Menu
WINKELWAGEN

Weerstandsmaterialen

Weerstandsbanden: Een handige tool voor een effectieve training.

Of je nu een fitte atleet bent, vaak in de sportschool te vinden bent of net begint met je fitnessreis, fitness elastieken zijn een handig hulpmiddel om spiergroei en kracht op te bouwen, flexibiliteit te vergroten en mobiliteit te verbeteren. In dit artikel duiken we dieper in op fitness elastieken, wat ze zijn, hoe ze werken en waarom ze essentieel zijn voor elke trainingsroutine.

Wat zijn weerstandsbanden?

Weerstandsbanden, ook wel bekend als fitnessbanden, fitness elastieken, resistance bands, power bands of oefenbanden, zijn gemaakt van elastisch materiaal zoals rubber, latex of ander veerkrachtig materiaal. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende weerstanden, variërend van licht tot zwaar, waardoor ze geschikt zijn voor gebruikers van alle fitnessniveaus. U kunt ze vooral vinden in de sportschool en bij fysiotherapie praktijken.

Voordelen van weerstandsbanden

Het gebruik van fitness elastieken biedt een scala aan voordelen, waaronder:

 1. Sterkere spieren: fitness elastieken bieden progressieve weerstand, waardoor je spieren harder moeten werken naarmate ze verder uitrekken, wat resulteert in verbeterde kracht en spiertonus.

 2. Verhoogde mobiliteit en flexibiliteit: Door fitness elastieken te gebruiken in stretchingsoefeningen kun je je bereik van beweging vergroten en de flexibiliteit van je spieren en gewrichten verbeteren.

 3. Lichtgewicht en draagbaar: Fitness elastieken zijn compact en gemakkelijk mee te nemen, waardoor je overal en altijd kunt trainen, of je nu thuis bent, op reis bent of in de sportschool bent.

 4. Veilige revalidatie: Voor mensen die herstellen van blessures of chirurgische ingrepen, bieden weerstandsbanden een veilige manier om spieren te versterken en mobiliteit te herstellen zonder te veel stress op het lichaam te zetten.

Wat voor oefeningen kun je ermee doen?

Met een fitness elastiek kunt u veel verschillende oefeningen doen. Daarom is het ook aangeraden om een fitness elastiek set te halen doordat u meer keuze heeft in verschillende weerstandsniveaus. Daardoor kunt u ook meerdere oefeningen doen, of als u sterker word uzelf meer uit te dagen door een band zwaarder te pakken. De meeste oefeningen worden gedaan met de lichtste band en de gemiddelde banden. Er zijn bepaalde oefeningen die veel voorkomen met de band:

1.Pull ups, dit word gedaan door een band vast te maken aan de stang en op de band te gaan staan waardoor de weerstand van de band u helpt bij de pull ups.

2.Lateral raises, deze oefening is voor de schouders, waarbij je in een T pose staat en een verticale beweging maakt.

3.Goodmornings, Doe de Fitness elastiek om je voeten en pak de band met beide handen vast. Je heupen zijn gekanteld en rug recht. Dit is de beginpositie. Beweeg nu langzaam overeind door je lichaam recht de buigen.

Verschillende weerstand van de fitness elastieken


Fitness banden komen in verschillende weerstandsniveaus om aan verschillende trainingsbehoeften te voldoen. wij bieden ze aan in lichte weerstand, gemiddelde weerstand en zware weerstand.

Lichte weerstand is ideaal voor revalidatie patiënten en de beginnende sporter, terwijl banden met een gemiddelde weerstand stugger is en ideaal voor gemiddelde sporter die zoekt naar uitdaging. Een zware weerstand is geschikt voor sporters van een hoger niveau en word vergeleken met zware gewichten, sporter die krachttraining doet en voor oefeningen waarbij je veel kracht kan leveren.

De weerstanden van de fitness banden worden aangegeven in verschillende kleuren met elk gewicht een eigen kleur, de kleur van gewicht hangt af van de producent en is dus niet overal het zelfde. Het is makkelijk om deze fitnes elastieken te gebruiken doordat je makkelijk een oefening lichter kunt maken en past makkelijk te combineren is in elke workout routine.

Het kiezen van de juiste weerstand is essentieel voor een effectieve training en om blessures te voorkomen. Het is belangrijk om de weerstand geleidelijk te verhogen hierdoor neemt de muscle power toe.

Fitness elastieken kun je kopen op onze website in verschillende weerstanden, maten en kleuren. we verkopen

                                                  

1. Hoe kies ik de juiste weerstandsband?
 • Het kiezen van de juiste fitness elastiek hangt af van je fysieke niveau en de specifieke oefeningen die je ermee wilt uitvoeren. Begin met een lichte weerstandsband en werk geleidelijk naar zwaardere weerstandsniveaus naarmate je sterker wordt.

