Menu
WINKELWAGEN

Zelfklevende bandages

Een zelfklevende bandage kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Allereerst wordt het binnen de sport vaak als onderlaag voor de sporttape gebruikt. Deze onderlaag wordt ook vaak met Underwrap aangelegd. Het nadeel van Underwrap is echter dat het iets makkelijker plooit dan een zelfklevende bandage, wat van dikker materiaal gemaakt is. De onderlaag zorgt ervoor dat de huid wordt beschermd tegen de lijm van de sporttape, die een allergische reactie of irritatie kan veroorzaken.

Zelfklevende bandage als compressiemiddel

Naast het feit dat de zelfklevende bandage als onderlaag voor tape gebruikt kan worden, is het ook mogelijk om de bandages te gebruiken als compressiemiddel. Wanneer uw enkel gezwollen is of een ander lichaamsdeel gefixeerd moet worden, kunt u dat doen met een zelfklevende bandage. Doordat de bandage “op zichzelf kleeft” kunt u de bandage makkelijk om het lichaamsdeel wikkelen dat gefixeerd moet worden. De mate van compressie is afhankelijk van de dikte van de zelfklevende bandage. Deze bandages zijn erg multifunctioneel, aangezien ze ook gebruikt kunnen worden voor als wondverband over een steriel gaasje of bij het op zijn plek houden van een Hot/Cold pack.

Zelfklevende bandages in ons assortiment

We hebben in ons assortiment vier verschillende zelfklevende bandages. De meest bekende is de Gazofix van het merk BSN. Deze bandage is te gebruiken als ondertape en als compressiebandage. Een goed alternatief voor Gazofix is de Haftelast van het merk Lohmann & Rausscher. Daarnaast verkopen we ook goalkeeper tape, die vanzelfsprekend gebruikt wordt door keepers om hun polsen en vingers te beschermen. Ook de Klinifix Cohesive wordt alleen gebruikt als compressiebandage. Het materiaal is namelijk dikker dan bij de Gazofix en Haftelast, waardoor deze zelfklevende bandage minder geschikt is om als ondertape te gebruiken.

Merk: Foxx Sportscare Model: 20211404
Foxxotex is zelfklevend bandage, gemaakt van katoen en polyamide. Hierdoor is het elastische fixatiebandage voor een langere tijd te dragen.Foxxotex hecht niet aan haren of de huid, waardoor deze geschikt is als fixatiewindsel of onderlaag bij het tapebandages. Een rol Foxxotex is verkrijgbaar in ve..
€ 6,00
Excl. BTW:€ 5,50
Merk: Essity Model: 20141401
Gazofix is een huidkleurig en op zichzelf klevend rekbaar fixatiewindsel, eenvoudig aan te brengen en met goede ondersteunende eigenschappen. Het materiaal van Gazofix bestaat uit katoen en polyamide. Door geïmpregneerde microdruppels natuurlijk latex  kleeft het windsel wel op zichzelf, maar n..
€ 2,40
Excl. BTW:€ 2,20
Merk: Lohmann en Rauscher Model: 1402
Haftelast 8 cm latexvrij, zelfhechtende universele fixatiezwachtel met zelfkant, voor de fixatie van wondafdekking, polstermateriaal, canules, gips- en castspalken, ondersteuning en ontlasting van gewrichten en compressie.De fixatiezwachtel is gemaakt van 60% polyamide en 40% katoen en heeft bei..
€ 2,40
Excl. BTW:€ 2,20
Model: 1403
Deze cohesieve bandage kleeft op zichzelf en is gemaakt van katoen en polyamide. Goed te verdragen, ook gedurende langere tijd. Gemakkelijk aan te leggen over konische, beweegbare lichaamsdelen. De bandage verschuift en plooit niet. De Medifix / Win Fix is geschikt als underwrap onder tapeverbanden ..
€ 8,23
Excl. BTW:€ 7,55
Merk: Klinion Model: 20141409
Helaas hoort het erbij. Als je sport heb je nou eenmaal kans om een blessure op te lopen zoals een verstuiking of een verrekking. Fysiomaterialen.nl biedt voor u de oplossing om het herstel te bevorderen. Gebruik van Cohesport windsel: Cohesive windsel is een zwachtel speciaal best..
€ 6,65
Excl. BTW:€ 6,10
Model: 14112021
Goalkeeper tape is ontwikkeld door keepers en sportverzorgers. Deze speciale tape is niet voorzien van lijm, het is gemaakt van latex, dit materiaal hecht op zichzelf, daardoor is het ook veel makkelijker te verwijderen dan medisch tape. Het zorgt voor een comfortabel e..
€ 4,52
Excl. BTW:€ 4,15
Model: 11139
Een Cohesive windsel 4 mtr x 8 cm wordt gebruikt om verschillende dingen te fixeren. Zo kunnen wondbedekkers, spalken, etc. op bewegende lichaamsdelen vastgezet worden. Een cohesive windsel kleeft niet aan de huid of aan haar, maar plakt wel aan het windsel zelf. Daardoor is afplakken of een ve..
€ 6,31
Excl. BTW:€ 5,79
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 7