Menu
WINKELWAGEN

Wondkompressen

Een wondkompres is een andere benaming voor een gaaskompres. Nadat de wond gedesinfecteerd is, wordt met een wondkompres de wond vaak afgedekt. Steriel gaas kun je gebruiken om de wond af te dekken, maar je kunt er ook de wond mee schoonmaken. De gazen zijn namelijk vocht absorberend. De gazen hebben we in een steriele en niet steriele verpakking. De steriele gazen hebben een beperkte houdbaarheid. Deze houdbaarheidsdatum staat op de verpakking. Steriele gazen worden vaak op de wond gelegd, terwijl niet steriele gazen meestal als functie hebben om de wond schoon te maken. De gazen zijn beschikbaar in diverse afmetingen : 5 x 5 cm, 8,5 x 5 cm en 10 x 10 cm en kunnen per 10 stuks worden gekocht of in een doos van 100 stuks.

Niet Verklevend Wondkompres

Niet verklevende wondkompressen verkleven niet aan de huid en zijn daarom het meest geschikt voor wonden, waarbij wondvocht en bloed geabsorbeerd moeten worden. Het wondkompres bevat aan één of beide kanten een aluminium laagje, waardoor het kompres niet aan de wond blijft kleven. Het feit dat de wond niet beschadigd wordt bij het verversen van het verband zal de genezing versnellen.

Overige Wondkompressen

Naast het gaasverband en niet verklevend wondkompres zijn er nog legio wondkompressen, die in ons assortiment te vinden zijn. Zo hebben we verbandgaas met vaseline of paraffine en zelfs siliconenverband, wat wondvocht verwijderd en de wond nathoudt, wat uiteindelijk de genezing moet bespoedigen. Wanneer u niet weet welk wondkompres u bij een wond moet gebruiken, kunt u altijd contact opnemen met één van onze experts, die u met hun deskundig advies kunnen helpen om voor het juiste wondkompres te kiezen.

Model: 20141801
Gaaskompres niet steriel kan vanwege de snelle absorptie en de veegvastheid uitstekend dienen voor reiniging van vochtafgevende wonden. Ook als het gaaskompres met een vloeistof wordt geïmpregneerd ten behoeve van wondreiniging behoudt het de stevige, trekvaste structuur. De niet steriele gaasjes zi..
€ 2,78
Excl. BTW:€ 2,55
Model: 17012021
Het traditionele gaaskompres steriel kan vanwege de snelle absorptie en de veegvastheid uitstekend dienen voor reiniging en afdekking van droge of licht vochtafgevende wonden. Steriele gaasjes kunnen ook met een vloeistof worden geïmpregneerd ten behoeve van wondreiniging, Ook dan behouden de sterie..
€ 0,10
Excl. BTW:€ 0,09
Model: 3401
Biogaze is handig kant-en-klaar verbandgaas dat doordrenkt is met een halfvette zalf. Na zorgvuldige ontsmetting van de beschadigde huid of wond, knipt u een stuk Biogaze af waarmee de wond ruim bedekt kan worden. Hierop legt u steriel gaasverband. Omdat Biogaze niet plakt aan de wond, laat het zich..
€ 10,08
Excl. BTW:€ 9,25
Merk: Essity Model: 20143408
Cuticell Contact, niet verklevend siliconen wondcontactlaag met PUR toplaag; voor de behandeling van droge tot natte wonden.Ideaal voor een snelle behandeling van brand/schaafwonden door kunstgras.De steriele transparante wondcontactlaag van siliconen met PUR toplaag. Het ver..
€ 21,69
Excl. BTW:€ 19,90
Merk: Smith & Nephew Model: 3402
Jelonet is witte paraffine in niet-rafelend wijdmazig gaas. Werkt verzachtend en verkleeft niet aan de wond en zorgt ervoor dat het wondvocht onbelemmerd door een absorberend kompres wordt opgenomen...
€ 6,86
Excl. BTW:€ 6,29
Merk: Lohmann en Rauscher Model: 3403
Lomatuell H wordt voornamelijk als beschermende bedekking gebruikt bij oppervlakkige wonden, bij schaaf- en snijwonden, verbrandingen, bij bestralingsletsel en ulcus cruris. Verbandwisselingen zijn dankzij het niet met de wond verklevende materiaal pijnloos. Overige mogelijke indicaties; plastische ..
€ 6,65
Excl. BTW:€ 6,10
Merk: Lohmann en Rauscher Model: 20141711
Nonwoven kompres met aan de wondzijde een aluminiumlaagje, hierdoor kleeft het kompres niet aan de wond. Door de poreuze structuur kan wondsecretie worden opgenomen. Kan gebruikt worden bij wonden die dreigen uit te drogen, onder andere bij brand- en schaafwonden.De Metalline kompressen worden per s..
€ 0,53
Excl. BTW:€ 0,49
Model: 1702017
Een absorberend, niet klevend wondkompres wordt gebruikt voor afdekking van matig vocht afgevende wonden. Het kompres is aan één of beide zijden voorzien van een speciaal laagje, waardoor de kans op verkleving aan de wond gering is. Door deze eigenschap wordt de wondgenezing nauwelijks verstoord..
€ 2,73
Excl. BTW:€ 2,50
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 8