Menu
WINKELWAGEN

Zwachtels

Wij bieden u een ruim assortiment zwachtels aan. Wij hebben zwachtels van de merken Lohmann en Rausscher en BSN Medical. Sportverzorgers en fysiotherapeuten maken hier veel gebruik van. Deze worden namelijk gebruikt om druk uit te oefenen of om iets te fixeren. In ons assortiment bieden wij bandages aan van verschillende afmetingen. Ook zit er een verschil in een lange rek bandage of een korte rek bandage.

Gebruik van zwachtels

Bandages worden onderverdeeld in korte rek zwachtels en lange rek zwachtels. Een korte zwachtel is beperkt uit te rekken en stopt dan.  Dit wordt voornamelijk gebruikt bij intacte spieren en zorgt voor een optimale ondersteuning en geeft een zo min mogelijke bewegingsbeperking. Een lange rek zwachtel rekt langer uit en oefent een grote kracht uit door het aangespannen elastisch materiaal. De elastische verbanden ondersteunen de spierpompfunctie in het desbetreffende deel van het lichaam dat ondersteund moet worden door het verband.

Brand: BSN Medical Model: 1101
Een compressiewindsel dient het ontstaan van veneuze of geringe lymfatische zwelling te verhinderen, maar tevens bestaande odeem reduceren. Compridur combineert de ideale drukwerking van een korte rekzwachtel (lage rustdruk bij hoge werkdruk) met de voordelen van een lange rekzwachtel. De spierpompw..
€ 6,65
Excl. BTW:€ 6,10
Brand: Lohmann en Rausscher Model: 20141105
Op grond van lange rek kunnen de Dauerbinde K ‘’zwaar’’ gevarieerd worden toegepast en is een gedoseerde druk realiseerbaar. De zwachtels zijn daarom bijzonder geschikt als steun ontlastend verband, onder andere bij distorsies, contusie, en luxaties in de traumatologie en sportgeneeskunde. Deze zwac..
€ 9,10
Excl. BTW:€ 8,35
Brand: BSN Medical Model: 20141125
Gebruik Elodur Windsel:Elodur Windsel lange rek, is een krachtig compressie zwachtel. Door de bandageertechniek te variëren kan de compressie naar wens worden gedoseerd. Elodur biedt een krachtige compressiedruk bij rust en is erg huidvriendelijk. Dit komt omdat het voor 94% uit katoen en 6% ela..
€ 11,94
Excl. BTW:€ 10,95
Brand: Lohmann en Rausscher Model: 201411129
Stevige compressie van de extremiteiten in de flebologie. Pre-, per- en postoperatieve trombose-profylaxie. Ondersteuning en ontlasting bij distorsies en contusies. Ondersteuning bij sport. Behandeling van tendosynovitis. Fixeren van spalken. “Ideaalwindsel zijn luchtdoorlatend en huidvriendeli..
€ 1,96
Excl. BTW:€ 1,80
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 4