Menu
WINKELWAGEN

Polstermaterialen

Polsteren is vrij vertaald het wegwerken van oneffenheden en uitsteeksels. Voor het polsteren van lichaamsdelen wordt gebruik gemaakt van polstermateriaal.

Polstermateriaal

Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor het opvullen van oneffenheden. Door het opvullen van holtes / oneffenheden bereik je dat er bij het aanbrengen van een zwachtel op iedere plaats de druk optimaal verdeeld wordt. Er zijn verschillende polstermaterialen die wij aanbieden. Platen met foam of vilt zijn veel gebruikte polstermaterialen die door fysiotherapeuten of sportverzorgers worden gebruikt.

Polstermateriaal knippen

Door het polstermateriaal te knippen kun je het voor vele toepassingen gebruiken. Door het maken van een hakje kun je de stand van het onderbeen veranderen waardoor je de achillespees ontlast. Ook het knippen van polstermateriaal in de vorm van een “o” kan ervoor zorgen dat een pijnlijk punt (blaar of eksteroog) minder wordt belast waardoor er klachtenvrij kan worden gesport. Bovendien zal het het herstel bevorderen. Ook het opvullen van een enkel voor het tapen maakt dat polstermateriaal veelvuldig wordt gebruikt in de sport.  

Gebruik polstermateriaal

Het meest gebruikte polstermateriaal is wellicht de synthetische wattenrol. Van oudsher werd hier de vette wattenrol voor gebruikt maar deze is in de loop van de jaren vervangen door de synthetische. Bij het verzwikken van een enkel wordt nog altijd gebruik gemaakt van de synthetische wattenrol in combinatie met een ideaalwindsel.

