Menu
WINKELWAGEN

Wondhechting

Wondhechting kan op verschillende manieren gebeuren. Zo behoren nieten, lijmen en hechtstrips. 

Nieten

Doormiddel van de Stapler worden de zogenaamde haakjes aangebracht. Ze worden vaak gebruikt bij operatieve wonden. Deze sneden zijn namelijk relatief groot, waardoor normaal hechten veel tijd zou innemen. Na een verloop van tijd worden de haakjes verwijderd door de Remover.

Lijmen

Lijmen wordt meestal gedaan bij kleine scheuren in de huid, zoals een scheurtje in het oor. De lijm bevat stoffen die kleven en zo de huid tegen elkaar houdt. Ook zorgen speciale stoffen ervoor dat omliggende weefsels meer stoffen maken om de wond te herstellen. De lijm lost vanzelf op, waardoor een tweede bezoek bij de arts niet nodig is.

Hechtstrips

Hechtstrips worden vooral gebruikt bij kleine wonden en ingrepen. De huidnaden worden tegen elkaar gehouden, waarna de hechtstrip erop wordt geplakt. Doordat de hechtstrip zo sterk kleeft blijven de huidnaden bij elkaar waardoor de wond dichtgroeit.


Brand: Smith & Nephew Model: 201419048
Leukostrip wondhechtstrips zijn vervaardigd van 100% polyamide voorzien van een hypo-allergene kleeflaag waarmee een vrijwel pijnloze wondsluiting mogelijk is. Het materiaal is elastisch en rekt mee bij eventueel ontstaan van zwelling. Leukostrip komt, nadat de zwelling is afgenomen, weer in haar oo..
€ 2,17
Excl. BTW:€ 1,99
Model: 1900
De originele zwaluwstaartjes zijn weer verkrijgbaar. De zwaluwstaartjes zijn steriel en latexvrij. De afmeting van de zwaluwstaartjes zijn 4,1 cm bij 1 cm.De zwaluwstaartjes zorgen ervoor dat de wondranden netjes aansluiten op elkaar. Het filmlaagje zal ervoor zorgen dat de zwaluwstaartjes niet ..
€ 0,27
Excl. BTW:€ 0,25
Brand: Smith & Nephew Model: 1908
Leukoclip Skin Stapler bestaat uit twee componenten: een hergebruikbaar handstuk en een verwisselbare cassette met 10, 20 of 35 nietjes. Leukoclip Skin Stapler kan naast wondsluiting ook gebruikt worden voor het vastzetten van huidtransplantaten. Leukoclip Skin Stapler schiet de nietj..
€ 34,18
Excl. BTW:€ 28,25
Brand: Smith & Nephew Model: 1909
Cassette voor de stapler..
€ 13,03
Excl. BTW:€ 11,95
Model: 1911
DERMABOND* is een steriele, vloeibare huidlijm. Het is leverbaar in een voor eenmalig gebruik bestemde applicator in een blisterverpakking. De applicator bestaat uit een breekbare glazen ampul die zich in een plastic flesje met de bijbehorende applicatortip bevindt. Wanneer het vloeibare hechtm..
€ 32,16
Excl. BTW:€ 29,50
Model: 4712
Roestvrijstaal scalpel handvat nr 3 welke geschikt is voor mesjes 10, 10A, 11, 12, 14 en 15...
€ 6,66
Excl. BTW:€ 5,50
Model: 47138
De Stitch Cutters van Swann Morton zijn geschikt om op een eenvoudige manier hechtingen te verwijderen. De onthechtingmesjes van Swann Morton zijn de meest gebruikte mesjes vanwege de hoogwaardige kwaliteit. Ze zijn gemaakt van eerste kwaliteit carbon staal en voldoen aan de hoogste eisen.Per stuk s..
€ 7,95 € 16,95
Excl. BTW:€ 7,29
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 8