Menu
WINKELWAGEN

Oppervlaktereiniging

Oppervlaktereiniging: Het Belang van een Schone Omgeving

Fysiotherapeuten weten hoe belangrijk het is om een schone en hygiënische omgeving te handhaven in de fysiopraktijk. Oppervlaktereiniging is een essentieel onderdeel van dit proces, maar soms kan het lastig zijn om te weten welke methoden en materialen het meest effectief zijn. Het brede assortiment aan verschillende producten voor het desinfecteren van voorwerpen, de huid etc. maakt het mogelijk dat het op uw situatie kan toegepast worden.

Waarom Oppervlakte Reiniging Essentieel is

Het behouden van een schone werkomgeving is van belang voor een professionele uitstraling, maar draagt ook bij aan de gezondheid en veiligheid van medewerkers en patiënten. Het gebruik van desinfectiemiddelen en dergelijke producten maakt het verschil in oppervlaktereiniging. Er zijn meerdere redenen waarom reinigingsmiddelen een hoge prioriteit moeten hebben bij fysiotherapiepraktijken:

  1. Besmettingspreventie: Oppervalkte reiniging helpt het verspreiden van ziektekiemen, schimmels, bacteriën en virussen te voorkomen. In een omgeving als een fysiotherapie praktijk, waar veel mensen samenkomen, is het onschadelijk maken van dergelijke micro organismen van cruciaal belang. Naast het ontsmetten van voorwerpen is het ontsmetten van handen ook belangrijk. Het wassen van de handen met water of handalcohol verwijdert viezigheid en voorkomt verspreiding.

  2. Veiligheid: Doordat reinigingsmiddel vet en ander vuil kan verwijderen, wordt het risico op uitglijden en vallen vermindert nadat vloeistoffen of vuil gemorst is. Dit is vooral belangrijk in ruimtes waar patiënten oefeningen doen of behandelingen ondergaan.

  3. Professionele uitstraling: Een schone omgeving leidt tot een positieve indruk bij patiënten en laat zien dat hygiëne en oog voor detail belangrijke kenmerken zijn voor de fysiotherapiepraktijk.

Effectieve Oppervlakte Reinigingstechnieken en -Materialen

Het belang reinigingsmiddel is duidelijk en spreekt eigenlijk voor zich. Er zijn verschillende effectieve technieken en desinfectiemiddelen waar gebruik van gemaakt kunnen worden om een schone omgeving te waarborgen:

  • Gebruik van desinfectiemiddel: Van desinfecterende handzeep en desinfecterende handgel tot een liter alcohol. Het gebruik van het beste desinfectiemiddel zal leiden tot het verwijderen van vuil en doden van bacteriën. Het desinfecteren met desinfectans kan op de intacte huid, zolang de handleiding van het product gevolgd wordt.

  • Microvezeldoeken: Met behulp van microvezeldoeken kan vuil verwijderen en opnemen, zonder dat hier chemicaliën of andere desinfectiemiddelen nodig zijn. Dit product is een geschikt artikel, gezien deze herbruikbaar en milieuvriendelijk zijn.

  • Stoomreinigers: Stoomreinigers zijn zeer effectief voor het ontsmetten en desinfecteren van harde oppervlakken, zoals vloeren, tegels en behandeltafels. Deze producten zijn handig doordat de hoge temperatuur van de stoom doodt bacteriën en virussen zonder dat er chemicaliën nodig zijn.

  • Alcoholhoudende doekjes: Het verspreiden van virussen wordt vermeden wanneer desinfectiemiddelen als alcoholdoekjes gebruikt worden na een behandeling. Alcoholhoudende doekjes zijn handig voor het reinigen van kleine oppervlakken, zoals fitness apparatuur en andere accessoires. De alcohol doekjes drogen snel en laten geen residu achter.

1. Hoe vaak moet ik oppervlakken reinigen in mijn fysiotherapiepraktijk?

Het wordt aanbevolen om oppervlakken meerdere keren per dag te reinigen, vooral na elke behandelingssessie en wanneer er zichtbaar vuil of gemorste vloeistoffen zijn.

2. Moet ik speciale voorzorgsmaatregelen nemen bij het reinigen van fitnessapparatuur?

Ja, bij het reinigen van fitnessapparatuur is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de reinigingsoplossing geschikt is voor het materiaal en dat deze volledig droog is voordat patiënten het weer gebruiken om uitglijden te vermijden.

3. Welke oppervlakken in mijn praktijk moeten het meest worden gereinigd?

De meest essentiële oppervlakken die regelmatig moeten worden gereinigd, zijn behandeltafels, deurklinken, wachtruimtes, fitnessapparatuur en sanitaire voorzieningen.

4. Welke ontsmettingsmiddelen kan ik het beste gebruiken?

De keuze voor de ontsmettingsmiddelen is afhankelijk van het gebruik van de middelen. Desinfectans en andere ontsmettingsmiddelen hebben specifieke doeleinden. Zo mag een liter alcohol alleen op de intacte huid gebruikt worden, en kan gebruik op een gevoelige huid dus tot klachten leiden. Hiervoor dienen mensen de gebruiksaanwijzing te raadplegen. Praktisept is bijvoorbeeld een heel geschikt middel voor oppervlaktereiniging. Het beste ontsmettingsmiddel is gebaseerd op het doel waarvoor het middel gebruikt gaat worden.