Model: 2009
Viltplaat ter bescherming en ondersteuning. De Viltplaat is gemakkelijk verknipbaar op de juiste maat. Het zelfklevend vilt is te gebruiken in combinatie met verbanden en tapes en wordt gebruikt als soepele en slipvaste applicatie op alle plekken met drukrisico. Het zelfklevend vilt voorkomt e..
€ 7,40
Excl. BTW:€ 6,79
Merk: Lohmann en Rauscher Model: 2021
Cellona vilt wordt gebruikt als soepele en slipvaste applicatie op alle plekken met drukrisico. Dit polstermateriaal voorkomt daardoor drukplekken. Biedt een aangenaam draagcomfort doordat dit polstervilt huidvriendelijk en luchtdoorlatend is. Cellona vilt is een zelf-klevend polstermateriaal vo..
€ 4,89
Excl. BTW:€ 4,49
Merk: Lohmann en Rauscher Model: 20212
Het Cellona Randpolstervilt is exact hetzelfde materiaal als Cellona Polstervilt. Het enige verschil zit hem in de afmetingen. Het Randpolstervilt zit namelijk verpakt per rol, waarvan de breedte 8 cm bedraagt. Hiermee is het Cellona Randpolstervilt, zoals de naam doet vermoeden, ideaal ter bescherm..
€ 24,07
Excl. BTW:€ 22,08
Merk: Foxx Sportscare Model: 20142010
Deze Foam Polster is hypo-allergeen en zelfklevend. De Zelfklevende foam is afgewerkt met een geweven toplaag. Dit product is geschikt voor vele vormen van van polstering, wondafdekking, hielverhogingen en als opvulling bij kleefpleisterverband. De Zelfklevend foam is verkrijgbaar in een dikte van 5..
€ 7,95
Excl. BTW:€ 7,29
Merk: Foxx Sportscare Model: 2007
De Foam kan geknipt worden tot zool of hakverhoging. De zwarte MSP foam kan ook worden gebruikt als polstermateriaal bij bandages. De MSD Foam heeft geen klevende laag, met een dikte van 0,5 of 1 cm.Afmetingen:25 x 50 x 0,5 CM25 x 50 x 1 CM ..
€ 10,50
Excl. BTW:€ 9,63
Merk: Foxx Sportscare Model: 2008
De Foam kan geknipt worden tot zool of hakverhoging. De zwarte MSP foam kan ook worden gebruikt als polstermateriaal bij bandages. De MSD Foam heeft een klevende laag, met een dikte van 0,5 of 1 cm.Afmetingen:25 x 50 x 0,5 CM25 x 50 x 1 CM ..
€ 11,17
Excl. BTW:€ 10,25
Merk: Foxx Sportscare Model: 20192
De Foxx Fleecy foam 22,5 x 45 cm is verkrijgbaar in de dikte 7 mm. Het zachte polyurethaan foam heeft een open celstructuur en het oppervlak is afgewerkt met een dunne fleece-laag. De Foxx Fleecy foam heeft een huidvriendelijke, hypoallergeen zelfklevende laag. De polyurethaan foam wordt v..
€ 5,45
Excl. BTW:€ 5,00
Merk: Essity Model: 2004
Leukotape Foam bestaat uit een flexibele, 4mm dikke laag schuimrubber die aan één zijde is afgewerkt met textiel. Het biedt een effectieve bescherming tegen overmatige druk bij drukplekken en onder alle soorten verbanden. De Leukotape Foam is eenvoudig op maat te knippen. De genoemde prijs is per fo..
€ 3,43
Excl. BTW:€ 3,15
Merk: Lohmann en Rauscher Model: 20142006
Het Komprex Kompres is voorgevormd schuimrubber wat gebruikt kan worden voor compressietherapie, ter ondersteuning bij functionele zwachtels en voor polstering van verbanden en spalken. Het Kompres Schuimrubberkompres bestaat uit 100% synthetische latex, heeft een fluweelzacht oppervlak en is lu..
€ 2,74
Excl. BTW:€ 2,51
Merk: Lohmann en Rauscher Model: 2005
De Komprex Schuimrubberzwachtel kan op maat worden geknipt. Het schuimrubber kan worden gebruikt voor compressietherapie, ter ondersteuning bij functionele zwachtels en voor polstering van verbanden en spalken. De schuimrubberzwachtel bestaat uit 100% synthetische latex, heeft een fluweelzacht opper..
€ 8,56
Excl. BTW:€ 7,85
Merk: Foxx Sportscare Model: 2028
De Foxx Heel & Lace Pads (250 stuks) zijn dunne velletjes van witte foam. Door de Foxx Heel & Lace Pads op gevoelige plaatsen te gebruiken, wordt de wrijving aanzienlijk verminderd. De pads hebben een formaat van 7,5 x 7,5 x 0,1 cm...
€ 6,92
Excl. BTW:€ 6,35
Merk: Mueller Model: 20293
Heel & Lace Pads zijn dunne velletjes van wit foam. De Heel en Lace Pads worden gebruikt voor bescherming van gevoelige plaatsen aan de voet, waardoor de wrijving van de schoen aanzienlijk verminderd. De Mueller Heel & Lace Pads zijn te bestellen per 100 stuks, per rol van 1000 stuks en per ..
€ 3,27
Excl. BTW:€ 3,00
Model: 20021
De structuur van deze wattenrol is soepel en heeft een uitstekende polsterwerking, die langdurig behouden blijft. Het materiaal is vormvast, wat aanleggen vergemakkelijkt. Synthetische watten voorkomen drukplaatsen, zowel onder synthetische- als onder gipsverbanden. De poreuze watten op rol hebben e..
€ 0,94
Excl. BTW:€ 0,86
Merk: Essity Model: 2000
De structuur van synthetische watten is soepel en heeft een uitstekende polsterwerking, die langdurig behouden blijft. Het materiaal van de synthetische watten is vormvast, wat aanleggen vergemakkelijkt. Soffban Synthetische watten voorkomen drukplaatsen, zowel onder synthetische- als onder gipsverb..
€ 1,47
Excl. BTW:€ 1,35
Model: 20141601
Witte watten worden gebruikt om wonden schoon te maken. Voorzie daarvoor een stukje van de witte watten met desinfectiemiddel. Vervolgens bedekt u de wond met een (vet) gaasje zodat de watten niet direct op de wond liggen. De verbandwatten voorkomen dat er wondvocht of bloed door het verband lek..
€ 0,60
Excl. BTW:€ 0,55
Merk: Foxx Sportscare Model: 20212020
Foxx Vilt 20 x 29 cm is een viltplaat verkrijgbaar in twee dikten: 4 mm en 6 mm. De witte viltplaat van Foxx is een polstermateriaal van polypropyleen viscose polyester. Wit vilt wordt gebruikt ter ondersteuning en bescherming. De Foxx Vilt plaat is eenvoudig op maat te maken met een schaar. He..
€ 5,45
Excl. BTW:€ 5,00
Merk: Foxx Sportscare Model: 20212017
De Foxx Blackfoam 20 x 29 cm is verkrijgbaar in twee verschillende dikten; 0,3 cm en 0,6 cm. Het zelfklevende Foam Zwart is te vormen als hakverhoging of als zool. De Foxx Blackfoam kan ook gebruikt worden als polstermaterialen bij bandages. ..
€ 6,49
Excl. BTW:€ 5,95
Foxx Contourfoam niet-klevend Foxx Contourfoam niet-klevend
-28 %
Merk: Foxx Sportscare Model: 20232018
De Foxx Contourfoam is een niet-klevende foam, die gebruikt wordt om de druk op lichaamsdelen te verdelen. De Foxx Contourfoam past zich aan naar de lichaamsvorm en is gemaakt van open-cel urethaan foam. Het zachte oppervlakte maakt de contour foam ideaal voor het gebruik bij blaren en andere wonden..
€ 7,50 € 10,36
Excl. BTW:€ 6,88
Merk: Foxx Sportscare Model: 20232018
De Foxx Contourfoam is een zelfklevende foam, die gebruikt wordt om de druk op lichaamsdelen te verdelen. De Foxx Contourfoam past zich aan naar de lichaamsvorm en is gemaakt van open-cel urethaan foam. Het zachte oppervlakte maakt de contour foam ideaal voor het gebruik bij blaren en andere wonden...
€ 10,36
Excl. BTW:€ 9,50
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 19