Menu
WINKELWAGEN

Gips

Gips wordt voor allerlei doeleinden gebruikt. Van een gipsplaat in de bouw tot een gipsen been. Ook in de kunstwereld is het een veel gebruikt materiaal.

Gips

De scheikundige naam is Calcium-sulfaat. De aardkorst bijvoorbeeld bestaat voor meer dan 3% uit calcium. Als je gips in poedervorm mengt met water ontstaat een chemische reactie waardoor het hard wordt. Deze harde massa is bij iedereen bekend onder de naam gips.  Verder bevat gips  kristalwater. Dit kristalwater is een brandvertrager. Hierdoor wordt het vaak toegepast in de bouw.

Waarom gips

In de medische wereld wordt gips gebruikt om breuken en verstuikingen te fixeren. Behalve dat gips licht is, is het ook een relatief zacht materiaal. Je kunt er met een nagel gemakkelijk een beschadiging in maken. Dit betekent dat een nagel dus harder is dan gips. Hierdoor is het dragen van gips dus nog relatief comfortabel omdat het licht en zacht is.  

Gips als kunst

In de kunst wordt vaak gebruik gemaakt van gips. Afgietsels van beelden worden er van gemaakt en er worden ook eenmalige mallen van gemaakt.

Merk: Lohmann en Rauscher Model: 20145001
Het cellona gipsverband van lohmann en Rausscher is veelzijdig en wordt gekenmerkt door zijn hoge comfort bij het aantrekken. Het gips is doopklaar, doordringt snel en gelijkmatig en kan heel goed worden gemodelleerd. Het cellona gipsverband wordt gebruikt voor het bereiden van kalmerende verbanden ..
€ 12,26
Excl. BTW:€ 11,25
Model: 20145006
X-Lite is een uniek driedimensionaal laag thermoplastisch vormbaar materiaal. Dit kunststof wordt gebruikt voor het vervaardigen van individuele orthesen. X-Lite is al bij 70°C vormbaar en kan in een waterbad of oven verwarmd worden. Het kunststof kan direct op het lichaam zelf of op het g..
€ 19,02
Excl. BTW:€ 15,72
Weergeven 1 t/m 0 van in totaal 2