Uw winkelwagen is leeg!
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?
Categorieën

Snelverband

Snelverband

Snelverband is een combinatie van een wondkussen en een zwachtel in één. Zoals het woord al aangeeft, kun je met snelverband vlug een wond fixeren. Het is bedoeld om snel een bloedende wond af te dekken. Het wondverband absorbeert het bloed, terwijl de zwachtels zorgen dat het verband goed blijft zitten door de druk die op de wond wordt uitgevoerd.

Soorten snelverband

In ons assortiment hebben we twee soorten snelverband; het Hollandse en Internationale model. Het Hollandse model bestaat uit een opgevouwen gaaskompres met twee hydrofiele windsels aan de zijkanten. Het Hollandse model wordt ook wel het uitklapbare snelverband genoemd. Het Hollandse model is verkrijgbaar in drie maten, afhankelijk van de grootte van de wond.

Het internationale snelverband wordt ook wel het gerolde model genoemd. Het grote verschil met het Hollandse model is de plaats waar het gaaskompres zich bevindt. Bij het internationale model bevindt zich het gaaskompres aan het begin van het verband, waarna je de bandages over het gaaskompres heen wikkelt, zodat het goed blijft zitten.

Nummers en Maten Snelverband

Snelverband zit standaard in alle verbandtrommels en dient steriel, heel en droog verpakt te zijn voordat het gebruikt mag worden. Ook staat er een houdbaarheidsdatum op de verpakking, die niet overschreden mag worden. Zowel het Hollandse als het Internationale snelverband hebben drie groottes, die worden aangeduid met een nummer. Nummer 1 is het kleinste verband, terwijl nummer 3 de grootste afmeting heeft.

Lijst Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Snelverband Hollands model non-woven (van 67% viscose en 33% polyester, sterk, hoge absorptie, ..
€ 1,08
Excl. BTW: € 0,99
Met een snelverband internationaal kan een verwonding snel en steriel worden afgedekt. Het snelverba..
€ 0,97
Excl. BTW: € 0,89
Het steriel verbanddoek is te gebruiken voor het afdekken van grote wonden. Het steriel verbanddoek ..
€ 1,36
Excl. BTW: € 1,25
Wondsnelverband is een onmisbaar onderdeel van de verbanddoos. Het wordt ingezet als eerste hulp ver..
€ 1,19
Excl. BTW: € 1,09
Back to Top
Loading...