor het opwarmen van de spieren bij sport of in de fysiotherapie praktijk. ..
€ 129,17
Excl. BTW:€ 106,75
Merk: Foxx Sportscare Model: 26611
De Foxxorub 5 Ltr is een stimulerende, verwarmende massageolie. De olie werkt verzachtend en rustgevend. Het is een uitstekend smeermiddel voor het opwarmen van spieren tijdens koud en vochtig weer, en bij topprestaties van langere tijdsduur. De Foxxorub 5 Ltr helpt tegen koude voeten..
€ 203,22
Excl. BTW:€ 167,95
Merk: Chemodis Model: 2632
Het Chemodis dispenserflesje kan worden gebruikt als navulflesje voor massageolie. Het Chemodis flesje is gemaakt van plastic en voorzien van een spuitdop...
€ 2,96
Excl. BTW:€ 2,45
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 50