Menu
WINKELWAGEN

Medische handschoenen

Medische handschoenen worden voor vele toepassingen gebruikt. Uiteraard worden ze gebruikt in de medische wereld maar bijvoorbeeld ook bij werkzaamheden in en om het huis. Fysiomaterialen.nl heeft verschillende medische handschoenen in het assortiment. Van de bekende latex handschoenen tot de veel stevigere nitril variant. Deze laatste medische handschoen wordt veel toegepast bij Dry-Needling wat tegenwoordig erg populair is in de fysiotherapie en sportverzorging.

Medische handschoenen latex

De bekendste medische handschoenen zijn de latex handschoenen. Deze soort is standaard (licht) gepoederd. Dit poeder wordt tijdens het productieproces van de latex medische handschoen toegevoegd ter bevordering van het makkelijk aantrekken. Het nadeel van dit poeder (maiszetmeel) is dat het regelmatig allergische reacties geeft bij gebruikers van deze  medische handschoenen.

Poedervrije medische handschoenen

Als er allergische reacties zijn, hebben we uiteraard ook poedervrije medische handschoenen. De latex variant zonder poeder  is echter een stuk duurder omdat tijdens het productieproces de handschoenen gewassen dienen te worden om het poeder te verwijderen. Onze poedervrije vinyl medische handschoenen zijn daarom voor veel gebruikers een goed en goedkoop alternatief. Mocht u toch de latex poedervrije medische handschoenen willen hebben, bel of mail ons voor de mogelijkheden en prijzen. Ook de nitril handschoenen zijn overigens poedervrij.  

Merk: Klinion Model: 20144830
Onze Latex Handschoenen zijn licht gepoederd en zitten per 100 stuks (50 paar) in een doos. De Latex Handschoenen in ons assortiment voldoen aan de EN455 norm. De EN455 norm is een kwaliteitsnorm voor medische handschoenen, die eenmalig te gebruiken zijn.Latex Handschoenen EigenschappenDe La..
€ 11,95
Excl. BTW:€ 9,88
Model: 20144834
De nieuwste ontwikkeling in onderzoekhandschoenen zijn de Nitril Handschoenen van Klinion Protection. Deze Nitril Handschoenen combineren gebruiksgemak met functionaliteit, optimale bescherming en veiligheid én is een echte doorbraak ter voorkoming van allergische reacties Type I..
€ 16,94
Excl. BTW:€ 14,00
Model: 48344
De handschoenen zijn niet-steriele en 100% Nitril handschoenen. Het synthetische co-polymeer is poedervrij en latexvrij. Nitril handschoenen zijn tweehandig en bestand tegen veel verschillende chemische stoffen. De handschoenen hebben een minimale dikte van 0.08mm. In één doos zitten 100 handschoene..
€ 7,95 € 11,95
Excl. BTW:€ 6,57
Model: 2020483441
De Nitril handschoenen van Showa zijn poedervrij, niet-steriel en accelatorvrij. De handschoenen zijn 100% nitril en zijn 0,06 mm dik. Bovendien zijn de handschoenen biologisch afbreekbaar.Doordat de handschoenen uit een acceleratorvrije samenstelling bestaan, worden gevoelige huidtypen b..
€ 24,81 € 27,95
Excl. BTW:€ 20,50
Model: 48293l
Vanwege kruisbesmetting (crosscontaminatie) is het van essentieel belang om zowel de medisch specialist als de patiënt te beschermen met medische handschoenen. Onze Vinyl Handschoenen zijn latex- en poedervrij, waardoor u minder kans heeft op huidirritatie. Met de handschoenen aan wordt u beschermt ..
€ 15,13
Excl. BTW:€ 12,50
Merk: Klinion Model: 20144829
Vanwege kruisbesmetting (crosscontaminatie) is het van essentieel belang om zowel de medisch specialist als de patiënt te beschermen met medische handschoenen. Onze Vinyl Handschoenen zijn latex- en poedervij, waardoor u minder kans heeft op huidirritatie. Met de handschoenen aan wordt u beschermt t..
€ 12,50
Excl. BTW:€ 10,33
Model: 48322018
Omwille van de hygiëne en ter voorkoming van besmetting is het mogelijk om bij het inbrengen van zetpillen en/of het aanbrengen van de zalf gebruik te maken van een vingercondoom. Een vingercondoom is een latex hoesje dat om de vinger geschoven kan worden. Hiermee voorkomt u dat uw vinger in contact..
€ 4,13
Excl. BTW:€ 3,41
Model: 48326
De HACCP vingercondooms van Detectaplast worden ook wel blauwe rubber vinger bobbies genoemd. Deze blauwe vingercondooms zijn latexvrij. Vingercondooms voorkomen besmetting van wonden aan uw vinger, maar ook besmettingen die door de wond overgegeven zouden worden. Door de blauwe kleur vallen de v..
€ 22,26
Excl. BTW:€ 18,40
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 8