Menu
WINKELWAGEN

Enkelbrace

Enkel brace: Bescherming en ondersteuning voor blessurepreventie

Het menselijk lichaam zit fantastisch in elkaar, Soms is het alleen nodig om een bepaalde ondersteuning te bieden. Of je nou gescheurde enkelbanden, een verzwikking , zwelling of gewoon zwakke enkels hebt. Een enkelbrace zorgt dat ervoor dat je tijdens het sporten geen nieuwe blessures oploopt. Een juiste enkelbrace is een uitstekend hulpmiddel voor je enkel. Bij de meeste mensen die een enkelbrace dragen wordt de enkelbrace boven de sok gedragen. Het zal de pijn erg verlichten tijdens het sporten doordat het extra steun biedt. je moet wel zorgen dat je een geschikte brace met een perfecte pasvorm hebt die onder/boven je schoen past zodat het wel nog comfortabel zit, de juiste compressie geeft en ligt verstuikingen tegengaat. Dat is een grote rede dat het belangrijk is dat je een enkelbrace past dat brengt extra stabiliteit en voorkomt lichte verstuikingen.

Voordelen van het gebruik van een enkelbrace

Een enkelbrace biedt verschillende voordelen, waaronder:

  1. Stabiliteit: Een enkelbrace helpt tegen lichte instabiliteit en lichte enkelklachten. Het risico op een verzwikking of een lichte verstuiking is dan ook kleiner doordat het extra steun biedt.

  2. Ondersteuning: Als mensen last hebben van een enkelblessure of een lichte verstuiking dan biedt het de juiste stabiliteit mits de juiste passende brace met de perfecte pasvorm wordt gebruikt.

  3. Pijnverlichting: Bij lichte enkelklachten kan je een brace dragen en daar erg veel aan hebben. zeker als het een goede enkelbrace is zal het de pijn erg verlichten en helpen tegen terugkerende klachten.

  4. Blessurepreventie: een goede brace zorgt ervoor dat je niet zo snel last zal hebben van terugkerend enkelletsel. Ook helpt het tegen een blessures als verzwikking, zwelling, artrose, pijn, ontsteking en andere enkelklachten.

Soorten enkelbrace

Je hebt veel verschillende enkelbraces, wel hebben ze allemaal het zelfde doel dat is stevigheid en verlichting van de pijn. Het is erg handig voor mensen met chronische enkelklachten. Elk ontworpen om aan verschillende behoeftes van de klant te voldoen.

  1. Enkelbandjes: Deze actieve bandage is erg licht en bieden lichte ondersteuning tijdens het sporten. ze bieden de juist compressie en net wat extra stabiliteit en compressie rond de enkel.

  2. Gestabiliseerde enkelbraces: Deze braces hebben extra versteviging aan de zijkanten om de enkel te stabiliseren en te beschermen tegen verstuikingen.

  3. Volledige enkelbraces: Deze bieden de meeste ondersteuning en stabiliteit, vaak met verstelbare bandjes en stevige constructie om letsel te voorkomen.

1. Hoe draag je een enkelbrace?

Het dragen van een enkelbrace vereist een goede pasvorm. Zorg ervoor dat de brace stevig zit, maar niet te strak, om de bloedcirculatie niet te belemmeren. Volg altijd de instructies van de fabrikant voor het juiste gebruik.

Dat ligt wel aan een aantal factoren ,zoals watvoor type enkelbrace is het? Het is belangrijk dat hij onder je schoen past en je de juiste maat hebt. je moet ervoor zorgen dat de brace stevig om je enkel heen zit. dan biedt de brace genoeg compressie en helpt dat heel erg aan je herstel. In principe maakt het niet zoveel uit of je nou bijvoorbeeld last hebt van artrose of andere enkelklachten. Als ervoor zorgt dat je de instructies van de fabrikant leest zal de brace genoeg preventie en verlichting van de pijn moeten bieden. Je moet natuurlijk wel zorgen dat de brace niet te strak zit en je de juiste maat hebt zodat je de bloedcirculatie net belemmerd.

2. Kan ik een enkelbrace dragen tijdens het sporten?

Jazeker, de braces worden vaak juist tijdens het sporten gedragen. De juiste compressie voorkomt dat je last blijft hebben van je blessure of verstuiking. Als je dan de juiste maat hebt zal je dat erg helpen bij je herstel. Tuurlijk moet je wel nog rustig doen en overbelasting tegengaan.

3. Moet ik een enkelbrace dragen aan beide enkels?

Het is belangrijk dat je de verschillende enkelbraces draagt aan de enkel waar een blessure of verstuiking aan hebt. De enige reden dat je beide enkels zou voorzien van een brace is als je bij allebei last hebt of snel last hebt van overbelasting of blessures aan beide enkels.

