Menu
WINKELWAGEN

Brandwonden behandeling

Een brandwond ontstaat doordat de huid in contact komt met extreem hoe of lage temperaturen. Een goede brandwonden behandeling is van essentieel belang voor de verdere genezing van de wond.

Brandwonden behandeling bij wonden door kunstgras

Spierscheuringen en verrekkingen zijn vanuit het verleden regelmatig voorkomende blessures in het voetbal. Met de intrede van de kunstgrasvelden is hier een veel voorkomende blessure bijgekomen nl. de schaafwonden of brandwonden na een sliding of val op kunstgras. Een goede brandwonden behandeling is noodzakelijk voor snel herstel. Beter dan een goede brandwonden behandeling is het voorkomen van de schaaf- of brandwonden. We hebben in de webshop van Fysiomaterialen.nl ook een slidingbroek en vaseline die je kunt gebruiken om dit soort vervelende wonden te voorkomen.

Eerste hulp bij brandwonden behandeling

Bij elke soort brandwond is koelen de eerste prioriteit. Zorg er bij de brandwonden behandeling voor dat de brandwond minimaal vijf minuten onder koude kraan wordt gelegd. Wanneer er geen stromend water is, kan ook gebruikt worden gemaakt van een natte doek. Bij de brandwonden behandeling met het koude water neemt de pijn af en de kans op blaren wordt ook verkleind. Mocht er aan de brandwond kleding zitten, moet u aan de wond laten zitten en niet er zelf afhalen. Wanneer er sprake is van een open wond, dan kunt u dit het beste bekken met steriel verband, wat in bij onze BHV & EHBO producten kunt vinden.

Zalf als middel voor brandwonden behandeling

Na het goed reinigen en desinfecteren van de brandwonden kun je een crème of zalf gebruiken bij de brandwonden behandeling. De Hirschtalg crème of Waterjel Burnjel is uitermate geschikt als brandwonden behandeling. Door het gebruik van deze middelen, geneest de wond op een snelle en mooie manier.  

Model: 2013
Dit zacht en comfortabel 2Toms Second Skin hydrogel verband voelt zeer natuurlijk en fris aan. Deze Second Skin wordt gebruikt ter behandeling van blaren, schaaf- en brandwonden, snij-wonden en beeten. De 2nd Skin Dressing bevordert de wondgranulatie, vermindert de wondgeur en absorbeert het wondvoc..
€ 16,13
Excl. BTW:€ 14,80
Merk: Essity Model: 20143408
Cuticell Contact, niet verklevend siliconen wondcontactlaag met PUR toplaag; voor de behandeling van droge tot natte wonden.Ideaal voor een snelle behandeling van brand/schaafwonden door kunstgras.De steriele transparante wondcontactlaag van siliconen met PUR toplaag. Het ver..
€ 21,69
Excl. BTW:€ 19,90
Model: 5511
OMSCHRIJVING Flammazine is een brandzalfEIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES Flammazine heeft een gecombineerd bactericide en bacteriostatisch effect. Flammazine werkt pijnstillend, verkoelend en ontstekingsremmend.INDICATIES / TOEPASSING Bij tweede en derde graads brandwonden Voorkomen van huidinfecties b..
€ 15,81
Excl. BTW:€ 14,50
Merk: Essity Model: 2215
Leukoplast Softivel Pleisterspray is een soort wondpleister maar dan in een vloeibare vorm.Gebruik van de Leukoplast Softivel Pleisterspray:Leukoplast Softivel Pleisterspray is een transparant ademende flexibele laag en werkt als een soort tweede huid. Ideaal voor schaafwonden of andere won..
€ 8,83
Excl. BTW:€ 8,10
Merk: Smith & Nephew Model: 25102021
OpSite Spray beschermt de wond tegen secundaire contaminatie van bacteriën en vloeistoffen. OpSite Spray is doorlaatbaar voor lucht en waterdamp, waardoor de wond en de omringende huid kunnen ademen en maceratie van de huid wordt voorkomen. Waterdicht De huid kan gewassen worden zonder dat de film o..
€ 10,63
Excl. BTW:€ 9,75
Merk: Röwo Model: 3954
Hirschtalgcreme is een oud bewaard recept voor de verzorging van de huid en de voet. Perfect bij schaafwonden, voorkoming van eeltvorming, kloven en blaren. 100mlRÖWO Hirschtalgcreme 100mlRÖWO Hirschtalgcreme met vitamine E en D-panathenol beschermt en verzorgt de huid bij zware be..
€ 9,86
Excl. BTW:€ 8,15
Merk: Waterjel Model: 20145503
EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES Bij een verbranding of brandwond geeft het opgebrachte WaterJel Burn Dressing verkoeling doordat de hitte van het lichaamsoppervlak wordt afgevoerd naar de gel laag. De subcutane temperatuur onder de verbranding wordt hierdoor onmiddellijk verlaagd, dit leidt tot minder de..
€ 7,58
Excl. BTW:€ 6,95
Merk: Waterjel Model: 5509
WaterJel BurnJel Flacon 120 mlBurnJel van WaterJel is een verkoelende brandwonden gel van medische kwaliteit. De speciale BurnJel, brandwonden gel wordt gemaakt volgens een gepatenteerde wetenschappelijke formule. De wond wordt direct na het aanbrengen van de WaterJel brandwonden gel gekoeld en zo..
€ 10,85
Excl. BTW:€ 9,95
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 8