2. Zijn weerstandsbanden geschikt voor alle fitnessniveaus?
 • Ja en nee, fitness elastieken zijn geschikt voor mensen van alle fitnessniveaus, van beginners tot gevorderden. Door te variëren in weerstandsniveaus en oefeningen kun je de intensiteit aanpassen aan je individuele behoeften en doelen.

3. Kan ik weerstandsbanden gebruiken voor revalidatie-oefeningen?
 • Absoluut! fitness elastieken zijn zeer geschikt voor revalidatie-oefeningen omdat ze progressieve weerstand bieden zonder te veel druk op de gewrichten. Raadpleeg echter altijd een professionele zorgverlener voordat je begint met een revalidatieprogramma.

4. waarvoor worden fitness elastieken gebruikt?
 • De elastieken worden in de sportschool, fysiotherapie praktijk, in huis en sport clubs vaak gebruikt. Ze worden gebruikt voor verschillende oefeningen waarbij je normale oeffeningen zwaarder kunt maken zoals bank drukken of oefeningen lichter kunt maken zoals pull ups.

Tips voor effectief gebruik van weerstandsbanden

Om het maximale uit je fitness elastieken te halen, volgen hier enkele tips voor effectief gebruik:

 • Varieer in oefeningen: Wissel af tussen verschillende oefeningen om verschillende spiergroepen te triggeren en verveling te voorkomen.

 • Focus op techniek: Zorg ervoor dat je een goede techniek gebruikt bij het uitvoeren van oefeningen om blessures te voorkomen en optimale resultaten te behalen.

 • Combineer met andere trainingsvormen: Integreer weerstandsbanden in je bestaande trainingsprogramma om de intensiteit te verhogen en nieuwe uitdagingen toe te voegen.

 • Progressie: Progressie is het verhogen van gewicht of weerstand na mate u sterker word, dit zorgt ervoor dat u blijft groeien in kracht en volume.

 • Full body workout, Als u kiest voor een full body workout routine is het verstandig om te kijken naar een fitness elastiek set, daarmee heeft u allerlei accessoires die u nodig heeft. oefening lichter

Conclusie

Fitness elastieken zijn een waardevol en handig hulpmiddel voor iedereen die zijnsport doelen wilt bereiken, ongeacht wat het niveau is. Met de betaalbaarheid en draagbaarheid zijn ze een goede toevoeging aan elk sportprogramma en daardoor als heel effectief beschouwd. Of je nu spierkracht wilt opbouwen, je mobiliteit wilt verbeteren of revalideert van een blessure, fitness elastieken bieden een groot scala aan voordelen die je reis in de fitness wereld naar nieuwe hoogtes zullen tillen. Dus waar wacht je nog op? haal die weerstandsbanden in huis en begin vanaf morgen al met sporten!

Fitness elastieken kun je kopen op onze website in verschillende weerstanden, maten en kleuren. We verkopen voor de gevorderde sporter en voor de beginnende sporter. Voor meer vragen bel dan naar 0167-523687

