Menu
WINKELWAGEN

Koeling en Warmtetherapie

Fysiomaterialen biedt u een ruim assortiment aan Koeling en warmtetherapie. Dit is een methode waarbij geen medicijnen worden gebruikt om lichte blessures te behandelen en zwellingen tegen te gaan. Deze theorie stimuleert de genezing van het letsel.

Waarom Koeling en warmtetherapie:

Koeling ook wel koudetherapie wordt gebruikt voor de behandeling van acute blessures en voor het verlichten van bepaalde soorten pijn. Het ontspant de zenuwuiteinden in de geblesseerde zone en vermindert zo het pijngevoel. Bij Koeling kunt u bijvoorbeeld denken aan een Instant Cold Pack of aan de Coldspray

Warmtetherapie wordt weer gebruikt voor de behandeling van chronische spier en skeletpijn zonder een acute ontsteking. De bloedtoevoer wordt verhoogd waardoor de pijn verzacht word. Het geeft een ontspannende werking op de spieren. Hierbij kunt u denken aan de Sportsbalm Hot Balm 150ml of aan Toco-Tholin Balsem Heet 250ml.

Brand: Biofreeze Model: 3307
Biofreeze pomp heeft een unieke formule die natuurlijke menthol bevat. Door het product op de huid te smeren, ontstaat een verkoelend effect. Hierdoor wordt de pijn minder en de doorbloeding beter. Zo kunnen de spieren zich ontspannen. Bovendien bevordert Biofreeze het natuurlijke genezing..
€ 28,89
Excl. BTW:€ 26,50
Brand: Biofreeze Model: 3309
Biofreeze RollerNaast de verkrijgbaarheid van Biofreeze in een tube en een spray is er ook een product in roller-vorm beschikbaar. De Biofreeze Roller geeft u de mogelijkheid om het product aan te brengen zonder dat het op uw handen komt. Zoals bij de spray geldt ook voor de roller dat het eenvo..
€ 9,76
Excl. BTW:€ 8,95
Brand: Biofreeze Model: 3310
Biofreeze SprayBiofreeze Spray is ideaal om de moeilijk te bereiken plekken met Biofreeze te behandelen. Door de toepassing kunt u net wat gemakkelijker de lastige plekken op het lichaam bereiken. Daarnaast hoeft u Biofreeze niet per se op uw handen te krijgen.Biofreeze Spray is er in 1 form..
€ 11,94
Excl. BTW:€ 10,95
Brand: Biofreeze Model: 3308
OMSCHRIJVING Biofreeze coolgelei is een verkoelende en pijnstillende gel. EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES Biofreeze verlicht, verzacht, verkoelt en verdrijft de pijn in uw spieren na het sporten of een dag zwaar werken. Biofreeze heeft een unieke formule die alcohol, menthol en Ilex als werkzam..
€ 9,76
Excl. BTW:€ 8,95
Model: 20142100
Coldspray voor koude behandeling voor sporters, directe afkoeling verlicht pijn, vaatvernauwing, en pijndemping, en na de kou ontstaat er een gigantische vaatverwijding en onderdrukt het ontstaan van bloeduitstortingen...
€ 4,71
Excl. BTW:€ 3,89
Model: 20142125
OMSCHRIJVING NIEUW: KOELING EN KOMPRESSIE IN ÉÉN!De wens voor een betere koudetherapie bestaat reeds lang. Problemen met de fixatie van een eenvoudig gel-kussen, de daarmee verbonden beperking van de beweeglijkheid en de niet optimale koelwerking van de gangbare koelproducten waren voor onze on..
€ 40,06
Excl. BTW:€ 36,75
Model: 36191
FlexPower de nummer 1 sport crème van Amerika:FlexPower is de verwarmende sport crème, die stijve en stramme spieren verlicht. De crème dringt diep door in de huid. Het bijzondere aan deze sport crème is dat de warmtewerking pas start als je je lichaam in beweging zet. De warming-up is dus nog ..
€ 12,50
Excl. BTW:€ 10,33
Brand: Klinion Model: 20142105
Hot-Cold Pack is een pakking voor meermalig koud en/of warm gebruik. Om het Hot-Cold pack koud te gebruiken moet het worden gekoeld in het diepvriesvak. Voor warme toepassing: verwarm in de magnetron of heet water. De Hot-Cold pack kan niet direct op de huid gelegd worden bij gebruik, in verband met..
