Menu
WINKELWAGEN

AED, Reanimatie en Hulpverlening

AED's bij Hartreanimatie

Een hartstilstand kan op elk moment van de dag plaats vinden. Het is dan belangrijk dat omstanders zo snel mogelijk gaan reanimeren met een automatische externe defibrillator (AED). Hierdoor wordt de kans op overleven groter. In dit Artikel gaan we dieper in op de AED reanimatie en het beatwoorden van veel gestelde vragen.

Wat is een Automatische Externe Defibrillator (AED)?

Een AED is een draagbaar apparaat die door middel van plakkertjes elektronische schok afgeeft op de borstkas van het slachtoffer. Dit gebeurt wanneer iemand een plotselinge hartstilstand krijgt. Door te defibrilleren kan het hart helpen om weer een normaal hartritme te krijgen en zorgt dat de patiënt weer normaal gaat ademen. De AED hangt meestal op verschillende openbare locaties, bedrijven, scholen en sportverenigingen, zodat de AED binnen handbereik is en daardoor omstanders snel kunnen handelen.

Het is belangrijk dat er tijdens de reanimatie professionele hulpverleners worden gebeld zodat deze het kunnen overnemen en de patiënt verder kunnen behandelen en onderzoeken in het ziekenhuis. Er zijn ook verschillende AED's zoals een volautomatische AED en een automatische AED. Het verschil is dat bij de automatische AED de hulpverlener op een rode knop moet drukken voor de elektrische schok. Bij een volautomatische AED geeft de AED aan wanneer er een schok komt, en voert deze vervolgens automatisch uit.

Hoe werkt een AED?

Analyse van het hartritme: Wanneer een AED wordt aangezet, meet het de elektrische activiteit van het hart van het slachtoffer met behulp van elektronen die op de borstkas van het slachtoffer zijn geplakt.

Instructies voor de gebruiker: Op basis van de analyse geeft de AED gesproken instructies via een speaker aan de hulpverlener. Zodat de hulpverlener kan luisteren en reanimeren tegelijkertijd.

Schoktoediening: Als het hartritme van de persoon ventrikelfibrilleren of ventrikeltachycardie vertoont, adviseert de AED een schok. De schok wordt toegediend via de elektroden om het normale hartritme te herstellen.

Mond op mondbeademing

Wanneer iemand een hartstilstand krijgt en het slachtoffer bewusteloos valt, is het belangrijk dat er zo snel mogelijk de reanimatie wordt gestart en professionele hulpverleners worden gebeld. Waarbij 30 borstcompressies en 2 beademingen worden uitgevoerd.

De bortstkompressies zorgen voor de bloedcirculatie, door de borstkas en daarbij het hart snel en hard in te drukken wordt het bloed in de anderen gepompt en zo naar de organen. Wanneer er een tweede hulpverlener aanwezig is kan deze een AED halen en een professionele hulpverlener contacteren. De beademing zorgt ervoor dat er zuurstof in het bloed komt en de bortstkompressies zorgen ervoor dat dit zuurstofrijkbloed word doorgepompt naar de organen.

Leer reanimeren door middel van een reanimatiecursus, je leert wanneer je moet reanimeren en hoe je moet reanimeren. Door te kijken of bijvoorbeeld de patiënt een normale ademhaling heeft, een pols heeft en te kijken of de patiënt verkleurd in de lippen of huid. Ook leer je hoe je iemand moet beademen en hoe je borstcompressies uit moet voeren.

Onderhoud AED

Als u een AED bij ons aanschaft, zetten wij uw gegevens bij ons in het bestand. Het unieke serienummer van de AED wordt genoteerd en u ontvangt automatisch bericht van ons wanneer de batterijen en / of elektroden vervangen dienen te worden. Afhankelijk van het merk en type verschilt het moment van verwisselen. Verder behoeft het apparaat geen onderhoud en werkt het op het moment dat het echt nodig is.