4. Hoelang gaat een brace mee?

Als je een goede brace in de juiste maat met optimale ondersteuning aanschaft en je gaat er goed mee om kun je hem en aantal jaren gebruiken.

Conclusie

Een enkelbrace is een erg waardevol hulpmiddel voor mensen die een bepaalde preventie willen bieden tegen hun enkels. Ze willen de optimale ondersteuning voor hun spronggewicht. Ook zorg je er op deze manier voor dat je overbelasting redelijk tegen gaat. Je hebt veel verschillende enkelbraces met open hiel, zonder open hiel, met enkelbanden, grote en kleine. Als je een brace draagt kun je gerust contact hebben met mensen (fysiek) alleen kijk wel uit. Je zorgt voor een stukje stevigheid en gaat daardoor lichte instabiliteit tegen. Dus ga naar Fysiomaterialen.nl en bestel hier de beste enkelbraces!

Merk: Basko Model: 99021
A.S.O. Enkelbrace biedt een effectieve ondersteuning en stabiliteit rondom de enkel. De A.S.O. Enkelbrace is met name geschikt voor preventie en ondersteuning van letstel aan de enkelbanden. ..
€ 66,95
Excl. BTW:€ 61,42
Merk: Bauerfeind Model: 9701
Bij pijn of ontstekingen van de achillespees (door bijv. overbelasting of na operatie) draagt de AchilloTrain® actieve bandage bij aan ontlasting van de achillespees, zonder beperking van de beweeglijkheid. Een anatomisch gevormde pelotte oefent een massage-effect uit op het omringende weefsel, dat ..
€ 81,95
Excl. BTW:€ 75,18
Merk: Bauerfeind Model: 97127
De Bauerfeind Sport Enkelbrace is een van de meest gebruikte en beste enkel sportbrace van dit moment! Deze sports Enkelbrace biedt stabiliteit en betrouwbare steun. Hierdoor beschermt het u tegen verzwikken, verrekken of zijwaarts verdraaien. Dit komt door de tape-band die uw enkel ondersteunt. De ..
€ 71,95
Excl. BTW:€ 66,01
Merk: Lohmann en Rauscher Model: 9726
Stabilisatie en bescherming van het spronggewricht volgens het erkende functieprincipe van de klassieke U-spalk: de stabilisatieorthese Cellacare Malleo Akut Classic wordt gebruikt bij gescheurde enkelbanden en bij gedeeltelijk gescheurde enkelbanden, alsmede bij ernstige distorsies van de buit..
€ 41,75
Excl. BTW:€ 38,30
Merk: Lohmann en Rauscher Model: 9725
De Cellacare Malleo Comfort Enkelbandage: Cellacare Malleo Comfort geeft druk en ondersteunt het enkelgewricht. Deze enkelbandage helpt tevens de stand van de enkel te verbeteren. Cellacare Malleo Comfort is een actieve enkelbandage voor het enkelgewricht en is uitermate geschikt ..
€ 30,36
Excl. BTW:€ 27,85
Merk: Lohmann en Rauscher Model: 97312017
De Cellacare Torsatec Expert Enkelbrace is een enkelorthese waarbij de mate van ondersteuning kan worden aangepast aan de indicatie en de fase in de behandeling dankzij de (de)monteerbare onderdelen. De Cellacare Torsatec Expert Enkelbrace is namelijk voorzien van uitneembare steunplaten en een..
€ 87,75
Excl. BTW:€ 80,50
Merk: Secutex Model: 990195
De Enkelband extra van Secutex biedt extra steun en bescherming door lengte- en breedte-elasticiteit en draagt extra comfortabel. De enkelband extra heeft een gesloten hakstuk wat ook comfort en ondersteuning biedt voor de hak. De Enkelband extra is alleen in de kleur blauw&..
€ 15,81
Excl. BTW:€ 14,50
Merk: Secutex Model: 990196
De Enkelband extra met Elastische Band van Secutex biedt extra steun en bescherming door lengte- en breedte-elasticiteit en draagt extra comfortabel. De enkelband extra heeft een gesloten hakstuk wat ook comfort en ondersteuning biedt voor de hak. De Enkelband extra heeft een ela..
€ 17,99
Excl. BTW:€ 16,50
Enkelband Secutex (wit)
-14 %
Merk: Secutex Model: 990184
De Enkelband Secutex biedt optimale steun en bescherming door lengte- en breedte-elasticiteit en draagt zeer comfortabel. De enkelband heeft een open hakstuk en is alleen in de kleur wit verkijgbaar.Maten (omvang enkelgewricht) :S < 22cmM = 22-28cmL > 28cm..
€ 7,95 € 9,27
Excl. BTW:€ 7,29