€ 2,13
Excl. BTW:€ 1,95
Brand: Tunturi Model: 5844
De voetmassage roller van Tunturi zorgt voor een heerlijke voetmassage. Geschikt voor zowel koude als warmte therapie.De ergonomische vorm van deze voetmassage roller past precies in de voetboog, terwijl de unieke structuur van de voetroller zorgt voor een kneedeffect en extra comfort. Deze voet..
€ 7,99
Excl. BTW:€ 6,60
Model: 2096
Deze Hotstone heater 6 Liter behoort tot de nieuwste generatie wellness apparatuur. Door de digitale temperatuurregeling kunt u de hotstone heather naar eigen wens instellen op de juiste temparatuur. U kunt in de hotstone heather 6 liter water doen om genoeg stenen te kunnen opwarmen voor een aantal..
€ 119,79
Excl. BTW:€ 99,00
Model: 2095
De 64-delige hotstone stenen bestaan uit gladde basaltstenen die uit het Andes gebergte afkomstig zijn. De Andes stenen worden uitsluitend gedolven uit de bergen. De vulkanische basalt-stenen worden al eeuwen gebruikt in de healing therapie. Ze zijn niet poreus en houden warmte lang vast. Ze geven d..
€ 119,79
Excl. BTW:€ 99,00
Brand: Röwo Model: 21065
Houder hot-cold pack met klittenband. Ideaal voor het snel aanbrengen en vasthouden van een hot/cold pack. Binnenin de houder is een isolerende laag aangelegd voor optimale koeling. Het klittenband is makkelijk verstelbaar. Afm. 15 x 29 cm.Bij de houder worden geen Hot-Cold Packs geleverd...
€ 4,17
Excl. BTW:€ 3,45
Model: 3316
Ice Power Plus Cold Gel verlicht pijn, ontsteking en zwellingen snel en effectief. Daarnaast vermindert het spanning in de spieren. Naast de vaste ingredienten menthol en eucalyptus is er ook MSM toegevoegd. . MSM is een lichaamseigen stof dat voorkomt in onze spieren, huid en beenderen. MSM be..
€ 18,95
Excl. BTW:€ 15,66
Brand: Mueller Model: 21125
De Icebag is een rubber ijszak die gevuld kan worden. De icebag is gemakkelijk te vullen met koud water of ijsklontjes en vormt zich goed op het te koelen lichaamsdeel...
€ 13,63
Excl. BTW:€ 12,50
Brand: Igloo Model: 21121
OMSCHRIJVING De Igloo Koelbox Playmate is een handige koelbox om bijvoorbeeld coldpacks of andere artikelen koud te houden EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES De drukknop in de deksel zorgt ervoor dat de deksel makkelijk te openen is door de deksel naar de desgewenste kant te draaien. De koelb..
€ 46,89
Excl. BTW:€ 38,75
Brand: Igloo Model: 2111
OMSCHRIJVING De Igloo Koelbox Playmate Mini is een kleine, handige koelbox om bijvoorbeeld coldpacks koud te houden. EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES De drukknop in de deksel zorgt ervoor dat de deksel makkelijk te openen is door de deksel naar de desgewenste kant te draaien.  De klei..
€ 24,93
Excl. BTW:€ 20,60
Brand: Igloo Model: 2112
De Igloo Playmate serie bestaat uit handige koelboxen met verschillende volumes. Een Igloo Playmate is ideale koelbox voor het koelhouden van koelpakkingen en vloeistoffen. De Igloo Playmate serie is natuurlijk bij Fysiomaterialen.nl verkrijgbaar. Met een uitgebreid assortiment aan verschillende gro..
€ 31,16
Excl. BTW:€ 25,75
Brand: Igloo Model: 21122
Een Igloo koelbox met de kwaliteit wat je van Igloo gewend bent, maar nu ook met een stoer uiterlijk! OMSCHRIJVING De Igloo koelbox Playmate the Boss is zeer geschikt voor op het sportveld om bijvoorbeeld coldpacks in te koelen. EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES De box is gemaakt va..
€ 41,44
Excl. BTW:€ 34,25
Brand: Igloo Model: 21095
OMSCHRIJVING De Igloo koelbox met tapkraan is ideaal om sportdrank uit te schenken. EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES Door de isolatie met ultratherm in zowel de houder als het deksel wordt drank maximaal koud gehouden.  De koeler is ontworpen voor commercieel en recreatief gebruik. Uitstek..
€ 40,84
Excl. BTW:€ 33,75
Brand: Igloo Model: 21096
OMSCHRIJVING De Igloo koelbox met tapkraan is ideaal om sportdrank uit te schenken. EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES Een elegant alternatief voor de traditionele vorm. Eigentijds en aantrekkelijk ontwerp. De ergonomische vorm maakt de koeler makkelijk hanteerbaar. Door de brede opening kan de ko..
