Menu
WINKELWAGEN

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode waarbij de therapeut door middel van een speciale methode je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspant. Dry Needling is anders dan acupunctuur. Bij Acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar een tijdje blijven zitten en invloed hebben op de energie in het lichaam. Dry Needling daar in tegen word gebruik gemaakt van een naald waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld.

Waarom Dry Needling?

Dry Needling helpt om van spierpijn en stijfheid af te komen. Ook helpt het tegen tintelingen, hoofdpijn, duizeligheid, pijnontwijkend gedrag en voorkomt het bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten. Dit doen ze door op specifieke punten te prikken ook wel de zo geheten triggerpoints genoemd. Dit zijn kleine verkrampingen in de spier die dus pijn in de spier, zenuwbanen en lichaamsdelen kunnen zorgen.

Alternatief voor Dry Needling:

Wat ook helpt tegen de triggerpoints zijn de Massagebal hard en de Triggerpoint Massage bal. Deze kunnen ook gebruikt worden op moeilijk bereikbare lichaamsregio’s te masseren. Je kunt hierbij denken aan de nek, rug, schouders, heup, borst of onderbeen. Door de bal een paar seconden druk uit te laten voeren op de spier zal de vorm zich aanpassen en zal de spier ontspannen voor optimale massage.