1. Hoe veilig zijn AED's in gebruik?

AED's zijn ontworpen met ingebouwde veiligheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat ze veilig zijn voor gebruik door vrijwel iedereen, zelfs als je geen medische training hebt gehad. De apparaten zijn zo ontworpen dat ze alleen een schok toedienen als dat nodig is en alleen als het hartritme van de persoon een specifiek type hartritmestoornis vertoont.

Waar kun je AED'S vinden?

De AED'S liggen redelijk verspreid en is dus niet om elke hoek van de straat te vinden. Dit komt doordat de AED'S redelijk prijzig zijn. Je kunt ze meestal vinden bij openbare plekken zoals sportclubs, luchthavens, winkelcentra en treinstations.

3. Wie mag een AED kopen en gebruiken?

In noodgevallen kan vrijwel iedereen een AED kopen en gebruiken, zelfs zonder medische training. Dit komt doordat AED's zijn ontworpen met gebruiksvriendelijke interfaces en gesproken instructies die de gebruiker door het reanimatieproces leiden. Daardoor kan iedereen een aed kopen en gebruiken.

4. Zijn er risico's verbonden aan het gebruik van een AED?

Over het algemeen zijn AED's veilig in gebruik en veroorzaken ze zelden bijwerkingen of complicaties. De potentiële voordelen van het gebruik van een AED wegen doorgaans ruimschoots op tegen de risico's.

Conclusie

De AED kan een levensreddend apparaat zijn in noodsituaties wanneer iemand een hartstilstand krijgt en het slachtoffer bewusteloos valt. De AED geeft instructies door middel van speaker en vertelt je precies hoe je moet handelen. De AED is zo gemaakt dat voor iedereen de AED te gebruiken is en waarbij je geen medische achtergrond moet hebben om de AED te kunnen gebruiken. Je kunt ze meestal vinden bij openbare plekken zoals bedrijven, sportclubs, luchthavens, winkelcentra en treinstations.