Conclusie: Een Schone Praktijk is een Gezonde Praktijk

Oppervlakte reiniging is een cruciaal onderdeel van het onderhouden van een hygiënische en veilige omgeving in de fysiopraktijk. Het regelmatig reinigen en desinfecteren van oppervlakten en de huid kan de verspreiding van bacteriën voorkomen, waardoor de veiligheid van patiënten en medewerkers gewaarborgd worden. Het gebruik van effectieve schoonmaak technieken en middelen op veelgebruikte oppervlakten zorgt ervoor dat het desinfecteren makkelijker gaat.

Merk: Dettol Model: 39092
Dettol heeft een snelle en aanhoudende bacteriën dodende werking ten opzichte van een groot aantal pathogene micro-organismen, zowel gram-positieve als gram-negatieve bacteriën, gisten en schimmels. Dettol behoudt de werkzaamheid in aanwezigheid van organisch materiaal of zeepresten. Dettol, in de ..
€ 11,94
Excl. BTW:€ 10,95
Merk: Dettol Model: 3909
Dettol Pharma vloeibaar ontsmettingsmiddel is een geconcentreerd ontsmettingsmiddel dat bacteriën doodt en bescherming biedt tegen bacteriën en gisten. Verwijdert 99,9% van de bacteriën o.a. MRSA, E-Coli, Salmonella, listeria en gisten. Hoe te gebruiken1 dop = 20 mlPuur/onverdund te gebrui..
€ 19,89
Excl. BTW:€ 18,25
Merk: Chemodis Model: 39451
Een uitstekend reinigingsmiddel voor de dagelijkse hygiëne in uw praktijk. Praktisept heeft een goede ontvettende werking en een anti-statisch effect. Ideaal voor het tussentijds reinigen van uw behandeltafel...
€ 55,54
Excl. BTW:€ 45,90
Merk: Chemodis Model: 3945
Een uitstekend reinigingsmiddel voor de dagelijkse hygiëne in uw praktijk. Praktisept heeft een goede ontvettende werking en een anti-statisch effect. Ideaal voor het tussentijds reinigen van uw behandeltafel...
€ 8,46
Excl. BTW:€ 6,99
Merk: Reymerink Model: 3925
Alcohol 70 procent wordt gebruikt om de huid te reinigen, instrumenten te desinfecteren en oppervlakken mee schoon te maken. De gedenatureerde alcohol wordt daarom vaak gebruikt bij het desinfecteren van de huid voor een dry needling behandeling. Naast de Gedenatureerde Alcohol kunt u bij ons o..
€ 9,50
Excl. BTW:€ 7,85
Merk: Reymerink Model: 39262021
Alcohol 80% wordt gebruikt om instrumenten, huid en opervlakken mee te reinigen en schoon te maken. De Alcohol mag alleen op een intacte huid worden gebruikt.Veiligheidsvoorschriften Podior 80%-          Niet geschikt voor consumptie. Inname van A..
€ 9,50
Excl. BTW:€ 7,85
Kimtech Tissues (280 stuks) Kimtech Tissues (280 stuks)
-30 %
Model: 4815
De Kimtech Science Tissues zijn gemaakt van pure cellulosevezels en zijn ideaal voor reinigingen in de gezondheidssector en laboratoria. De doekjes zijn pluisvrij en kunnen de fijnste deeltjes van kwetsbare oppervlakken verwijderen. Door het hoge absorptievermogen zijn de Kimtech Tissues prettig ..
€ 4,19 € 5,95
Excl. BTW:€ 3,46
Merk: Romed Model: 39381
Deze Alcoholdoekjes zijn geïmpregneerd met alcohol en zijn per stuk verpakt. De Alcoholdoekjes zijn speciaal ontworpen om gladde en niet-poreuze oppervlakken als ook medisch materiaal te reinigen en voor tussentijdse desinfectie van kleine oppervlakken. ..
€ 3,01
Excl. BTW:€ 2,49
Merk: Romed Model: 3938
Romed hygiënische reinigingsdoekjes, 20x11cm, 80% ethanol 5% isopropanol en water, per 110 doekjes in een dispenser...
€ 5,99
Excl. BTW:€ 4,95
Merk: Reymerink Model: 392526
De pomp zorgt ervoor dat u snel en eenvoudig de juiste hoeveelheid alcohol uit de jerrycan van 5 liter kan pompen. Heeft u liever een tapkraan in plaats van deze pomp, hebben we deze ook voor u! Zowel verkrijgbaar voor de 70% als de 80% uitvoering...
€ 10,29
Excl. BTW:€ 8,50
Merk: Reymerink Model: 39262
Tapkraan alcohol is een kraan voor een jerrycan van 5 liter.  Het uitschenken van alcohol zonder morsen wordt vereenvoudigd. Eenvoudig op een 5liter jerrycan te draaien en vervolgens zonder morsen verdelen in kleinere hoeveelheden...
€ 9,08
Excl. BTW:€ 7,50
Merk: Tork Model: 48176
Tork Facial Tissues zijn zeer zachte gezichtsreinigingsdoekjes in een kartonnen dispenserdoos...
€ 3,01
Excl. BTW:€ 2,49
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 12