€ 41,75
Excl. BTW:€ 34,50
Brand: Igloo Model: 21097
Deze drankdispenser heeft praktische wielen en is door het nieuwe ontwerp een lust voor het oog! De drankdispenser kan ook als hij volledig gevuld is gemakkelijk verplaatst worden. Ideaal als u rond moet lopen en uit moet delen! Het houdt dranken zowel koud als warm. De koeler is geïsoleerd met ultr..
€ 90,75
Excl. BTW:€ 75,00
Brand: Mediart-Judan Medical BV Model: 2122
Het verband bestaat uit een speciaal ontwikkelde, verkoelende oplossing in een elastische bandage. Het verkoelingsmengsel, wat zich in het verband bevindt, wordt afgegeven zodra de bandage contact maakt met de huid. De bandage vermindert zwellingen en verleent voldoende koeling voor een zeer effecti..
€ 1,58
Excl. BTW:€ 1,45
Model: 21041
IJswaterspray is een koudespray. IJswaterspray geeft een directe afkoeling en verlichting van de pijn. Vermindert opkomende zwelling. De spray bevat zuiver water. Te gebruiken bij o.a. sportletsel en spierkrampen Inhoud : 300 mlVoordeel ten opzichte van Coldspray is dat er bij IJswaterspray geen..
€ 10,71
Excl. BTW:€ 8,85
Brand: MSP Model: 2107
De Instant Cold Pack is een koudepakking voor eenmalig gebruik.De eenmalige cold pack is een koudepakking op chemische basis, bedoeld voor het koelen bij onder andere sportblessures.In het zakje bevinden zich twee door en binnenzakje gescheiden stoffen. Wanneer deze ..
€ 1,58
Excl. BTW:€ 1,45
Model: 09082016
Fysiomaterialen.nl heeft drie verschillende koelelementen in het assortiment opgenomen: 100ml, 200ml en 400ml. De koelelementen van fysiomaterialen.nl worden per stuk verkocht. ..
€ 0,91
Excl. BTW:€ 0,75
Model: 4853
Medi Wrap folie 10 cm x 150 meterMedi Wrap folie is geschikt voor het op zijn plaats houden van coldpacks en hotpacks. Snel en makkelijke manier om de pack goed strak op zijn plek te houden.Breedte van de folie is 10 cm en 150 meter lang. Ideaal te gebruiken met de..
€ 4,24
Excl. BTW:€ 3,50
Model: 4854
Medi Wrap RolhouderDe rolhouder is geschikt voor de Medi Wrap.De Medi Wrap rolhouder is ideaal om de wrap snel en makkelijk aan te brengen.De rolhouder is meermaals te gebruiken. In combinatie met Medi Wrap..
€ 5,14
Excl. BTW:€ 4,25
Brand: Mueller Model: 4851
Beschrijving van: Mueller EZ-Wrap folie 10 cm x 305 mMueller EZ-Wrap folie 10 cm x 305 mIdeaal voor het bevestigen en op de plaats houden van coldpacks en hotpacks. Door de houder makkelijk te gebruiken...
€ 12,40
Excl. BTW:€ 10,25
Model: 45132
De OMRON HeatTens is een apparaat bedoeld voor de verlichting van pijn in spieren en gewrichten en vermindering van stijfheid en gevoelloosheid in rug, armen, benen, schouders en voeten door toediening van elektrische zenuwstimulatie aan het huidoppervlak in de buurt van de plek waar de pijn zit. De..
€ 133,04
Excl. BTW:€ 109,95
Model: 2117
De Packheater wordt gebruikt voor het verwarmen van pakkingen. De geëmailleerde pan wordt standaard geleverd met een bodemrooster. De temperatuur van het water wordt met een thermostaat nauwkeurig constant gehouden op een vooraf ingestelde waarde...
€ 192,33
Excl. BTW:€ 158,95
Brand: Chemodis Model: 21212
Met deze paraffine folie in combinatie met de paraligno maakt u paraffinepakkingen. Deze paraffinepakkingen kunt u gebruiken voor warmtetherapie...
€ 60,44
Excl. BTW:€ 49,95
Brand: Chemodis Model: 2120
Paraligno is een mengsel van paraffine en berkenhoutmeel. Thermotherapie met dieptewerking...