Merk: Bauerfeind Model: 9704
De MalleoLoc is geschikt voor de vroeg functionele therapie van het spronggewricht, bijvoorbeeld bij een verrekking van de kapselbanden en chronische bandinsufficiëntie. De nauw op de voet aansluitende orthese heeft ook in confectie- of sportschoenen een musculair stabiliserend effect en voorkomt ve..
€ 84,50
Excl. BTW:€ 77,52
Merk: Bauerfeind Model: 9702
De actieve bandage MalleoTrain helpt u om snel weer pijnloos te kunnen lopen. Want met elke beweging worden ook de twee pelottes actief en masseren deze het spronggewricht. Ze zijn in een luchtdoorlatend breiwerk verzonken. De verdichtende werking zorgt voor een massage met wisselende druk en verbet..
€ 67,50
Excl. BTW:€ 61,93
Merk: MC David Model: 990221
De Mc David Enkelbrace 195R biedt extra bescherming en ondersteuning bij geblesseerde of instabiele enkels. De Mc David Enkelbrace 195R  kunt u naar eigen wens losser of vaster trekken door het flexibele design. Met de Mc David Enkelbrace 195R lijkt het alsof je enkel professioneel is inge..
€ 41,97
Excl. BTW:€ 38,50
Merk: Medi Model: 202099190
Medi Levamed Enkelbandage ondersteunt de doorbloeding door een masserend effect, veroorzaakt door de twee siliconen kussentjes in het bandage. Hierdoor zullen bloeduitstortingen en zwellingen sneller verdwijnen, irritatie en pijn worden verlicht en de controle over de spieren en stabilisatie van het..
€ 73,86
Excl. BTW:€ 61,04
Merk: Mueller Model: 20149901
ProductomschrijvingDe Mueller Enkelbrace biedt extra steun en bescherming bij zwakke, geblesseerde of instabiele enkels. Productspecificaties -  Helpt zwikken van de enkel tegen te gaan  -  Beperkt niet in voorwaartse beweging  -  Veters kunnen naar b..
€ 47,42
Excl. BTW:€ 43,50
Merk: Mueller Model: 9998
De Mueller Voetbal Enkelbrace is speciaal geschikt voor de voetballers onder ons.  Dit komt mede doordat de voorkant van de voet nog helemaal vrij is om te bewegen waardoor je balgevoel nog goed blijft. De Mueller Voetbal Enkelbrace is ontworpen voor kracht, comfort, snelheid en flexibilit..
€ 32,65
Excl. BTW:€ 29,95
Merk: Orliman Model: 92215
De Orliman Sport Kniebandage zorgt voor compressie rondom de enkel, waardoor hij goed te gebruiken is bij milde enkelinstabiliteit, zwelling en gewrichtsverstuiking. De enkelbandage geeft stabiliteit en ondersteuning aan de enkel. De Orliman Sport Kniebandage is goed te gebruiken tijdens het sporten..
€ 29,95
Excl. BTW:€ 27,48
Merk: Orliman Model: 92210
De Orliman Tobiplus enkelbrace is een geschikt hulpmiddel voor post-operatieve steun of bij een matige instabiliteit. De enkelbrace geeft maximale ondersteuning en is heel flexibel, mede omdat de brace ondersteund wordt vanaf de binnen- en buitenzijde. De Orliman Tobiplus enkelbrace is uitermate com..
€ 79,95
Excl. BTW:€ 73,35
Merk: Push Braces Model: 9802
De Push Care Enkelbrace biedt compressie rond het enkelgewricht, waardoor het stabiliteitsgevoel in het gewricht wordt verbeterd. Deze compressie kan naar eigen behoefte worden ingesteld. De enkelbrace kent een uitstekende pasvorm en past moeiteloos in vrijwel elke schoen. Rond kwetsbare gebieden v..
€ 52,95
Excl. BTW:€ 48,58
Merk: Push Braces Model: 9809
De Push Med Enkelbrace biedt steun aan het enkelgewricht en is langere tijd inzetbaar op een breed scala van indicaties en gebruiksmomenten. De brace is gebaseerd op de principes van de functionele tapebandage. De mate van druk en pronatie-supinatie beperking is instelbaar en een siliconen applicati..
€ 85,95
Excl. BTW:€ 78,85
Merk: Push Braces Model: 9818
De Push ortho Enkelbrace Aequi is een efficiënte enkelorthese die een goede balans biedt tussen krachtige  mechanische ondersteuning van  de instabiele enkel en draagcomfort. De rigide  ondersteuning  bevindt zich  uitsluitend aan de mediale zijde van de enkel en  heeft..
€ 79,95
Excl. BTW:€ 73,35
Merk: Push Braces Model: 990205
