Uw winkelwagen is leeg!
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?
Categorieën

Zelfklevende bandage

Zelfklevende bandage

Een zelfklevende bandage kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Allereerst wordt het binnen de sport vaak als onderlaag voor de sporttape gebruikt. Deze onderlaag wordt ook vaak met Underwrap aangelegd. Het nadeel van Underwrap is echter dat het iets makkelijker plooit dan een zelfklevende bandage, wat van dikker materiaal gemaakt is. De onderlaag zorgt ervoor dat de huid wordt beschermd tegen de lijm van de sporttape, die een allergische reactie of irritatie kan veroorzaken.

Zelfklevende bandage als compressiemiddel

Naast het feit dat de zelfklevende bandage als onderlaag voor tape gebruikt kan worden, is het ook mogelijk om de bandages te gebruiken als compressiemiddel. Wanneer uw enkel gezwollen is of een ander lichaamsdeel gefixeerd moet worden, kunt u dat doen met een zelfklevende bandage. Doordat de bandage “op zichzelf kleeft” kunt u de bandage makkelijk om het lichaamsdeel wikkelen dat gefixeerd moet worden. De mate van compressie is afhankelijk van de dikte van de zelfklevende bandage. Deze bandages zijn erg multifunctioneel, aangezien ze ook gebruikt kunnen worden voor als wondverband over een steriel gaasje of bij het op zijn plek houden van een Hot/Cold pack.

Zelfklevende bandages in ons assortiment

We hebben in ons assortiment vier verschillende zelfklevende bandages. De meest bekende is de Gazofix van het merk BSN. Deze bandage is te gebruiken als ondertape en als compressiebandage. Een goed alternatief voor Gazofix is de Haftelast van het merk Lohmann & Rausscher. Daarnaast verkopen we ook goalkeeper tape, die vanzelfsprekend gebruikt wordt door keepers om hun polsen en vingers te beschermen. Ook de Klinifix Cohesive wordt alleen gebruikt als compressiebandage. Het materiaal is namelijk dikker dan bij de Gazofix en Haftelast, waardoor deze zelfklevende bandage minder geschikt is om als ondertape te gebruiken.

Lijst Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Gazofix is een huidkleurig en op zichzelf klevend rekbaar fixatiewindsel, eenvoudig aan te brengen e..
€ 2,23
Excl. BTW: € 2,05
Goalkeeper tape is ontwikkeld door keepers en sportverzorgers. Deze speciale tape is niet voorzien v..
€ 4,31
Excl. BTW: € 3,95
Haftelast latexvrij, zelfhechtende universele fixatiezwachtel met zelfkant, voor de fixatie van wond..
€ 6,76
Excl. BTW: € 6,20
Helaas hoort het erbij. Als je sport heb je nou eenmaal kans om een blessure op te lopen zoals een v..
€ 4,91
Excl. BTW: € 4,50
Deze cohesieve bandage kleeft op zichzelf en is gemaakt van katoen en polyamide. Goed te verdragen, ..
€ 6,76
Excl. BTW: € 6,20
Back to Top
Loading...