Model: 7015
Twijfelt u aan het goed functioneren van uw AED? Met een AED controle wordt uw AED weer gebruiksklaar voor op het moment dat het echt nodig is. Tijdens deze controle op lokatie (bij u ter plaatse dus) wordt de AED helemaal nagekeken aan de hand van een vastgesteld protocol. Naast de visuele controle..
€ 119,36
Excl. BTW:€ 109,50
Model: 70151
Deze AED reanimatieset, of AED Safe Set, bevat alle voorwerpen die onmisbaar zijn bij een reanimatie.Het tasje is voorzien van een klittenband sluiting. U kunt het tasje gemakkelijk aan de AED bevestigen door middel van de clip-haak. De reanimatieset bevat de volgende producten: – beade..
€ 27,23
Excl. BTW:€ 22,50
Merk: Defibtech Model: 70001
De Ophangbeugel Defibtech Lifeline AED is geschikt voor de Defibtech Lifeline AED. De ophangbeugel is eenvoudig direct aan de muur te bevestigen en kan tevens in de AED wandkast worden geplaatst. ..
€ 66,55
Excl. BTW:€ 55,00
Merk: Philips Model: 70031
De Ophangbeugel Philips HeartStart AED is geschikt voor de Philips HeartStart HS-1 AED in smalle draagtas. De ophangbeugel is eenvoudig direct aan de muur te bevestigen en kan tevens in de AED wandkast worden geplaatst. ..
€ 47,19
Excl. BTW:€ 39,00
Merk: Philips Model: 7003
De meest verkochte AED ter wereld is de Philips Heartstart HS-1 AED. Voor mensen met (heel) weinig of zelfs geen ervaring met reanimatie is dit een erg geschikte AED. Bovendien is de Philips Heartstart HS-1 een kwalitatief goede en prijstechnisch aantrekkelijke AEDPhilips HeartStart HS-1 AED..
€ 1.088,91
Excl. BTW:€ 999,00
Model: 7018
Deze universele AED wandkast inclusief alarm wordt geleverd in de kleur groen met aan de zijkanten het internationale AED-logo in het wit.De AED-kast heeft geen slot en wordt derhalve gebruikt als open systeem. De wandkast is voorzien van een magneetalarm welke in- en uitgeschakeld kan wor..
€ 180,29
Excl. BTW:€ 149,00
Merk: Zoll Model: 7008
De Zoll AED Plus is speciaal ontworpen voor de ‘’medische leek’’ met ondersteuning bij de uitvoering van de hartmassage. Het apparaat werkt automatisch en is veilig, betrouwbaar en zeer gebruiksvriendelijk. Deze AED is half automatisch. De voordelen van de Zoll AED plus. D..
€ 1.415,91
Excl. BTW:€ 1.299,00
Merk: Zoll Model: 70081
De Zoll AED Plus volautomaat is speciaal ontworpen voor de ‘’medische leek’’ met ondersteuning bij de uitvoering van de hartmassage. Het apparaat werkt automatisch en is veilig, betrouwbaar en zeer gebruiksvriendelijk. Deze AED is vol automatisch. Dit betekent dat, in tegenstelling tot de Zoll AED&n..
€ 1.415,91
Excl. BTW:€ 1.299,00
Merk: Defibtech Model: 7013
Defibtech AED- elektrodenDeze Defibtech DDP-100 AED-Elektroden zin onmisbaar voor uw AED. De AED- elektroden zijn geschikt voor de Defibtech Lifeline en Lifeline AUTO-AED. De DDP-100 elektroden zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen. We raden altijd aan om twee elektrodensets op..
€ 74,34
Excl. BTW:€ 68,20
Merk: Defibtech Model: 7000
Defibtech heeft een geheel nieuwe en zeer gebruiksvriendelijke Automatische Externe Defibrillator (AED) ontwikkeld, de LIFELINE. De LIFELINE onderscheidt zich als een uiterst betrouwbare AED met een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding.Ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen van professio..
€ 1.629,55
Excl. BTW:€ 1.495,00
Merk: Defibtech Model: 7010
Deze batterij-unit (DCF-210) heeft een stand-by levensduur van 6 jaar (geplaatst in de AED), 300 defibrillatie schokken, of 16 uur gebruikstijd. Een interne 9V Lithium batterij, met een levensduur van 1 jaar, zorgt voor de uitgebreide zelftesten.Defibtech artikelnr: DBP-2800Deze Defibte..
€ 325,91
Excl. BTW:€ 299,00
Merk: Defibtech Model: 70002
Zwarte AED draagtas voor het opbergen en meenemen van de Defibtech Lifeline AED. Deze Defibtech tas is gemaakt van stevig nylon, heeft aan de bovenkant een handvat en is voorzien van een schouderband, waardoor deze ook gemakkelijk mee te nemen is als u uw handen niet vrij heeft.D..
€ 60,50
Excl. BTW:€ 50,00
Merk: Philips Model: 7011