Merk: Blackroll Model: 5822
Onmisbaar bij het trainen van kleinere spiergroepen: de Blackroll Loop Band Set! Met deze Blackroll Loops train je verschillende, kleinere, spieren. Met de Blackroll Loop Set kweek je niet alleen sterkere spieren, maar het leidt ook tot een betere lichaamsstabiliteit en minder kans op letsel.Bla..
€ 37,95
Excl. BTW:€ 31,36
Merk: Blackroll Model: 5823
Onmisbaar bij het trainen van grotere spiergroepen: de Blackroll Super Band Set! Door regelmatig te trainen met de Blackroll Super Bands merk je verschil in je dagelijks leven. Zo creëer je meer stabiliteit en een goede houding van het lichaam. De Blackroll Super Bands zijn de grotere varia..
€ 57,50
Excl. BTW:€ 47,52
Merk: Moves Model: 20205891
De MoVeS 8-Ring Tube is een hulpmiddel bij verschillende oefeningen. De 8 Ring Tube biedt de mogelijkheid om verschillende spieren en spiergroepen te trainen. Door de oefenband kun je intensieve oefeningen doen voor de buik, billen, heupen, benen en armen. Het middenstuk van de Moves 8-Ring Tube gee..
€ 7,38
Excl. BTW:€ 6,10
Merk: Moves Model: 5821
Moves Band Loops zijn klein maar evengoed zeer effectief inzetbaar bij het stretchen of versterken van de spieren.Kopen van de Moves Band Loops:De Elastische banden hebben een afmeting van 28 x 2,5 cm. Ze zitten verpakt met tien stuks, maar ze zijn los van elkaar verkrijgbaar. De Moves..
€ 2,71
Excl. BTW:€ 2,24
Merk: Moves Model: 5816
De Moves Oefentube heeft een lengte van 120 cm met aan beide uiteinden een handgreep. Met de Tubes kunt u vele oefeningen doen op het gebied van sport, fitness, training en revalidatie.Gebruik van de Moves Oefentube:Trainen met de oefentube geeft zowel verbetering van kracht en beweegli..
€ 9,80
Excl. BTW:€ 8,10
Merk: Moves Model: 58165
De Moves Oefentube heeft een lengte van 30 meter en kan gebruikt worden om de Oefentube 120 cm te vervangen. Met de Fitness elastiek kunt u vele oefeningen doen op het gebied van sport, fitness, training en revalidatie.Gebruik van de Moves Oefentube:Trainen met de oefentube geeft zowel verbeter..
€ 49,20
Excl. BTW:€ 40,66
Merk: Pure2Improve Model: 5890
De Pure2Improve Lateral Trainer is een handig hulpmiddel voor het trainen van de beenspieren. Door het trainen met de lateral trainer worden vooral de liezen en bovenbenen versterkt door de laterale (zijwaartse) bewegingen.Wat train je met de lateral trainer?De Pure2Improve Lateral Trainer zorgt ..
€ 14,99
Excl. BTW:€ 12,39
Merk: Pure2Improve Model: 20215823
De Pure2Improve Weerstandsband is gemaakt van natuurlijk rubber en omhuld met textiel dat vriendelijk is voor de huid. Hierdoor ervaar je minder trekkracht op de huid.Kleine weerstandsband - Kleine spiergroepenDeze kleine weerstandsband is perfect om meer weerstand aan oefeningen toe te voe..
€ 7,99
Excl. BTW:€ 6,60
Merk: SKLZ Model: 5870
Met de SKLZ HOPZ - sprongtrainer kan je je verticale sprongkracht verbeteren. Door de duurzame weestandsbanden die gespannen zijn tussen je enkels en je middel komt er tot maximaal 18 kg extra gewicht op de sprong. Het extra gewicht zorgt ervoor dat de explosieve sprongkracht verbetert en ..
€ 79,94
Excl. BTW:€ 66,07
Merk: SKLZ Model: 5869
De SKLZ recoil 360 is een trainingsmiddel die met behulp van weerstand (resistance) en ondersteuning (assistance) een bijdrage levert aan het maximaliseren van je bewegelijkheid: train je resistance voor het vergroten van je kracht, en je assistance voor het verhogen van je topsnelheid, ve..
€ 69,99
Excl. BTW:€ 57,84
Model: 5841
De Fixatiegordel is ten behoeve van overdruk tijdens extensie oefeningen. De gordel heeft een lengte van 2,50 meter en is voorzien van een handige kliksluiting. De Fixatieband kan gemakkelijk op de gewenste lengte worden gesteld. ..
€ 34,95
Excl. BTW:€ 28,88
Merk: Tunturi Model: 5818
De Tunturi Power Bands zijn gemaakt van latex rubber want niet breekt of vervormt. De uiteinden van de weestandbanden zitten aan elkaar. Hierdoor kunt u ze makkelijk ergens aan vast doen bijvoorbeeld aan een stang, of vastzetten onder je voet. Dit geeft je ontzettend veel trainingsmogelijkheden...
€ 8,95
Excl. BTW:€ 7,40
Merk: Tunturi Model: 5819
De Mini Bands Set is een set van vier oefenbanden van verschillende sterktes. Deze Weerstand Banden Set is gemaakt van natuurlijke latex materiaal en daarom van hoogstaande kwaliteit. Met deze Mini Oefenbanden Set is zeer geschikt voor het verbeteren van de mobiliteit, kracht, houding en techniek. D..
€ 9,95
Excl. BTW:€ 8,22
Merk: Tunturi Model: 58191
Met een X-Light (geel),  Light (rood), Medium(Groen), Strong (Blauw), X-Strong (Zwart) kan er op elk niveau getraind worden. De oefenbanden van de Weerstand Banden Set zijn namelijk ook te combineren om de gewenste weerstand te bereiken. De Mini Oefenbanden Set wordt geleverd met een handig..
€ 10,95
Excl. BTW:€ 9,05
Merk: Moves Model: 58172021
De Moves Fit Superloop Beige (licht) is beperkt leverbaar, als alternatief raden wij de Tunturi Powerband aan.Deze Moves Fit Superloop zorgt ervoor dat u snel een eenvoudig verschillende spiergroepen kunt versterken. De powerband kan gebruikt worden voor revalidatie en fitnessdoeleinden.Powerb..
€ 9,08
Excl. BTW:€ 7,50
Merk: Moves Model: 5825
Het MoVeS Deuranker is gemaakt van een stevige stoffen band, voorzien van een knobbel. Deze knobbel kan aan de achterzijde van de deur worden geplaatst, waardoor er kracht kan worden gezet op de lus die zich aan de andere zijde van het MoVeS Deuranker bevindt. De Oefenband of Oefentube kan door ..
€ 3,75
Excl. BTW:€ 3,10
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 16