Menu
WINKELWAGEN

Windsels

Een windsel is een opgerold verbandje dat gebruikt wordt om iets te fixeren of om druk uit te oefenen. Een windsel en een zwachtel zijn twee woorden die veel door elkaar heen gebruikt worden. Een zwachtel is een iets sterker verband en wordt om die reden vaker voor compressie gebruikt, terwijl een windsel vaker in combinatie met fixerende verbanden wordt gebruikt.

Soorten Windsels

In ons assortiment hebben we diverse variaties van een windsel. Allereerst hebben we (elastisch) hydrofiel verband, dat u wellicht kent uit de standaard inhoud van een verbandtrommel. Dit verbandje wordt vooral gebruikt om een gaasjes te af te dekken en te fixeren. Verder kunt ook kiezen uit Cambric windsel, een niet-elastisch verband, dat qua dikte en sterkte tussen het hydrofiel verband en de ideaalzwachtel in zit. Het Cambric windsel heeft daarom zowel een fixerende als compressie gevende werking. Tot slot hebben we ook het ideaalwindsel. Dit is een niet cohesief, elastisch verband, dat voornamelijk samen met Synthetische watten gebruikt wordt om compressie te geven.

Afmetingen Windsels

Al onze windsels zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. De 4 cm is voornamelijk voor de hand en voet, terwijl de breedte van 6 cm voor iets grotere oppervlakten en wonden gebruikt kan worden, bijvoorbeeld de pols. De 8 cm wordt het meest verkocht en wordt meestal voor de enkel, been of arm gebruikt. Tot slot zou de afmeting van 10 cm breedte weer heel geschikt zijn voor het dijbeen.

Brand: Klinion Model: 20141201
Cambric Windsel is een extra stevig windsel en bedoeld voor het vastzetten van een zalfgaas en/of gaaskompres en het aanleggen van een licht steun- of drukverband. Dankzij de samenstelling en de speciale weefmethode is het windsel bijzonder stevig en daardoor geschikt voor het uitoefenen van druk. O..
€ 0,71
Excl. BTW:€ 0,65
Model: 47051
De eerste hulp schaar, oftewel allesknipper, kan gebruikt worden om verbanden te knippen, maar ook kledingstukken in geval van nood. De handvatten van deze 14 cm lange schaar zijn met plastic omkleed. ..
€ 3,45
Excl. BTW:€ 2,85
Brand: Klinion Model: 20141117
Het elastisch hydrofiel windsel leent zich uitstekend voor de fixatie van wondbedekkers op beweeglijke delen van het lichaam zoals gewrichten. Het windsel is rekbaar, zodat verbanden ook op moeilijk te verbinden plaatsen snel en eenvoudig gefixeerd kunnen worden. Het kan daarom niet afklemmen, waard..
€ 0,49
Excl. BTW:€ 0,45
Brand: Klinion Model: 20141205
Hydrofiel windsel is niet elastisch en is met name geschikt voor de fixatie van wondbedekkers. Door zijn structuur behoudt het windsel zijn treksterkte, ook als het nat wordt. Als gevolg daarvan is het ook zeer geschikt voor het fixeren van natte verbanden. het hydrofiel windsel is luchtig en zeer h..
€ 0,49
Excl. BTW:€ 0,45
Brand: Lohmann en Rausscher Model: 201411129
Stevige compressie van de extremiteiten in de flebologie. Pre-, per- en postoperatieve trombose-profylaxie. Ondersteuning en ontlasting bij distorsies en contusies. Ondersteuning bij sport. Behandeling van tendosynovitis. Fixeren van spalken. “Ideaalwindsel zijn luchtdoorlatend en huidvriendeli..
€ 1,96
Excl. BTW:€ 1,80
Model: 22122472017
De vingerbob wit is een buisvormig elastisch vingerverband dat geschikt is voor het verbinden van vingers en tenen zonder gebruik van pleisters. De vingerbob wit is uitgerold zo'n 20cm lang en is op maat knipbaar. De vingerbob wit is zowel per stuk als per 100 stuks verkrijgbaar. Daarnaast biedt Fys..
€ 0,44
Excl. BTW:€ 0,40
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 6