Uw winkelwagen is leeg!
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?
Categorieën

Gips

Gips

Gips wordt voor allerlei doeleinden gebruikt. Van een gipsplaat in de bouw tot een gipsen been. Ook in de kunstwereld is het een veel gebruikt materiaal.

Gips

De scheikundige naam is Calcium-sulfaat. De aardkorst bijvoorbeeld bestaat voor meer dan 3% uit calcium. Als je gips in poedervorm mengt met water ontstaat een chemische reactie waardoor het hard wordt. Deze harde massa is bij iedereen bekend onder de naam gips.  Verder bevat gips  kristalwater. Dit kristalwater is een brandvertrager. Hierdoor wordt het vaak toegepast in de bouw.

Waarom gips

In de medische wereld wordt gips gebruikt om breuken en verstuikingen te fixeren. Behalve dat gips licht is, is het ook een relatief zacht materiaal. Je kunt er met een nagel gemakkelijk een beschadiging in maken. Dit betekent dat een nagel dus harder is dan gips. Hierdoor is het dragen van gips dus nog relatief comfortabel omdat het licht en zacht is.  

Gips als kunst

In de kunst wordt vaak gebruik gemaakt van gips. Afgietsels van beelden worden er van gemaakt en er worden ook eenmalige mallen van gemaakt.

Lijst Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Het cellona gipsverband van lohmann en Rausscher is veelzijdig en wordt gekenmerkt door zijn hoge co..
€ 11,53
Excl. BTW: € 10,58
X-Lite is een uniek driedimensionaal laag thermoplastisch vormbaar materiaal. Dit kunststof wor..
€ 22,93
Excl. BTW: € 18,95
Back to Top
Loading...