Menu
WINKELWAGEN

Verbanden

Een windsel is een opgerold verbandje dat gebruikt wordt om iets te fixeren of om druk uit te oefenen. Een windsel en een zwachtel zijn twee woorden die veel door elkaar heen gebruikt worden. Een zwachtel is een iets sterker verband en wordt om die reden vaker voor compressie gebruikt, terwijl een windsel vaker in combinatie met fixerende verbanden wordt gebruikt.

Buisverband en netverband

Er zijn verschillende soorten verbanden. Zo bieden wij buis-, net- en snelverband aan. Ook traumazwachtels, verbandwatten en windels aan.

Snelverband

Buisverbanden bieden verschillende mogelijkheden. Zo wordt buisverband toegepast bij verrekking van banden en pezen, oedeem, spataderen en na gipsbehandeling. Netverbanden zijn zeer geschikt voor het vastmaken van verbanden zonder fixatiemiddelen.

Traumazwachtel

Snelverband is een combinatie van een wondkussen en een zwachtel in één. Zoals het woord al aangeeft, kun je met snelverband vlug een wond fixeren. Het is bedoeld om snel een bloedende wond af te dekken. Het wondverband absorbeert het bloed, terwijl de zwachtels zorgen dat het verband goed blijft zitten door de druk die op de wond wordt uitgevoerd.

Verbandwatten

De traumazwachtel, ook wel emergency bandage of noodverband genoemd, kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid. De traumazwachtel zorgt, veel meer nog dan snelverband voor een goede compressie op de wond. De drukklem van de zwachtel zorgt namelijk voor veel meer druk dan iedere, andere zwachtel in ons assortiment.

Windsels

Verbandwatten kunt u gebruiken voor het reinigen en desinfecteren van de huid rondom een wond. Door bijvoorbeeld het ontsmettingsmiddel aan te brengen op een pluk watten. De verbandwatten kunnen ook gebruikt worden als extra absorptiemateriaal bij een bloedende wond. Leg de verbandwatten bovenop een gaaskompres en leg dit wast met een steunwindsel, verbandklem of hechtpleister.