Menu
WINKELWAGEN

Duimbrace

Wanneer u pijn heeft aan het duimgewricht biedt een duimbrace de nodige ondersteuning en bescherming. Ook wanneer uw gewrichtsbanden van de duim zijn verrekt, zorgt een duimbandage voor stabiliteit van de duim. De banden van de duimbrace ondervangen de speling op de gewrichtsbanden van de duim. Op deze manier zorgt een duimbandage enerzijds voor stevigheid en stabiliteit van de duim en anderzijds behoudt het polsgewricht zijn bewegingsvrijheid. Ook fixeert u de duim met een duimbrace, zodat deze in de juiste houding blijft. De banden van de duimbandage zijn echter zo instelbaar dat u de duim normaal kan blijven bewegen. 

Duimbandage

Een duimbrace, ook wel duimspalk of duimbandage genoemd, is gemaakt om ondersteuning te geven aan de gewrichtsbanden van de duim. Door een verrekking zijn deze banden instabiel geworden. Een duimspalk vangt de speling van de gewrichtsbanden op. Daarnaast biedt een duimbandage u ook bescherming tegen onverwachte stoten of bewegingen. Ondanks dat een duimspalk ervoor zorgt dat het duimgewricht wordt gestabiliseerd, wordt de bewegingsvrijheid van de duim en pols niet beperkt. Met een duimbandage, duimbrace of duimspalk kunt u zich weer veilig bewegen.

Duimspalk

Een duimspalk stabiliseert het duimgewricht en positioneert de duim in een functionele stand, waardoor de bewegingsvrijheid blijft gewaarborgd. Vervelende symptomen, zoals pijn en krachtverlies zijn met de duimspalk als steun beperkt aanwezig. In ons assortiment vindt u de PSB Duimbrace en de Push Ortho CMC Duimbrace. Beide braces bieden door de materiaalkeuze een optimaal draagcomfort en zijn eenvoudig aan te leggen. 

 

Merk: Bauerfeind Model: 97139
De Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace is geschikt voor de stabilisatie van het duimzadel- en duimbasisgewricht. Bij een pijnlijke duim stabiliseert de Bauerfeind Duimbrace de duim bij het zadel- of basisgewricht. De steun en rust die door de Bauerfeind Duimbrace wordt gegeven zorgt dan ook vermindering v..
€ 50,74
Excl. BTW:€ 46,55
Merk: Orliman Model: 92202
De Orliman Duimspalk is geschikt bij duimartrose, een ski duim en een peesschede ontsteking. Dat komt doordat duimspalk is gemaakt met baleinen voor de duim met extra polsversteviging.De Orliman Duimspalk is in 3 verschillende maten verkrijgbaar, voor de linker- en rechterduim...
€ 56,95
Excl. BTW:€ 52,25
Merk: Orliman Model: 922031
De Orliman Manutec Fix Rizart duimbrace is een smalle duimbrace met baleinen en een klittenbandsluiting, waardoor de brace eenvoudig aan te doen is. De Orliman Manutec Fix Rizart is te gebruiken voor veel van uw duimklachten, cmc1, mcp1, artrose, pijnklachten aan de duim, duiminstabiliteit..
€ 29,50
Excl. BTW:€ 27,06
Merk: Orliman Model: 92205
De  Orliman Manutec Fix Rizart Plus CMC1 is een duimspalk speciaal voor de duimblessure CMC1. Het verstevigt de duim en verlicht de pijn. De duimspalk is gemaakt van plastic materiaal en is makkelijk om de pols te doen door middel van de klittenbandsluiting.De Orliman Manutec Fix Rizart Plus CM..
€ 52,95
Excl. BTW:€ 48,58
Model: 9998
Magazijnopruiming: deze brace is alleen nog verkrijgbaar in de maat XS en XL voor de linkerhand.De Polsduimbrace Ortho Fix beperkt gecombineerde bewegingen van de duim en de pols. Twee aluminium, uitneembare en aanpasbare spalken geven stabiliteit en rust aan de pols en duim. Van een stabiele brace ..
€ 14,95 € 47,20
Excl. BTW:€ 13,72
Merk: Push Braces Model: 20149819
De Push Ortho Duimbrace CMC stabiliseert het basisgewricht van de duim (CMC) en positioneert de duim in een functionele stand. Hierdoor wordt de functie van de hand gewaarborgd, en symptomen als pijn en krachtverlies beperkt.De materiaalkeuze en de afgeronde randen garanderen optimaal draagcomfo..
€ 48,74
Excl. BTW:€ 44,72
Merk: Push Braces Model: 2872017
De Push Sports Duimbrace biedt uitkomst bij aanhoudende pijn aan de duim als gevolg van overstrekking van het middelste duimgewricht door bijvoorbeeld een bal- of skiongeval.De duimbrace stabiliseert het gewricht waardoor de betreffende gewrichtsbanden de kans krijgen om te genezen. Het duimkapj..
€ 32,50
Excl. BTW:€ 29,82
Merk: Thuasne Model: 9143
Werking Thuasne Duimbrace Sport:-          Geeft steun voor de pols en duim door middel van elastische banden.-          Geperforeerd neopreen zorgt ervoor dat er goede afvoer van het transpiratievocht ..
€ 29,95
Excl. BTW:€ 24,75
Merk: Thuasne Model: 99122019
Thuasne-Rhizo Pro DuimbraceDe Rhizo-Pro van Thuasne is een kunststof duimbrace voor stabilisering van het duimbasis-en duimzadelgewricht. Voorzien van geperforeerde kunststof schaal. Omsluit de duim op een comfortabele manier, waarbij de grijpfunctie nauwelijks wordt beperkt. De brace is gemaak..
€ 32,43
Excl. BTW:€ 29,75
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 9