Menu
WINKELWAGEN

Tabourets

Tabourets, of zadelkrukken, zijn een essentieel onderdeel van de inrichting van elke fysiotherapiepraktijk. Deze zadelkrukken bieden niet alleen comfort voor de therapeut, maar dragen ook bij aan een efficiënte en ergonomische werkomgeving. In dit artikel bespreken we de voordelen van ergonomische zadelkrukken, geven we tips voor het kiezen van de juiste zadelkruk, en beantwoorden we veel gestelde vragen over dit veelzijdige product.

Waarom Zadelkrukken onmisbaar zijn in de Fysiotherapie

Zadelkrukken zijn ontworpen om flexibiliteit en mobiliteit te bieden aan fysiotherapeuten tijdens bepaalde behandelingen. Een goede ergonomische zadelkruk ondersteunt een gezonde houding en voorkomt lichamelijke klachten door langdurig zitten of ongunstige werkhoudingen. Hier zijn enkele redenen waarom ergonomische zadelkrukken onmisbaar zijn in een fysiotherapiepraktijk.

  • Ergonomisch ontwerp: Zadelkrukken zijn vaak in hoogte verstelbaar, waardoor ze aanpasbaar zijn aan de ideale werkhoogte voor verschillende behandelingen.

  • Mobiliteit: Dankzij de wielen kunnen therapeuten zich gemakkelijk rondom de patiënt bewegen zonder hun houding te verstoren. Dit zorgt voor een constante rechte houding van de patiënt

  • Comfort: De zitting van een zadelkruk is meestal gepolsterd, wat zorgt voor extra comfort tijdens langdurige behandelingen in de zitting. Een goede zithouding

  • Ruimtebesparend: Zadelkrukken zijn compact, makkelijk te verplaatsen en nemen weinig ruimte in beslag wat zorgt voor meer bewegingsvrijheid in uw kantoor, praktijk of thuiswerkplek. Dit is vooral nuttig in kleine behandelruimtes waar elke vierkante meter telt. De zadelkruk kan gemakkelijk onder een behandeltafel worden geschoven wanneer ze niet in gebruik zijn, hierdoor neemt de zadelkruk weinig ruimte in beslag en kan de werkvloer optimaal benut kan worden.

Hoe Kies Je de Juiste Tabouret voor Jouw Praktijk?

Het kiezen van de juiste zadelkruk is cruciaal voor het comfort en de efficiëntie van de fysiotherapeut. Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen bij de aanschaf van een zadelkruk:

1. Ergonomische eigenschappen

Zoek naar een zadelkruk die in hoogte verstelbaar is en voorzien is van een zadelzitting of een anatomisch gevormde zitting. Dit helpt om een natuurlijke en juiste zithouding te bevorderen wat de juiste ondersteuning in de optionele rugleuning bied voor de onderrug en de rug in zijn geheel: zo voorkomt u rugklachten. Zorg voor de stimulatie van een actieve houding: een actieve zithouding is erg belangrijk.

2. Materiaal en duurzaamheid

Kies voor een ergonomische kruk die gemaakt is van hoogwaardige materialen en uitstekende kwaliteit. Een stevige basis en duurzame wielen zijn essentieel voor langdurig gebruik tijdens lange dagen. Daarnaast is het belangrijk dat de bekleding van de kruk bestand is tegen slijtage en eenvoudig te reinigen is.

3. Mobiliteit en stabiliteit

Controleer of de zadelkruk gemakkelijk beweegt en tegelijkertijd stabiel blijft. Wielen met een goede rolweerstand en een stabiele voet zijn belangrijk om veilig en efficiënt zittend te kunnen werken.

4. Aanvullende functies

Sommige zadelkrukken komen met extra functies zoals rugleuningen, voetsteunen of een kantelmechanisme. Deze extra's kunnen bijdragen aan extra comfort en ondersteuning tijdens behandelingen.

Wat is het verschil tussen een goede ergonomische zadelkruk en een gewone zadelkruk?

Een ergonomische zadelkruk is specifiek ontworpen voor professioneel gebruik, met kenmerken zoals hoogteverstelling, wielen voor mobiliteit, een groot zadel en hebben vaak een ergonomische zitting. Zo kun je de juiste hoogte van de stoel instellen die past bij de lichaamslengte van de persoon, deze specificaties van dit product hebben vaak de voorkeur bij professionele fysio's. Een gewone kruk mist meestal deze gespecialiseerde functies en is minder geschikt voor langdurig en intensief gebruik in een fysiotherapieomgeving.

Is mijn ergonomische zadelkruk geschikt voor de meeste behandelingen?

Een ergonomische zadelkruk is ontworpen om de natuurlijke zithouding te bevorderen en lichaamsklachten zoals rugklachten te verminderen, waarbij een rugleuning de onderrug zal ondersteunen, en waardoor het een uitstekende keuze is voor de meeste behandelingen in een fysiotherapiepraktijk. De zadelkruk is bijzonder geschikt voor langdurige behandelingen waarbij de therapeut veel zit. Omdat de patiënt bij een zadelkruk niet vast zit zoals in een stoel is het ook uitermate geschikt voor behandelingen waarbij een bepaalde beweging gevraagd wordt. Daarnaast biedt de verstelbare hoogte flexibiliteit, zodat je de kruk kunt aanpassen aan verschillende behandelingsposities en -hoogtes, wat essentieel is voor het uitvoeren van een breed scala aan therapieën.

