Menu
WINKELWAGEN

Oogspoelflessen

Introductie oogspoelfles

Een ongeluk zit in een klein hoekje, vooral op de werkplek waar veiligheid een grote prioriteit is. Het maakt niet uit welke branche je zit, het blijft cruciaal om goed voorbereid te zijn voor noodgevallen. Een handige tool om snel en effectief te werken bij mogelijk oogletsel, is de oogspoelfles.

Wat is een Oogspoelfles?

Een oogspoelfles 500 ml is een draagbare fles die specifiek is ontworpen om snel en efficiënt steriliserende vloeistof in de ogen te spoelen in geval van letsel door chemische stoffen, vuil, stof of andere gevaarlijke stoffen. Het bevat een steriele spoelvloeistof, meestal isotone natriumchloride-oplossing, die door een zachte straal het oog schoon spoelt.

Er bestaan twee verschillende oogspoelflessen.

-Steriele zoutoplossing

De steriele zoutoplossing in deze oogspoelfles is ideaal voor het wegspoelen van vuil of andere deeltjes. Het zoutgehalte van deze flessen komt overeen met natuurlijke zoutgehalte van het oog.

-PH neutraal vloeistof

De spoelflessen met een lichaam gelijk pH-neutraal vloeistof zijn ideaal tegen chemische stoffen en andere schadelijke vloeistoffen. Doordat u een neutraliserende vloeistof in het oog spuit spoel je de schadelijke stoffen weg en neutraliseer je het oog.

Hoe werkt een Oogspoelfles?

Wanneer er een ongeluk gebeurt en daarbij letsel aan het oog, wordt de oogspoelfles erbij gehaald. De dop wordt er af gedraaid en er komt een ergonomische oogschelp tevoorschijn. Deze wordt ondersteboven op het oog geplaatst met het hoofd achterover, als u in de fles knijpt komt er een zachte straal uit. Zorg dat u het oog geopend houdt, zodat de oplossing beter het oog kan bereiken. De steriele fosfaatoplossing of de pH-neutrale oogspoeling word in het oog gespoten.


1. Hoe vaak moet een oogspoelfles worden gecontroleerd en onderhouden?

Een oogspoelfles moet regelmatig worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de spoelvloeistof niet is verlopen en dat de fles zelf geen beschadigingen vertoont.

Het wordt aangeraden om regelmatig een inspectie uit te voeren en de spoelvloeistof te vervangen wanneer hij niet volledig werkt volgens de richtlijnen van de fabrikant, dit is meestal om de 1-2 jaar.

2. Zijn er specifieke richtlijnen voor het gebruik van een oogspoelfles?

Ja, het belangrijke ervan is om het juiste gebruik van de oogspoelfles te kennen. Ook is belangrijk is dat de oogspoelfles op een makkelijk bereikbare plek te vinden is, want in gevallen van nood situaties moet je er makkelijk bij kunnen. Het wordt ook aangeraden nadat er bijtende stoffen in het oog komt na de behandeling van de spoelfles langs de dokter te gaan.

Wat zit er in een oogspoelfles?

De inhoud van oogspoelflessen kan verschillen, maar de meest voorkomende oplossingen zijn:

  • Steriele zoutoplossing

  • Steriele sodium

  • Steriele fosfaatoplossing

  • Vloeistof met neutrale pH-waarde

3. Kunnen oogspoelflessen worden gebruikt voor andere doeleinden?

Oogspoelflessen zijn specifiek ontworpen voor het spoelen van ogen wanneer er vuil of een chemische stof in gekomen is. Het gebruik ervan voor andere doeleinden kan de steriliteit van de spoelvloeistof verminderen waardoor de oogspoelfles 500 ml minder effectief wordt.

Waarom Oogspoelflessen Onmisbaar Zijn

  • Snel handelen: Bij oogletsel telt elke seconde. Een oogspoelfles maakt direct handelen mogelijk, wat cruciaal is om verdere schade te voorkomen.

  • Veiligheid: Het gebruik van een oogspoelfles minimaliseert het risico op blijvende schade aan de ogen en bevordert een sneller herstel.

  • Wettelijke vereisten: Op veel werk plekken zijn de oogspoelflessen verplicht omdat deze onderdeel zijn van een veiligheidsprotocol.

Conclusie

Een oogspoelfles is een levend reddend middel dat dat deel uitmaakt van een solide veiligheidsprotocol op de werkplek. Door te investeren in een oogspoelfles waarborg je de veiligheid van je werknemers en voldoe je aan wettelijke voorschriften. Wacht niet te lang met het aanschaffen van de oogspoelflessen en voeg ze toe aan uw uitrusting. Want een kleine investering kan een groot verschil maken in noodsituaties. U kunt uw spoelflessen bestellen op onze website.

Merk: Cederroth Model: 5406
De Oogspoeling van Cederroth is te gebruiken voor het schoonspoelen van vuil en schadelijke stoffen in de ogen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk het oog te spoelen met de Oogspoelfles op het moment dat het oog in aanraking komt met schadelijke stoffen. De Eye wash van Cederroth bevat per fles 5..
€ 21,66
Excl. BTW:€ 17,90
Merk: Plum Model: 54086
De Plum Oogspoelfles 200ml is te gebruiken voor het schoonspoelen van de ogen. Het is van belang om de ogen zo snel mogelijk te spoelen nadat deze in aanraking zijn gekomen met schadelijke stoffen. In de Plum oogspoelfles zit 200ml steriele 0,9% natriumchloride oplossing, wat overeenkomt m..
€ 16,64
Excl. BTW:€ 13,75
Merk: Cederroth Model: 5407
Wandhouder t.b.v. Cederroth oogspoelfles...
€ 10,71
Excl. BTW:€ 8,85
Merk: Barikos Model: 5401
Barikos oogspoelfles inclusief oogbad inhoud 620 ml..
€ 29,65
Excl. BTW:€ 24,50
Merk: Barikos Model: 5402
Barikos wandhouder, geschikt voor één oogspoelfles...
€ 8,41
Excl. BTW:€ 6,95
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 5