Menu
WINKELWAGEN

Snelverbanden

Snelverband is een combinatie van een wondkussen en een zwachtel in één. Zoals het woord al aangeeft, kun je met snelverband vlug een wond fixeren. Het is bedoeld om snel een bloedende wond af te dekken. Het wondverband absorbeert het bloed, terwijl de zwachtels zorgen dat het verband goed blijft zitten door de druk die op de wond wordt uitgevoerd.

Soorten snelverband

In ons assortiment hebben we twee soorten snelverband; het Hollandse en Internationale model. Het Hollandse model bestaat uit een opgevouwen gaaskompres met twee hydrofiele windsels aan de zijkanten. Het Hollandse model wordt ook wel het uitklapbare snelverband genoemd. Het Hollandse model is verkrijgbaar in drie maten, afhankelijk van de grootte van de wond.

Het internationale snelverband wordt ook wel het gerolde model genoemd. Het grote verschil met het Hollandse model is de plaats waar het gaaskompres zich bevindt. Bij het internationale model bevindt zich het gaaskompres aan het begin van het verband, waarna je de bandages over het gaaskompres heen wikkelt, zodat het goed blijft zitten.

Nummers en Maten Snelverband

Snelverband zit standaard in alle verbandtrommels en dient steriel, heel en droog verpakt te zijn voordat het gebruikt mag worden. Ook staat er een houdbaarheidsdatum op de verpakking, die niet overschreden mag worden. Zowel het Hollandse als het Internationale snelverband hebben drie groottes, die worden aangeduid met een nummer. Nummer 1 is het kleinste verband, terwijl nummer 3 de grootste afmeting heeft.

Model: 1501
Bij het Snelverband Hollands Model is het gaaskompres, waarmee de wond wordt afgedekt, bevestigd in het midden van het verband. Dit houdt in dat u, na het plaatsen van het gaaskompres, het verband via twee kanten om de wond wikkelt, zodat het kompres goed blijft zitten. U sluit het Snelverband Ho..
€ 1,08
Excl. BTW:€ 0,99
Model: 1507
Met een snelverband internationaal kan een verwonding snel en steriel worden afgedekt. Het snelverband is dekverband en fixatiezwachtel ineen. Het gaaskompres wordt op de verwonding gelegd waarna met de zwachtel het kompres kan worden gefixeerd. Het snelverband bestaat uit een gaaskompres en een opg..
€ 0,97
Excl. BTW:€ 0,89
Model: 1506
Het wondsnelverband is een onmisbaar onderdeel van de verbanddoos. Het wordt ingezet als eerste hulp verbandmiddel voor snelle afdekking van bloedende wonden. Door de hechtpleisterstrips aan beide zijden van het fixatiewindsel is het verband snel en eenvoudig vast te zetten...
€ 1,19
Excl. BTW:€ 1,09
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 3