De Lithium-ion accu van de Philips HeartStart FRx gaat tot vier jaar en/of 200 schokken mee. Wanneer u de nieuwe accu heeft geplaatst en de AED aan zet, voert de AED vanzelf een volledige zelftest uit en bevestigt daarna de operationele status. Deze accu is geschikt voor de modellen:·  ..
€ 165,95
Excl. BTW:€ 152,25
Merk: Philips Model: 7014
Deze elektroden cassette worden in een makkelijk te gebruiken catridge-vorm geleverd. Een catridge bevat een set met elektroden en een ingebouwde trek hendel.Houdbaarheid Philips HeartStart SMARTDe Philips HeartStart Smart is twee jaar houdbaar en zal na deze tijden vervangen moeten..
€ 75,21
Excl. BTW:€ 69,00
Merk: Zoll Model: 7012
CPR-D Elektrode set is voor de Zoll AED Plus. De CPR-D Padz zijn aan elkaar verbonden, hierdoor kan tijdens de reanimatie de compressie gemeten worden. Aan de hand van deze gegevens geeft de Zoll AED plus feedback aan de hulpverlener. De hulpverlener weet dan of hij/zij in het juiste tempo reanimeer..
€ 172,77
Excl. BTW:€ 158,50
Merk: Zoll Model: 7009
·         Lithium batterijen voor de Zoll AED Plus·         Set van 10 stuks batterijen Type CR123A·         Met deze set batterijen is de Zoll AED Plus weer voor 5 ja..
€ 64,31
Excl. BTW:€ 59,00
Model: 48010
Het CPR Res-Cue Pocketmask is geschikt voor alle leeftijden en is ontworpen om bescherming te bieden aan zowel de patiënt als de hulpverlener. Het masker voorkomt direct contact met de mond, neus en het gezicht van de patiënt. Het masker is doorzichtig wat zorgt dat de kleur van d..
€ 7,20
Excl. BTW:€ 5,95
Model: 4800
Beademingsdoekje 'Kiss of Life' met eenrichtingsventiel dat besmettingsgevaar bij mond-op-mond-beademing voorkomt. Dekt het gelaat van het slachtoffer hygiënisch af. Met gebruikersinstructie op het doekje...
€ 2,18
Excl. BTW:€ 1,80
Model: 4802
Kiss of Life sleutelhanger met eenrichtingsventiel dat besmettingsgevaar bij mond-op-mond-beademing voorkomt. Dekt het gelaat van het slachtoffer hygiënisch af. De Kiss of life is voorzien van een groen opbergzakje zodat het product gemakkelijk als sleutelhanger kan worden gebruikt. Zo heb je e..
€ 3,86
Excl. BTW:€ 3,19
Model: 4801
Het latexvrije Laerdal zakmasker combineert gebruikscomfort en veiligheid wanneer een hulpverlener levensreddende ‘mond-op-masker’ beademing uitvoert. Enerzijds vergemakkelijkt het gebruik van een eenrichtingsventiel met lage resistentie het inblazen. Anderzijds beschermt de éénmalig te gebruiken 3M..
€ 24,81
Excl. BTW:€ 20,50
Model: 4840
Met een lichtgewicht aluminium frame en uitschuifbare handgrepen. Kan alleen in de breedte worden ingeklapt...
€ 241,40
Excl. BTW:€ 199,50
Model: 48405
Met een lichtgewicht aluminium frame en uitschuifbare handgrepen. Kan zowel in de lengte als in de breedte worden ingeklapt...
€ 301,90
Excl. BTW:€ 249,50
Model: 4841
Zware kwaliteit brancarddeken. De brancard deken bestaat uit 30% wol en 70% gemengde textielvezels. Het gewicht van de brancarddeken is circa 1400 gram. De afmeting van de brancard deken is 150cm x 200cm...
€ 16,40
Excl. BTW:€ 13,55
Model: 4843
De reddingsdeken is een onmisbaar onderdeel voor iedere EHBO’er, BHV’er en sportverzorger. Ook in iedere verbandtrommel dient één reddingsdeken goud zilver of meerdere reddingsdekens aanwezig te zijn. Een reddingsdeken wordt ook wel isoleerdeken genoemd omdat het de temperatuur van het slachtoff..
€ 2,00
Excl. BTW:€ 1,65
Model: 201448441
Dit veiligheidsvest voldoet aan de EN471 norm. Het veiligheidshesje bevat reflecterende strepen. Aan de voorzijde van het hesje zit een klittenbandsluiting.   ..
€ 4,50
Excl. BTW:€ 3,72
Model: 20144844
Fluoriserend oranje of geel BHV hesje met reflectiestrepen met BHV opdruk. De BHV veiligheidshesjes voldoen aan de EN-471 normen. Reflecterende banden zorgen dat de BHV-er in het donker beter zichtbaar is. Aan de voorzijde van het hesje zit een klittenbandsluiting.  ..
€ 5,99
Excl. BTW:€ 4,95
Model: 5510
Blusdeken voor het doven van verschillende soorten brand. Zeer geschikt voor vloeistofbranden en voor het inwikkelen van een persoon wiens kleding vlam heeft gevat. De blusdeken wordt geleverd in een kunststof wandhouder. Deze blusdekens voldoen aan EN:1869 norm en is dus ook geschikt voor keukenbra..
€ 28,98
Excl. BTW:€ 23,95
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 27