Hoe onderhoud ik mijn ergonomische zadelkruk?

Om de levensduur van je ergonomische zadelkruk te verlengen, is regelmatig onderhoud van groot belang. Reinig de bekleding met milde reinigingsmiddelen en controleer periodiek de wielen en de hoogteverstellingsmechanismen op slijtage. Vervang versleten onderdelen tijdig om ongelukken te voorkomen.

Zijn er ergonomische zadelkrukken met specifieke eigenschappen voor bepaalde behandelingen?

Ja, er zijn krukken met specifieke eigenschappen zoals zadelzittingen met een rugleuning voor een juiste houding, en krukken met extra brede zittingen voor meer stabiliteit, zitbreedte en ruimte voor beweging die zorgen voor de juiste zithouding bij een behandeling. Afhankelijk van de aard van de behandelingen die je uitvoert, kun je een ergonomische zadelkruk kiezen die het beste aansluit bij jouw behoeften. Er kan weldegelijk een verschil zitten in de producten die de fabrikanten van de zadelkruk aanbieden.

Conclusie: Investeer in Kwalitatieve Zadelkrukken voor een Efficiënte Praktijk

Ergonomisch zijn meer dan alleen zitmeubels; ze zijn een investering in het welzijn van de fysiotherapeut en de kwaliteit van de zorg die aan patiënten wordt geboden. Door te kiezen voor een ergonomische zadelkruk, een duurzame en flexibele zadelkruk, creëer je een werkomgeving die zowel comfortabel als professioneel is. Overweeg bij de aanschaf de genoemde factoren zoals ergonomie, materiaal, mobiliteit en aanvullende functies om de beste keuze te maken.

In de dynamische wereld van fysiotherapie is het essentieel om de juiste hulpmiddelen te gebruiken. Een goede zadelkruk kan een groot verschil maken in de dagelijkse praktijkvoering, het voorkomen van lichamelijke klachten zoals rugklachten, en het verhogen van de efficiëntie. Investeer in kwaliteit en kies voor comfort en gemak met de juiste zadelkruk en zie hoe je werkplek floreert.

En als laatste punt: de onderhoud. De onderhoud van de zadelkruk mag zeker niet onderschat en vergeten worden. Regelmatig reinigen en controleren van de zadelkruk, de rugleuning en de gehele stoel garanderen een lange levensduur en behouden de ergonomische voordelen van het product. Door aandacht te blijven besteden aan zowel het kiezen als onderhouden van je zadelkruk zorg je voor een optimale werkomgeving die zowel jou als je patiënten ten goede zal komen. Met deze investering in ergonomische en kwalitatieve zadelkrukken kun je je volledig concentreren op waar het echt om draait: het bieden van de best mogelijke zorg aan alle patiënten.

Nu in ons assortiment

De ergonomische zadelkruk is een van onze nieuwste producten en is vanaf nu te vinden in ons assortiment.

Model: 46109
Deze badstof hoes voor de tabouret zorgt ervoor dat uw kruk schoon blijft. Dankzij de elastische banden blijft de tabourethoes goed zitten. De badstofhoes voor de seat is uitwasbaar. ..
€ 13,92
Excl. BTW:€ 11,50
Model: 4721
De Tabouret Easyseat de Luxe is een professionele werkkruk met een ronde vlakke zitting. Deze tabouret is geschikt voor elk type vloer door de semi soft zwenkwielen. De Easyseat de Luxe is makkelijk traploos in hoogte verstelbaar door de bedieningshendel aan de onderkant van de stoel. Verder is..
€ 107,69
Excl. BTW:€ 89,00
Model: 4720
Momenteel enkel in WIT leverbaar, zwart weer verwacht medio mei 2024.De Ponyseat de luxe is een professionele ergonomische werkkruk voor een goed zitcomfort door middel van de zadel gevormde zitting, met soft Touch bekleding. Door de zadel gevormde zitting creeert de ponyseat een actieve houding met..
€ 143,99
Excl. BTW:€ 119,00
Model: 47212
De Tabouret Zwart is een zeer goede kwaliteit kruk. De Tabouret Zwart is voorzien van een chromen kruisvoet en een chromen gasveer. De Tabouret Zwart biedt comfort en stabiliteit aan iedereen.AFMETINGEN-Hoogte 49-69 CM- De zitting heeft een Diameter van 39 CM en een dikte van 5 CMGEWICHTHet gewicht ..
€ 139,15
Excl. BTW:€ 115,00
Merk: Mediart-Judan Medical BV Model: 47205
Deze zadelkruk is ideaal voor dagelijkse werkzaamheden waarbij bewegingsvrijheid en snel wenden en keren belangrijk zijn. Door de vormgeving is een gezonde en natuurlijke zithouding gegarandeerd. De zadelkruk is zeker geschikt voor intensief en langdurig gebruik. De zadelkruk is uitgerust met e..
€ 129,95
Excl. BTW:€ 107,40
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 5