€ 73,21
Excl. BTW:€ 60,50
Model: 21061
De PearlPack is een herbruikbare therapeutische warmte- en koude pakking. De hot/coldpack is multifuctioneel en handig in gebruik. In de PearlPack zitten kleine parels die wel 20 minuten de tempratuur vasthouden, zowel bij de verwarmende als gekoelde pakking. Dehot/coldpack vormt zich naar het licha..
€ 8,46
Excl. BTW:€ 6,99
Brand: Perskindol Model: 36181
Perskindol Cool Gel is een gel met specifieke eigenschappen ter ondersteuning van het herstel na sportblessures.Perskindol Cool Gel heeft een verkoelende invloed en is verzachtend.Toepassingen Perskindol Cool Gel:bij (sport)blessures bij belaste, gevoelige en vermoeide spi..
€ 10,59
Excl. BTW:€ 8,75
Model: 36171
Perskindol Cool Spray is uitwendig toe te passen voor een  koude behandeling  van zwaarbelaste en gevoelige spieren bij training of sportprestaties. Op basis van de verkoelende eigenschappen is Perskindol Cool Spray verzachtend . De Perskindol Cool Spray bevat ook levomenthol boven op &nbs..
€ 11,19
Excl. BTW:€ 9,25
Brand: BSN Medical Model: 20142108
Voor cryobehandeling 90 minuten in vriesvak of diepvries leggen. Verwarm de Physiopack in water gedurende 8 minuten zonder te koken. Voor verwarming in de magnetron geldt, dat een Physiopack met periodes van 30 seconden verwarmd moet worden en 30 seconden pauze moet hebben om met een maximum van 2 m..
€ 9,27
Excl. BTW:€ 8,50
Model: 26441
Door de speciale formulering met menthol en muntolie creëert de Rowo Magnesium Forte Gel een intens gevoel van kou.Gebruik Rowo Magnesium Forte Gel:De Forte Cel met hoge concentratie magnesium voor doelgerichte ontspanning  na inspanning. Rowo magnesium Forte geeft een intens koud gevo..
€ 12,09
Excl. BTW:€ 9,99
Brand: Röwo Model: 26425
Röwo Thermo Olie is een massageolie met een verwarmende werking. Deze olie is ideaal ter ondersteuning van de warming-up en het stretchen gedurende het sporten. De Röwo Thermo Olie is uitermate huidvriendelijk product.De inhoud van dit product is 1 liter...
€ 20,81
Excl. BTW:€ 17,20
Model: 20142113
Schmidt warmte kompres is geschikt voor permanent en intensief gebruik. Het kompres is gevuld met paraffine. Verwarming d.m.v. au bain marie. Houdt zeer lang warm. ..
€ 22,84
Excl. BTW:€ 20,95
Brand: Sportsbalm Model: 36351
Hot Muscle Balm is een spierverwarmer die helpt bij extreem koude omstandigheden. Een keer inwrijven met Hot Muscle Balm biedt een dag voldoende bescherming en verwarming. De balsem beschermt ook slecht doorbloeden lichaamsdelen zoals de knieën en achillespezen. Hot Muscle Balm wordt aanbevolen bij ..
€ 13,01
Excl. BTW:€ 10,75
Brand: Sportsbalm Model: 3635
Sportsbalm Hot is een spierverwarmer voor extreem koude omstandigheden. De balsem beschermt ook slecht doorbloede lichaamsdelen zoals knieën en achillespezen. Eén keer inwrijven met Sportsbalm Hot biedt een dag lang voldoende bescherming en verwarming. Sportsbalm Hot wordt aanbevolen bij t..
€ 22,26
Excl. BTW:€ 18,40
Brand: Sportsbalm Model: 36341
Medium Muscle Balm is een medium spiervermarmer die ook de huid beschermt met een waterbestendig laagje dat de porieen open laat staan. De Medium Balm wordt aanbevolen bij koude en natte weersomstandigheden met temperaturen van 5 tot 10 graden.  De spierverwarming en doorbloeding verhoogt het v..
€ 13,01
Excl. BTW:€ 10,75
Brand: Sportsbalm Model: 3634
Sportsbalm Medium is een medium spierverwarmer die tevens de huid beschermt met een waterbestendig laagje dat de poriën open laat. De spierverwarming en doorbloeding verhoogt het vermogen van de energieleverende systemen in het lichaam. Sportsbalm Medium Balm wordt aanbevolen voor koude en natte wee..
€ 22,26
Excl. BTW:€ 18,40
Model: 2124
De Stadtholder Moor warmte/koude-pakking is een warmte/koude-pakking met een speciale gel, namelijk Heilmoor. Heilmoor biedt constante kwaliteit en een consistente warmte/koude-geleiding waardoor deze pakking 30% effectiever is dan de traditionele gel in de normale warmte/koude-pakking. Let op! Voor..
