Menu
WINKELWAGEN

Wondverzorging

Er zijn verschillende soorten wonden, welke ook verschillend moeten worden behandeld. Hiervoor zijn middelen beschikbaar, variërend van een blusdeken tot Betadine.

Brandwonden behandeling

Een brandwond ontstaat doordat de huid in contact komt met extreem hoe of lage temperaturen. Een goede brandwonden behandeling is van essentieel belang voor de verdere genezing van de wond.

Wondhechting

Wondhechting kan op verschillende manieren gebeuren. Hiertoe behoren nieten, lijmen en hechtstrips. 

Wondhygiëne

Wondhygiëne is zeer belangrijk in het genezingsproces. De verschillende producten zorgen ervoor dat de wond beter en sneller kan genezen. 

Wondkompressen

Een wondkompres is een andere benaming voor een gaaskompres. Nadat de wond gedesinfecteerd is, wordt met een wondkompres de wond vaak afgedekt. Steriel gaas kun je gebruiken om de wond af te dekken, maar je kunt er ook de wond mee schoonmaken. De gazen zijn namelijk vocht absorberend. De gazen hebben we in een steriele en nietsteriele verpakking. De steriele gazen hebben een beperkte houdbaarheid. Deze houdbaarheidsdatum staat op de verpakking. Steriele gazen worden vaak op de wond gelegd, terwijl niet steriele gazen meestal als functie hebben om de wond schoon te maken. De gazen zijn beschikbaar in diverse afmetingen.