De Push Sports Enkelbrace 8 biedt steun bij een lichte of (vrijwel) herstelde enkelverzwikking.De elastische band, die in de vorm van een 8 rond de enkel gewikkeld wordt, stabiliseert de enkel en geeft een stevige, aangename compressie. Dit resulteert voor de gebruiker in een zeker gevoel tijden..
€ 34,95
Excl. BTW:€ 32,06
Merk: Push Braces Model: 990115
Push Sports Enkelbrace Kicx is de nieuwe ontwikkeling op gebied van de best mogelijke bescherming tegen enkelverzwikking tijdens het sporten.Zowel bij trainingshervatting als ter preventie van terugkerend enkelletsel bij enkelinstabiliteit is de Push Sports Enkelbrace Kicx uitermate geschikt. De..
€ 57,99
Excl. BTW:€ 53,20
Secutex Enkelbandage Neopreen Secutex Enkelbandage Neopreen
-35 %
Merk: Secutex Model: 99017
De Secutex Enkelbandage is een anatomisch gevormde, neopreen bandage, die zorgt voor steun en warmte met behoud van optimale bewegingsvrijheid.Trek de binnenste band onder spanning over de voet en zet hem vervolgens vast op het onderbeen. Herhaal de handeling met de buitenste band. Onder spannin..
€ 14,95 € 22,89
Excl. BTW:€ 13,72
Secutex Enkelbrace Secutex Enkelbrace
-30 %
Merk: Secutex Model: 99012
De Secutex Enkelbrace geeft een perfecte steun en stabiliteit aan het enkelgewricht zowel bij inversie als eversie trauma. De gekruisde banden remmen de kantelbeweging van de enkel naar de binnen- en buitenzijde. De Secutex Enkelbrace draagt comfortabel en is geschikt voor bijna alle sporten.Maa..
€ 39,95 € 57,06
Excl. BTW:€ 36,65
Merk: Thuasne Model: 91481
Werking Thuasne Enkelbandage Sport:-          Geschikt wanneer je last hebt van instabiele enkels, en bij enkelblessures zoals verzwikkingen-          Kan preventief gedragen worden-  &nbs..
€ 34,95
Excl. BTW:€ 32,06
Merk: Thuasne Model: 91381
Werking Thuasne Enkelbrace sport met banden XI:-          Brace met bandsluiting van geperforeerd neopreen-          Zorgt voor het fixeren van spieren zonder het verdampen van transpiratie te verhinde..
€ 39,95
Excl. BTW:€ 36,65
Model: 9203
De Thuasne LigaStrap Malleo enkelbrace is geschikt bij verstuikingen, chronische laxiteit en bij sporthervatting na verstuiking. Deze enkelbrace van Thuasne is een ligamentair enkelverband met functionele banden. De brace gemaakt van elastisch weefsel en heeft dubbele, laterale steunbanden die de bu..
€ 54,95
Excl. BTW:€ 50,41
Model: 9192
Thuasne Malleo ActionDe Malleo Action enkelbandage van Thuasne is een comfortabele steun gevende enkelbandage die in iedere schoen past. De enkelbandage biedt extra steun tijdens dagelijks activiteiten en sporten.Thuasne Malleo Action indicaties:-      &nbs..
€ 30,95
Excl. BTW:€ 28,39
Merk: Thuasne Model: 91200
Werking Thuasne Malleo Dynastab Boa:-          Rigide verstevigingen aan de zijkanten houden je enkel stabiel-          Pijn verlichtend omdat je gewricht beschermd wordt-    &n..
€ 74,95
Excl. BTW:€ 68,76
Merk: Thuasne Model: 91331
Werking Thuasne Silistab Achillo:-          Onmisbaar bij de behandeling van achillespeesblessures-          Ontlast de achillespees door de siliconen inlegzolen-      ..
€ 71,95
Excl. BTW:€ 66,01
Merk: Thuasne Model: 9914
De Thuasne Sport Steunbrace Enkel is de oplossing bij een instabiele of verstuikte enkel. Deze sportbandage voor de enkel ondersteunt de enkelbanden en zit zeer comfortabel, ook in de sportschoen. De Thuasne Sport Steunbrace Enkel is zeer eenvoudig aan te trekken en kan zowel links als rechts gedrag..
€ 24,14
Excl. BTW:€ 19,95
Merk: Zamst Model: 20229733
De Zamst Filmista Enkelbrace is door Zamst ontwikkeld en bestaat uit het lichtste en dunste materiaal. Ondanks het dunne en lichte materiaal geeft de enkelbrace veel stabiliteit aan de enkel. Doordat de Zamst Filmista Enkelbrace biedt weinig hinder en is dus ideaal te gebruiken als prevent..
€ 40,10
Excl. BTW:€ 36,79
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 32