€ 20,22
Excl. BTW:€ 18,55
Model: 9160
De Thuasne Argicalm zijn herbruikbaren koude- warmtepakkingen. Het zijn comfortabele pakkingen die zich eenvoudig aanpassen aan de anatomie van het lichaam. En zijn zeer eenvoudig in gebruikMaat:  maat 1 pols/elleboog 190 x 110mm   maat 2 enkel/knie ..
€ 7,86
Excl. BTW:€ 7,21
Brand: Toco-Tholin Model: 36335
Zij bevorderen de doorbloeding IN de spieren en zorgen daarbij ook voor een warmtegevoel op de huid! Toco-tholin balsem Heet is uiteraard heter dan Balsem Warm maar maar blijft ook langer warm. Enkele voordelen van deze balsems: De etherische oliën bevorderen de doorbloeding IN de spieren wat helpt ..
€ 22,69
Excl. BTW:€ 18,75
Brand: Toco-Tholin Model: 3633
Toco-Tholin Balsem Warm is een warme balsem voor de verzorging van spieren en gewrichten. De balsem bevat etherische oliën die bij het aanbrengen direct worden opgenomen door de huid en zorgen voor de doorbloeding in de spieren en een warmtegevoel op de huid. Voor een natuurlijke en snellere afvoer ..
€ 22,69
Excl. BTW:€ 18,75
Model: 20202161
De bandage wordt geleverd met een uitneembaar en herbruikbaar gel pack voor koude therapie. De toepassing van koude therapie zorgt voor pijnverlichting en vermindering van zwelling voor een comfortabel gevoel en ondersteuning bij het herstel. Koude therapie, ook wel cryo therapie genoemd, is bewezen..
€ 59,95
Excl. BTW:€ 55,00
Brand: Ice Power Model: 3313
Een aangenaam verfrissende gel. Ter behandeling van o.a. spierpijnen, krampen, zwellingen, vermoeide en overbelaste spieren, verstuikingen, kneuzingen, reumatische pijnen, artrose, sportblessures, jeuk (insectenbeten), verkoudheid en hoofdpijn/migraine. Ice Power cold gel 400 ml is te gebruiken voor..
€ 29,95
Excl. BTW:€ 24,75
Brand: Ice Power Model: 3312
Een aangenaam verfrissende gel. Ter behandeling van o.a. spierpijnen, krampen, zwellingen, vermoeide en overbelaste spieren, verstuikingen, kneuzingen, reumatische pijnen, artrose, sportblessures, jeuk (insectenbeten), verkoudheid en hoofdpijn/migraine. Ice Power cold gel Roller is te gebruiken voor..
€ 11,95
Excl. BTW:€ 9,88
Brand: Ice Power Model: 20153311
Een aangenaam verfrissende gel. Ter behandeling van o.a. spierpijnen, krampen, zwellingen, vermoeide en overbelaste spieren, verstuikingen, kneuzingen, reumatische pijnen, artrose, sportblessures, jeuk (insectenbeten), verkoudheid en hoofdpijn/migraine. Ice Power cold gel is te gebruiken vooraf, tij..
€ 9,95
Excl. BTW:€ 8,22
Brand: Ice Power Model: 3314
Een aangenaam verfrissende gel. Ter behandeling van o.a. spierpijnen, krampen, zwellingen, vermoeide en overbelaste spieren, verstuikingen, kneuzingen, reumatische pijnen, artrose, sportblessures, jeuk (insectenbeten), verkoudheid en hoofdpijn/migraine. Ice Power Cold Spray is te gebruiken vooraf, t..
€ 11,95
Excl. BTW:€ 9,88
Model: 21167
AxaNova Activ Patch heeft een direct merkbare werking! Direct na het aanbrengen voel je de kalmerende verkoeling en merk je het pijnverzachtende effect dankzij het natuurlijke hydrogel koelsysteem. Daarna begint de intense warmte werking die ontspannend en weldadig is. De verpakking bevat 5 ple..
€ 13,32
Excl. BTW:€ 12,22
Model: 21166
Verkoelende pleister voor soepele spieren en gewrichten. Na het aanbrengen van de Axanova Cool patch, merkt u direct een verkoelend effect dat gedurende ca 6 uur kan aanhouden dankzij een natuurlijk koelsysteem met menthol-hydrogel. De verpakking bevat 5 koudepleisters. De pleisters hebben een ..
€ 13,32
Excl. BTW:€ 12,22
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 54